Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Tiyatro Gülgeç’ ten çocuklar için kukla tiyatrosu

Yayınlanma:
ABONE OL

Çocuklar için kukla tiyatrosu Şubat’ ta Torium sahne ve

Caddebostan Kültür Merkezi’nde

Biletler Biletiva ve Kültür Merkezi Gişelerinde

 

Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi 11 Şubat Cumartesi 15.00’da Torium Sahne’de

Bir Doğa Masalı Yaşayan Kitap 18 Şubat Cumartesi 13.00 ve 15.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde

 

BİR ÇOCUK MASALI

TURUNÇ’ UN BAHÇESİ

(Çocuklar İçin Kukla Tiyatrosu)

OYUNUN AMACI:  ‘’ Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi’’ isimli oyunumuz; çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebiliyor olmaları üzerine tasarlanmıştır. Oyun her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatılırken, dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işler. Gerçek olanla hayal olanı ayırmanın üstünde durur. Çocukların günümüzde çok sık rastlanan ‘’can sıkıntısı’’ problemini ‘’oyun oynamaya”  ‘’üretime’’ dönüştürmenin yollarını gösterirken, çocukları kendi potansiyeline merak duymaya teşvik eder.

OYUNUN KONUSU: Özgüven, yetenek ve dostluk

OYUNUN ÖZETİ: Kardeş olan Toprak’la İnci’nin evlerinde canları sıkılmaktadır. İnci ve sınıf arkadaşı olan Efe’nin masal yazma ödevini hep birlikte yapmaya karar verirler. Kukla kursuna giden Toprak’ın konuyla ilgili harika bir fikri vardır. Toprak kuklalarını çıkarınca işler daha heyecanlı, eğlenceli bir hale dönüşür ve birden kendi yazdıkları masalın içinde bulurlar kendilerini.

KÜNYE

Yazan: Bihter Gülgeç Saka

Yöneten: Emre Saka

Uzm. Psk. Dan. Özlem Mumcuoğlu

Oynayanlar: Bihter Gülgeç Saka, Emre Saka, Merve Bağdatlı

Teknik Kontrol: Akdora Akalın

Müzik: Neylan Özgüle, Ahmet Ayaz Yılmaz, İlkay Dinsever

3 YAŞ ve ÜZERİ İÇİN UYGUNDUR

 

BİR DOĞA MASALI YAŞAYAN KİTAP

(Canlı Müzik Eşliğinde Çocuklar İçin Kukla Tiyatrosu)

Oyunun Konusu: Doğa ve sevgi.

Oyunun Özeti: Pantomim Sanatçısı, okuduğu bir masal kitabından çok etkilenir ve kitabın anlattığı masalı çocuklarla paylaşmayı o kadar çok ister ki; bu isteğin saflığı ve güzelliğiyle kitap yaşamaya başlar. Kitabın içinden bir anda kelebekler, arılar, çiçekler, müzisyenler, anlatıcılar ve kuklalar çıkar. Masal da doğa gibi canlanıverir. Anlatıcılar masalı anlatmaya, kuklacılar kitaptaki karakterlerin kuklalarını oynatmaya, müzisyenlerse kitabın müziğini çalmaya başlarlar ve bir doğa masalı başlar.

Masalda Bilge Dede ile Tarçın’ın öyküsü anlatılmaktadır. Annesi ve babası iş seyahatine giden Tarçın yaz tatilinde çocuklar için açılmış olan sanat okuluna başlayacaktır; bunun için de anne ve babası onu ormanda yaşayan dedesinin yanına götürmüşlerdir. Ormanda harika kıpır kıpır şenlikli bir yaz başlamıştır; fakat Tarçın annesi ile babasından ilk defa ayrı kaldığı için üzgündür. İçine dönmüş ve hırçınlaşmıştır. Yeni okuluna, arkadaşlarına ve orman yaşantısına alışmakta güçlük çekmektedir. Fakat dedesinin sevgisi, doğanın gücü ve beklenmedik yaşananlar Tarçın’ı çok değiştirecektir.

Oyunun Amacı:  ‘’Doğa’’nın ve ‘’Sevgi’’nin dönüştürücü gücünü çocuklara anlatmayı amaçlayan oyunumuzda sevebilen bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefledik. Bu sebeple de oyunumuz, çocuklara doğayı ve insan doğasını anlatır; bununla birlikte her çocuğun eşsiz ve değerli olduğunun üstünde durur. Oyunumuz çocukların, doğayı ve kendi doğalarını tanımaları, koruyabilmeleri için teşvik edicidir.

Oyunumuzda; çocukların birlikte üretebiliyor ve hayal kurabiliyor olmayı deneyimleyebilmeleri açısından bazı sahnelerde oyuna katılımları sağlanmaktadır.

4 yaş ve üzeri için uygundur

 

KÜNYE

Yazan: Bihter Gülgeç Saka

Yöneten: Emre Saka

Uzm. Psk. Dan. Haluk Polat

Oyuncular: Akdora Akalın, Bihter Gülgeç Saka, Merve Bağdatlı

Pantomim: Esin Aslan

Müzik: Hakan Ali Toker

Teknik Kontrol: Bahadır Karaca

Dekor, Kostüm Tasarım ve Uygulama: Tiyatro Gülgeç

Kukla Tasarım ve Uygulama: Hilal Polat

Afiş İllüstrasyonu: Kübra Şirinyurt

Grafik Tasarım: Murat Akkan

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]