Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sömestr tatilinde de boş durmuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki okulların eksikliklerini tamamlarken, ihtiyaç duyulan okullara da yeni salonlar kazandırıyor.
Milli eğitime kazandırdığı 30’a yakın okul ve eğitime katkıları nedeniyle “Okulcu Hasan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sömestr tatilinde de boş durmuyor.

Okulların eksikleri yerinde tespit edildi
Yarıyıl tatili öncesinde teknik ekibiyle birlikte Büyükçekmece genelindeki okulları tek tek gezen Belediye Başkanı Hasan Akgün, okul idarecileriyle toplantılar yapıp okulların eksikliklerini ve ihtiyaçlarını belirlemişti. Tatilin başlamasıyla birlikte okullarda çalışma başlatan Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan boya, badana ve tadilat çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da bazı okullarda çok amaçlı salon ve spor salonu inşaatına başladı.

Çok amaçlı salon ve spor salonu inşaatına başlandı
Çalışmalar kapsamında Tepekent Bahadır Demir İlköğretim Okulu’na çok amaçlı kullanılabilecek 200 kişilik bir konferans salonu inşa edilirken, Mimarsinan’da Batıköy Memurdan Armağan Ortaokulu’nun spor salonu yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına başlandı. Tepecik Hürriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na anasınıfı öğrencileri için de tuvalet yapılıyor. Yapımına Büyükçekmece Belediyesi’nce başlanan Kumburgaz’daki okul inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor.

“Eğitim, olmazsa olmazımızdır”
Başkan Akgün, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte okulların acil ihtiyaç ve eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
“Benim ve ekibimin her zaman için önceliği eğitim konusu olmuştur. Bir milletin kalkınması ve geleceğini sağlam temellere oturtması için eğitim olmazsa olmazdır. Biz de bu bilinçle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi ortamda eğitim alabilmeleri için bir yandan okullarımızın eksikliklerini giderirken, diğer yandan da Türk milli eğitimine yeni okullar kazandırmaya çalışıyoruz.”

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]