Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ataşehir Baldır Bulvar216

Yayınlanma:
ABONE OL

ss

Geçen gün  öğlen yemeği için  , Ataşehir Bulvar 2016  ‘da bulunan Baldır ‘ a özel  lezzetlerini  tatmak için blogger arkadaşlar ile  birlikte  beraber gittik.

Baldırı bilmeyenler için  Baldır hakkında kısa bilgi  

Baldır dananın arka bacaklarının üst kısmı ile kuyruğunun bir kısmından elde edilen et düşük sıcaklıkta 18 saat pişirilirmiş.Ayrıca  Yumuşacık ve lime lime olan et, özel baharatlarla servise hazırlanır. Baldır %100 dana etidir, yağsızdır, sağlıklıdır.

Baldır için özel olarak hazırlanan ekmek; kavrulmuş soğan, patates, çok yaşlı maya, zencefil, özel ekşi, kaşar ve yumurta, tam buğday unu ile yoğurulup, üzerine kekik, biberiye, fesleğen serpilerek pişirilir. Son olarak üzerine sızma Zeytinyağı sürülür.

Baldır  İşletmecisi  Uğur bey kendisi ve Baldır pişirilmesi  hakkında  çok güzel bilgiler  verdi.

Baldır nasıl yenir?
Baldır pişirimi gibi yemesi de farklı bir ritüeldir. Öncelikle kollar sıvanır, eller temizlenir. Baldır için özel olarak hazırlanan ekmekten bir lokmalık parça koparılır. Bu parça vasıtasıyla bir pinçik Baldır bürkülerek ağıza atılır. Keyfe göre akabinde ve detayında sunulan diğer lezzetlerle ağızdaki şölen harmanlanır.
Baldır porsiyonları farklı isimlendirilmiştir. Normal miktarda etle karnınızı doyurmak istiyorsanız, garsona “Bana bir insan porsiyonu ver” diyeceksiniz. Bu porsiyondaki et miktarı sadece 100 gram. İştahınız açıksa, ‘erkek porsiyonu’ ısmarlayacaksınız. Bu porsiyonda 150 gram et bulunuyor. Ete doyamıyorum diyorsanız siz, ‘delikanlı’yı isteyeceksiniz. 100 gramlık İnsan Porsiyonu (23,5 TL), Erkek Porsiyonu (33,5 TL), Delikanlı Porsiyonu 200 gram (43,5 TL). Baldırda etler 4 çeşit sunuluyor: Sade, karamelize soğanlı, mantarlı ve yumurtalı. Yumurtalısı tam bir bomba. Et didiklendikten sonra, üstüne sarısı az pişmiş bir yumurta konuyor. Dilerseniz bu ilavalerin kombinasyonlarını yapmak da mümkün; Baldır etine ilave edilen k.soğan, mantar arzunuza göre harmanlanarak servis ediliyor. Dilerseniz üzerine yumurta ilavesiyle 3 lezzeti bir arada da deneyebilirsiniz.

Baldırı tamamlayan lezzetler olarak;
Közz (biber ve arpacık soğan),
Ankara’dan gelen Çubuk Turşusu,
Kaşık Salata (küp domates, salatalık, roka nane, soğan, balzamik sirkeli, nar ekşili sos ile sunulmaktadır.
Baharatlı Patates kızartmasını dilerseniz Cheddar sosuyla da deneyebilirsiniz.

Baldırami (100/150/200 gr – 22,50 ₺/32,50 ₺/42,50 ₺)
Pastrami adıyla da bilinen bu lezzet Turk damak zevkine uygun olarak yorumlanmıştır. 15 gün boyunca kaya tuzunda bekletilen et (antrikot yada kol altından elde edilen) daha sonra 120 derecelik fırında, kışın yaprağını döken ağaç odunlarının dumanında 24 saat süre ile pişer. Kürleme ve tütsüleme yöntemi ile pişen bu benzersiz lezzet, kendine has ekmeğinin içinde Baldırami sos ile servis edilir. Dilerseniz Cheddar sosu da eklenebilir.

bal
Burger
‘Yeni nesil et deneyimi’ felsesi ve farklılık ilkesiyle yola çıkan Baldır, hamburger efsanesini özel köftesi ile yeniden şekillendirmiş, Bozz ve Alevli soslarıyla lezzet deneyimini uçlara taşımayı hedeflemiştir.
Burger çeşitleri;
Klasik (21 ₺) / Cheddar peynirli (22 ₺)/ Karamelize soğan & mantar (23 ₺) / Egg and Cheese (23 ₺) / Bozz (24 ₺) / Alevli (24 ₺) / Pastrami (Köfte üstüne Baldırami dilimleri ilaveli) (25 ₺)
Burger çeşitlerinde kararsız kaldıysanız, mini burger (sliders) (10 ₺) olarak birkaçını seçip beraber deneyebilirsiniz.
Aman Diyim (19,50 ₺) (Philly Cheese Steak)
Dana bofileden yapılan, özel marinasyonunda 1 hafta bekletilen, ‘Aman Diyim’ karamelize soğan, charliston biber ve özel baharatlarla ızgarada pişirilir. Servisi yine özel olarak hazırlanan ciabatta ekmeği içinde cheddar sos ilavesiyle yapılır.

Baldırewich (17 ₺)
Kokoreç sevenler için farklı bir Baldır deneyimi hazırladık. Baldır etini kokoreç baharatları, ince küp domates, charliston biber  ve ciabatta ekmeği ve yanında baharatlı patates kızartması ile servis ediyoruz.

Daldır Tabağı (17,75 ₺)
Baldır için özel hazırlanan katkısız dana etinden yapılan sosis ve özel baharatlı patates kızartmasıyla servis edilir. İçinde hellim peyniri bulunan bu farklı sosis üzerine dökülen sıcak cheddar sosuyla taçlandırılır.

Baldır çorbası
Baldır’ın efsaneleri arasına giren çorbası; yumurta ile terbiye edilen, yoğurt, un, Baldır eti, ve Baldır’ın pişirilmesi sırasında elde edilen etsuyuyla hazırlanır. Baharatlarıyla servis edilir.
Mac & Cheese
Makarnanın peynirle aşkı. Krema ve cheedar soslu makarnamız fırında kaşar peyniriyle taçlanıyor. Bu doyumsuz lezzeti dilerseniz 4 peynirli, mantarlı yada pastrami parçalarıyla da deneyebilirsiniz.
Baldır Ayranı
Göktürklerin başlattığı bu efsaneyi Baldır ailesi olarak devraldık ve tekrardan yorumladık. Türk damak tadına en uygun lezzeti bulduk. Taze nane  ve salatalıkla, Baldır’ın ferahlatan lezzeti…

Tatlı (12 ₺)
Çikolatalı ve Tahinli olmak üzere iki çeşit sufle vanilyalı dondurma ile servis edilmektedir.

Paket servislerininde yapıldığı Baldır Bulvar216 ‘ya   en üst katta  olduğunu hatırlatır , şimdiden gidenlere afiyet  olsun diliyorum.

Sevgiyle Kalın 

Arzu Batur Yalçınkaya 

LEZZET TRAMVAYI 

author avatar
Arzu Batur Yalçınkaya
20 senelik Bilgi işlem kökenli Eğitimci , 4 senedir www.lezzettramvayi.com Yemek ve Mekan Blog Yazarıyım.

İlgili Haberler

Belediye
07 Mart 2024
Eyüpsultan’a, Başkan Deniz Köken 5 Bin Araçlık Otopark Projeleri Hazırladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in açıkladığı yeni dönem projelerinin içerisinde otoparklar da yer alıyor. 10 mahallede yapacağı otoparklarda 5 bin araç kapasitesi olacağını söyleyen Başkan Deniz Köken, “İlçedeki önemli sorunlar arasında otopark meselesi bulunuyor. Otopark projemizi hızlıca hayata geçireceğiz” dedi. Başkan Deniz Köken, otopark sorunun çözümü için Kemerburgaz Otoparkı, Yeşilpınar Otoparkı, Düğmeciler Otoparkı, Çırçır Otoparkı, […]

AVRASYA TÜNELİ’NE İSTANBUL “YILIN ESG PROJESİ” ÖDÜLÜ

Tasarım aşamasından başlayarak, inşaat ve işletme dönemi dahil tüm süreçleri ulusal ve uluslararası kriterlere uygun olarak yürütülen Avrasya Tüneli, Türkiye’nin sürdürülebilir altyapı çalışmalarını başarıyla temsil etmeye devam ediyor. “Mavi Nokta Ağı” pilot uygulama sürecini başarıyla tamamlayan ilk ulaştırma projesi Avrasya Tüneli, İstanbul PPP (KÖİ) Haftası’nda Yılın ESG Projesi Ödülüne layık görüldü.   Asya ve Avrupa […]

Ataşehir
09 Ocak 2024
Onursal Adıgüzel adı Ataşehir ve Maltepe seçmenini heyecanlandırdı

Bu iki ilçede CHP’li Belediye Başkan adaylarının kimler olacağı partililer tarafından merakla bekleniyor.  Henüz adayı açıklanmayan İstanbul’daki ilçelerden Ataşehir ve Maltepe İlçelerinde Belediye Başkanlığı adaylığı isimleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göz bebeği olarak bilinen Onursal Adıgüzel rüzgârı esiyor. Adıgüzel’in bu iki ilçeden birinde kontenjandan aday gösterileceği sızan bilgiler arasında. İLGİLİ HABER BAŞKAN […]

Basında Kadıköy
19 Aralık 2023
Teknik Yapı’nın İzmir’deki Divan Residence projesi hangi ödülü kazandı?

2023 yılı ‘en iyi rezidans’ ve ‘en iyi mimari tasarım’ kategorilerinde finale kalan Divan Residence projesi, gayrimenkul sektörünün deneyimli isimleri ve değerli akademisyenlerden oluşan Sign of the City Awards (SOTCA) jürisinin oybirliği ile bu ödüle hak kazandı. Divan Residence projesinin tasarımı ile ilk günden fark yarattığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, gayrimenkul […]