MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Caddebostan, Eğitim, Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » Kadıköy’de Uluslararası Felsefe Günleri Kongresi yapıldı

Kadıköy’de Uluslararası Felsefe Günleri Kongresi yapıldı



Değer, Değerler ve Anlam” başlığıyla Kadıköy Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Felsefe Günleri Kongresi’ne dünyaca ünlü felsefeciler katıldı.
Uluslararası Felsefe Enstitüsü’nün her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Uluslararası Felsefe Günleri İstanbul’da gerçekleşti. “Değer, Değerler ve Anlam” başlıklı uluslararası kongrenin ev sahipliğini Kadıköy Belediyesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Kuçuradi Felsefe ve İnsan Hakları Vakfı yaptı.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, katılımın ücretsiz olduğu kongreye, Romanya Millî Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanı ve aynı zamanda Uluslararası Felsefe Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. Mircea Dumitru, Enstitüsü Başkanı ve Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Enstitüsü Genel Sekreteri Prof. Dr. Bernard Bourgeois, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başta olmak üzere dünya çapında isim yapmış birçok felsefeci konuk katıldı.

kadikoyde-felsefe

Başkan Nuhoğlu, ‘felsefe ve insan’ ilişkisine değindi
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu kongrede yaptığı konuşmada, “Aslında baktığınız zaman sokakta insanların birbirleriyle bir sorunu yok. Farklı ırklardan, farklı mezheplerden, farklı bölgelerden olmasına rağmen barış içerisinde yaşıyorlar. Her gün 10’un üzerinde şehit cenazesi ülkeye gelmesine rağmen Anadolu’nun ve metropol kentlerimizde insanlar barış içerisinde yaşıyorlar. Bütün bu savaşların nedeni nereden kaynaklandığını aslında bir şekilde siyasetçilerin çözmesi gerekiyor. Siyasetçi yönetime tabi olan insanlar, yöneten insandır. Ama bütün bu süreçleri çözememesinin temel nedenlerinde biri Türkiye’de ve dünyada iyi siyasetçilerin yetişememesinden kaynaklanıyor. Felsefe ve insan arasındaki ilişki, düşüncenin ortaya çıkması insanların birbirini tanıması ve davranışların, anlamların ortaya çıkmasının temelinde yatan insanların felsefeyle olan ilişkilerinin sağlanmasından geçiyor” dedi.
Kadıköy Belediyesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Kuçuradi Felsefe ve İnsan Hakları Vakfı işbirliğiyle yapılan, 06-09 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre insanlığın güncel sorunlarına felsefe penceresinden bakmayı, katılımcılara yeni anlamlar katmayı hedefliyor.

📆 06 Eylül 2016 Salı 18:38   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR

Kadıköy Gazetesi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.