Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzla Belediyesi Hamamı (Hamam İstanbul) yeniden hizmete açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi Hamamı (Hamam İstanbul) yeni yüzüyle hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şelale Eğitim Parkı’nda kadınlara özel bir hamam ve spa merkezi açılacağını da müjdeledi.
Tuzla Belediyesi Hamamı (Hamam İstanbul), Cami Mahallesi Sultan 1. Ahmet Camisi yanındaki eski yerinde yeni görünümüyle hizmete açıldı. Törene, AK Parti Samsun eski Milletvekili Ahmet Yeni, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
tuzla-belediyesi-hamami--(7)i
Başkan Yazıcı’dan “Denge” Vurgusu
Törende ilk konuşmayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptı. Tuzla’nın düzenli gelişimi ile nüfus hareketliliği, il merkezinden uzak olmanın dezavantajları ile yatırım ve projeler arasındaki denge unsuruna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Tuzla’da bizim amacımız gerçekten yaşanabilir, kendi kendine yeten bir Tuzla’yı inşa etmektir. Tuzla kendi kendine yeterken aynı zamanda hem yerleşimi rahat hem de standartları yüksek bir kent oluşturmak istiyoruz. Nüfus yoğunluğunu arttırmadan, günü birlik ziyaretçilerin gelip bizi görüp bizimle beraber yaşayacağı, günübirlik turist sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Tuzla’mızı daha cazip hale getirme gayret ve çabamızı sürdürüyoruz. Bazen bu konularda farklı görüşler olabilir ama İstanbul’un en ucunda olmanın dezavantajlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Merkezden ne kadar fazla uzaksanız mesafeden kaynaklanan dezavantajlarınız ile beraber kente yeni vizyon ve yeni bir yaşam alanı oluşturmak da o kadar zorlaşıyor. Bu nedenle bir çok avantajı yaşayabileceğimiz ama dezavantajlarımızı hissetmeyeceğimiz yatırımlar yapma düşüncesiyle çalışıyoruz” dedi.

tuzla-belediyesi-hamami--(5)1

Vatandaşımızın Mutluluğu ve Memnuniyetini Arzuluyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bazı hizmetlerinden örnekler vererek bu projelerin Tuzla için önemini dile getirdi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina’yı alışveriş, yaşam, eğlence ve Tuzla’ya bir merkez kazandırmak için hizmete kazandırdık. Bırakın insanların 1 gömlek almak için Tuzla dışına çıkmasını, insanların Tuzla’mıza gelmesine neden olan bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Halkımızın sahillerden daha fazla yararlanması için sahil düzenleme projeleri yaptık. Kaymakamlık binası da dahil onlarca kamu hizmet binasını inşa ettik. 13 Sağlık Ocağı yaptık, 1 Eğitim ASM ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Hijyenik ortamlarda en kaliteli malzemeyi kullanarak sosyal tesislerimizde 5-10 liraya balık, köfte yemenin imkânını sağladık. Okullar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında bütün yatırımlarımızda tek bir şey arzu ediyoruz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek, refah içinde yaşamasını sağlamak ve özellikle de kendi kendi yeten bir ilçe olarak vatandaşımızın mutluluğunu artırmak için gayret ve çabamızı sürdürüyoruz. Vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyetini arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

Medeniyet Serüvenine Bir Nebze de Olsa Katkı Sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Hamamı’nın yapım süreci hakkında şu bilgiyi verdi: “Hamam da bu süreç içerisinde başlayan bir proje oldu ve gerçekleştirdik. Bugün yapmış olduğumuz yatırımda Tuzla’da daha önce başlayan ama gelişen ve değişen yaşam standardına cevap vermeyen hamamın yeniden yapımı ve açılışını gerçekleştiriyoruz. Ecdadımız gelişmişlik göstergesi olarak hanlar, hamamlar, ibadethaneler, külliyeler imal etti. Biz de o medeniyet serüvenine hamamla bir nebze de olsa katkı sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bu yerin tapusunu arazi takası ile aldık. Hamamın yanındaki yeri araziye kattık. 40 paftanın tarihi dokusuna uygun bir şekilde projesini hazırladık, onaylattık ve yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkardık.  Tuzla’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hamamın da içinde yer aldığı ve 40 pafta olarak bilinen bölgenin geleceği ile ilgili müjdelerini de açılışta paylaştı. Başkan Yazıcı, “40 paftayla ilgili İBB’nin son onayıyla tarihi ve eski yapıların restorasyonu gerçekleştirilecek. Tuzla’mızın hem insanların çok geldiği hem de tarihi dokuyla o nostaljik havanın yaşatıldığı bir mekan olması çabamızı gerçekleştiriyoruz. Halkımızın trafiğe kapatılmasına karar verdiği İstasyon Caddesi’nin restorasyonunun ihalesine de önümüzdeki ay çıkıyoruz. İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatarak mükemmel bir cephe dizaynı ve restorasyon ile Tuzla’mızın cazibesini arttırmaya devam ediyoruz” dedi.
Başkan Yazıcı’dan Kadınlara Özel Hamam Müjdesi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hamamın kişi başı 25 TL ücret karşılığı hizmet vereceğini açıkladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hijyenik koşullar ve işletmenin personel temini zorluğundan dolayı hamamın erkeklere hizmet vereceğini söyledi. Kadınlara özel hamam müjdesini de paylaşan Başkan Yazıcı, “Şelale Eğitim Parkı’nda bayan havuzunun yanına bir bayan hamamı ve spa merkezi açarak kadınlarımıza özel bir alan yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bu şekilde bu açığı da kapatmış oluruz” diye konuştu.

Kültürümüzü Yaşatmak Zorundayız
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, hamamların kültürümüzün bir parçası olduğunu hatırlatarak yaşatılmasının önemine değindi. Kaymakam Çalışır, “Çağın değişimiyle birlikte fonksiyonlar da değişiyor. Kültürel değerlerimizi de yaşatmak zorundayız. Hamamlar belki teknolojinin artmasıyla birlikte evlere kadar giren kolaylıklar nedeniyle artık eski fonksiyonlarında değil.  Bu kültürümüzü de yaşatmak zorundayız. Tuzla’da projeleri yapmaya, eksikleri tamamlamaya devam ediyoruz. Bunlar zaman zaman Tuzla Marina gibi Tuzla için çok mega projeler oluyor. Orta ölçekli projelerimiz var. Böyle mütevazi projelerimiz var. Cenab-ı Hak gayretlerinizi bereketlendirsin Sayın Başkanım. Her şeyin en güzeline layık olan bu güzel millet, inşallah huzur, barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde hizmette daha güzellerine layık olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti Samsun eski Milletvekili Ahmet Yeni de konuşmasında hamamların ecdad yadigarı yapılar olduğunu hatırlatarak Tuzla’ya kazandırılan bu hizmetten dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti.
Konuşmaların ardından Tuzla Belediyesi Hamamı’nın (Hamam İstanbul) açılış kurdelası protokol tarafından kesildi. Protokol, açılışın ardından hamamı gezdi.

Tuzla Belediyesi Hamamı (Hamam İstanbul)
Tuzla Belediyesi Hamamı, ilk olarak 1 Kasım 1998’de hizmete açıldı.  Küçük bir işletme olarak açılan hamam, 2010 yılına kadar hizmet verdi. Tuzla Belediyesi, hamamın çehresini değiştirmek ve kapasitesini arttırmak için Tuzla Belediyesi Hamamı’nı yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkardı. Tuzla Belediyesi Hamamı’nın temelini 25 Mart 2015’te atıldı. 10 ay gibi kısa bir sürede modern bir tesise dönüştürülen hamam, 100 kişilik kapasitesi ile hizmete açıldı. 2 katlı, toplam 1100 m2’lik kapalı alanda Türk Hamamı, havuz, jakuzi, Fin Hamamı, sauna ve kafeterya yer alıyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]