Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kadıköy’de açılış yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı  Deniz Baykal, 24 Nisan’da Kadıköy Belediyesi Meclis Binası  ve Kozyatağı Kültür Merkezi’ni açtı.

Kadıköy Belediye Meclisi’nin yeni çalışmalarını yapacağı meclis binası ve Kozyatağı Kültür Merkezi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açıldı. 24 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışta konuşan Baykal, Kadıköylüler’le bir kez daha birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Kadıköy Belediye Başkanımızın ne kadar başarılı işlere imza attığı gözlemek fırsatı buluyorum. Başkanımız ilk kez belediye başkan olmuş ve kendi kanıtlamaya mecbur hisseden genç bir başkanın coşku ve heyecanıyla hizmetler sunuyor” dedi.

Kadıköy Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde Kadıköy’ün İstanbul’un yatak odası olmaktan çıkıp merkezlerinden biri olmaya başladığını vurgulayan Baykal, “Bu proje bir kentsel dönüşüm projesidir. Hükümetin anladığı gibi insanları gecekondularından atıp, oralarda rant alanı yaratmaya yönelik değil, halkın, Kadıköylülerin yararına bir projedir, bu alan Kadıköylüler için değerlendirilmiştir. Yoksa bir yandaş firmaya verilip, bir rant yaratılmamıştır. Burada ne çalan var, ne de çaldıran var, burada vatandaşa hizmet var” diye konuştu.

Yakında milletin önüne bir sandık çıkacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Baykal, “Bu sandık beklendiği gibi bir erken seçim sandığı olmayabilir, anayasa referandum sandığı olabilir. Bu oylama, bu gidişe artık yeter diyelim mi demeyelim mi oylaması olacaktır. Siyasette yeni bir dönüm noktasına gelindi. Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtarmak hepimizin boynunun borcudur. Yaşanan tüm bu haksızlıkların hesabı sorulacak. Anayasa değişikliği tüm Türkiye’nin düzenini derinden sarsacak. Siyaset yargıya hükmetmeye başlayacak. Yargı, iktidar karşısında freni patlamış bir arabaya dönüştürülüyor. Herkes bu konuda sorumluluk üstlenmeli. Sorumlu, vatansever bir avuç AKP’li Türkiye’yi kurtarabilir. Tabii tüm partilere de sorumluluk düşüyor” dedi.

Bedelli askerlik konusuna da değinen Baykal, “AKP Hükümeti, bu konuyu da yüzüne gözüne bulaştırmıştır” ifadesini kullandı.

Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Deniz Baykal’a hitaben “Türkiye’nin bölünmezliğine inanan herkes gözlerini, yüreklerini size çevirdiler” diye konuştu. Sosyal demokrat bir belediye olarak Kadıköy’de kültür-sanat hayatının gelişmesi için birçok projeye imza attıklarını anımsatan Öztürk, “Çünkü kültürle yoğrulmayan toplumlar medeni ülkelerle mücadele edemezler” dedi. 

Konuşmaların ardından Baykal, Öztürk, partililer ve davetliler ilk olarak Kozzy Alışveriş Merkezi’ni gezdiler, ardından Kadıköy Belediyesi Meclis binası’nı gezdiler. Meclis Salonu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan Çocuk Meclisi’ni izlediler. Çocuklar, toplantıda, plastik poşet yasağı, sokak çocuklarının sorunları ve sokak hayvanlarının barınması gibi konuları ele aldılar.

Baykal, Çocuk Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Çocuklar burada gayet saygılı ve demokratik olarak çalışıyorlar. Çevre sorunları ile ilgilenmeleri zevkle izledim. Beni mutlu eden bir başka unsur da meclisinizde kadın temsilinin fazla olmasıydı. Sanki burada erkeklere yüzde 25 kota uygulanmış” dedi. 

CHP lideri Baykal daha sonra da Göztepe’deki Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile aynı  binada hizmet veren Çocuk Ağış ve Diş Sağlığı  Polikliniği’nin resmi açılışını yaptı. Türkiye’de bir ilk olan ve yüzlerce Kadıköylü çocuğu sanatla tanıştıran Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklara müzik, dans, resim ve drama dallarında ücretsiz eğitim veriliyor. Çocukların kendi ağız ve diş sağlıklarının kontrolünü ellerine almaya teşvik etmek, ergenlik ve yetişkinlik dönemleri boyunca faydalanabilecekleri yetenekler kazanmalarını sağlamak amacıyla hizmete sokulan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağış ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde de çocukların her türlü diş tedavileri ücretsiz olarak yapılıyor.  

EN MODERN MECLİS BİNASI  

Kozyatağı Buket Sokak’taki tesisin temeli 24 Mayıs 2008’de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katıldığı  bir törenle atılmıştı. Kadıköy Belediyesi Meclisi’nin yeni binası, sahip olduğu teknik donanım ve fiziki koşullarıyla Türkiye’nin en modern belediye meclis binası olma özelliğini taşıyor. Kadıköy Belediye Meclisi’nin uzun yıllar hizmet verdiği Kadıköy Şehremaneti Binası ise Kent Müzesi haline getirilecek. Bu müze, Kadıköy ile ilgili merak edilen her şeyin kolayca öğrenileceği, eserlerin görülebileceği çağdaş yaşayan bir merkez haline gelecek.

 BU BİNA DA ÇOK AKILLI  

Teknolojinin son imkanları  ile donatılan 4 katlı Kozyatağı Kültür Merkezi ve Belediye Meclis Binası Tesisleri’nde 1 adet meclis salonu, 1 adet 200 kişilik konferans salonu, 3 adet 90’ar kişilik toplantı salonları, 2 adet parti grup odası, 1 adet komisyon odası, günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mekânlar ile açık ve kapalı otopark bulunuyor. Kompleksin Meclis Binası kısmında meclis katı fuayesi ve konferans katı fuayesi, alışveriş merkezi (AVM) tarafında da tiyatro salonu alt ve üst fuayeleri sergi alanı olarak kullanılacak. ”Akıllı bina” olarak tasarlanan meclis binası ve diğer bölümlerde, otomasyon kontrollü bina ısıtma ve soğutma, kamera kontrol sistemi, kartlı giriş sistemi, dokunmatik paneller, simultane tercüme sistemi gibi özellikler yer alıyor. Kompleksin alışveriş merkezi tarafında da geçen yıl hayatını kaybeden oyuncu Gazanfer Özcan’ın adının verildiği 400 kişi kapasiteli bir tiyatro salonu bulunuyor.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]