Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yetimlere hem aş hem iş kapısı olacak fırın açıldı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Sudan’nınDarfur bölgesinde inşa edilen günlük 3000 ekmek kapasiteli 60 metrekarelik fırın hizmete girdi.

 

Bu fırın vesilesiyle yüzlerce yetimin, korunmaya muhtaç çocuğun ve yerel halkın temel besin maddesi ve hatta bazen tek öğünü olan ‘ekmek’ ihtiyacı karşılanacak. Bununla birlikte yetimhanede kalan çocuklardan bir kısmına fırıncılık eğitimi verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak. Üretilen ekmeklerin satışa sunulmasıyla elde edilecek gelirle yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

 

Musap Bin UmeyrSelsebil fırının açılış konuşmasını Darfur Eyaleti Nyala Belediye Başkanı El Hadi İsa yaptı. El Sadi İsa yaptığı konuşmada,’’Bu bugün burada Afrika’nın en önemli sorunu olan ekmek ve aş konusunda bir araya geldik. Bizler için en şerefli, en faziletli yer olan yetimhane açtınız, burada bulunan yetim yavrularımıza sahip çıktınız o bakımdan duyduğum memnuniyeti kelimelerle ifade edemem.

 

Yetimhanedeki çocuklarımıza sahip çıktığınızı yeterli görmeyerek onların aç kalmalarına da razı gelmeyerek onlar ve halkımız için fırın açıyorsunuz sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır, şükranlarımız sunuyorum. Çocuklarımıza silah değil, kalem veriyorsunuz, kitap veriyorsunuz, birlik beraberlik öğretiyor kardeşliğimizde öncü oluyorsunuz. Sizlere Kimse Yok Mu ailesine Türk halkına sonsuz şükranlarımı iletiyorum’’ diye sözlerini noktaladı.

 

Yardım alan değil, yardım eden insanlar olacak

 
Kimse Yok Mu Derneği adına bir konuşma yapan yetim proje sorumlusu Mehmet Bozdağ, 8 yıldır Darfur’a yardım götürdüklerini, bu yardımların gıda, sağlık, eğitim ve yetimhanelerde kalan kimsesizlerin yanlarında olmaya çalıştıklarını, Afrika’nın genel yapısı herkesin malumu. Bu bağlamda insanlar tek öğün ekmek bulmaya çalışıyorlar. Bu yapılan fırın ile yetimlerin kendi ekmek ihtiyaçlarını karşılayacakları gibi, daha fazla ekmek çıkarıp satıp para da kazanıp kendi ayaklarının üzerinde kalacaklarını, yardım alan değil de yardım yapan, el uzatan insanlar durumuna gelmeleri için bu çalışmalar yapılıyor’’ dedi.

 

 

Sudan Darfur’da 3 yetimhanenin daha tadilat ve tefrişatını gerçekleştiren Kimse Yok Mu, yetimlerin bir yıllık temel gıda ihtiyaçlarını da karşıladı. Ayrıca, bölgede inşası devam eden güneş enerji sistemine sahip su kuyumuzdan borular ile yetimhanelerimize temiz su ulaştırılması planlanıyor. Yetkililer, bölgedeki çalışmalarına devam ediliyor.

 

Fırın açılışına, Güney Darfur Eyaleti Nyala Belediye Başkanı El Hadi İsa, Güney DarfurEyaleti Milli Eğitim Bakanı Ahmed El Besir, Kimse Yok Mu Derneği yetim Projeleri sorumlusu Mehmet Bozdağ ve yüzlerce vatandaş katıldı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]