Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

26’ncı Katibim Festivali Rekorlar Kırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar ve İstanbullular, 3 gün süren 26’ncı Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali’nde, müzik, eğlence, folklor, kültür, sanat ve spora doydu. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde rekorlar da kırıldı.

 
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Festivali bu yıl farklı kutlandı. 19-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşen festivalde dünyanın en büyük Boşnak böreği yapıldı. Festivalin son gününde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışları’nda ise erkekler kategorisinde en iyi zaman rekoru kırıldı. Festivale adını veren Katibim Aziz Bey de unutulmadı. Üsküdar Belediyesi yöneticileri ve bir gurup Üsküdarlı, Katibim Aziz Bey’in Selami Ali Mahallesi’ndeki evi ve kabrini ziyaret etti. Katibim Aziz Bey’in kabrinde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

 

 
DERGİCİLER İLK DEFA ÜSKÜDAR’DA BİR ARAYA GELDİ

 
Etkinlik kapsamında ayrıca, Üsküdar Dergi Günleri Fuarı düzenlendi. Sahildeki Ramazan Çadırı’nda, Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği’ne (TÜRDEB) üye 40 dergi grubu stantlarını açarak tanıtımlarını yaptı. Fuar, ilk defa dergi ve sahiplerini bir araya getirerek vatandaşla buluşturdu.

 
EN RENKLİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Katibim Festivali Kortej Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden çok sayıda katılımcının da olduğu yürüyüşe binlerce vatandaş eşlik etti. Kortejde, vatandaşların yanı sıra, etkinlikte gösteri yapacak olan okçular, sporcular, folklor ekipleri, palyaço, çizgi film karakterleri maskotlarının da yer alması renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde, Üsküdar’ın kardeş şehri Zenice Milletvekili Jasmin İmamoviç ise festivalin onur konuğu oldu. Yürüyüşe ayrıca, Boğazın diğer yakasında olmasına rağmen, asrın projesi Marmaray’ın tamamlanmasından sonra Üsküdar’a en yakın komşusu olan Zeytinburnu ilçesinin Belediye Başkanı Murat Aydın, meclis üyesi ve başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı.

 

 

ŞÖHRETLER MAÇI’NA HAMİ MANDIRALI DAMGASINI VURDU
Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Meclis üyelerinden oluşan Üsküdar Belediye Spor ile Hami Mandıralı, Recep Çetin, Hasan Vezir, Soner Tulungüç gibi bir dönemin ünlü milli futbolcuları ve spor yazarlarından oluşan Şöhretler Takımı arasındaki maçta dostluk kazandı. Hami Mandıralı’nın şutları ve çalımlarıyla damga vurduğu maç 7-7 berabere bitti. Amatör futbol takımlarına destek amaçlı, Üsküdar Selimiye Stadı’nda futbol turnuvası düzenlendi. Katibim Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Bağlarbaşı Spor Kulübü oldu.
İLK REKOR BOŞNAK BÖREĞİYLE GELDİ
Festival kapsamında dünyanın en uzun Boşnak böreği pişirildi. 8’i Boşnak 12 kişi tarafından yaptırılan yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki börek Üsküdarlılara ikram edildi. 26. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününe, dünyanın en uzun Boşnak böreği damgasını vurdu. 750 kilogram ağırlığındaki böreği hazırlayabilmek için 100 kilo un, 80 kilo kıyma, 30 kilo soğan ve 30 litre sıvı yağ kullanıldı.

 
İKİNCİ REKOR, KIZ KULESİ YÜZME YARIŞLARINDA KIRILDI
Eşsiz tarihi ada manzaralı Salacak sahilde gerçekleştirilen Kız Kulesi Yüzme Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Erkekler kategorisinde yarışan 22 yaşındaki Hasan Emre Musluoğlu, 3 dakika 50 saniye ile Katibim Festivali’nin en iyi rekorunu kırıldı. Rekoru kıran genç yüzücü ‘Boğazın İmparatoru’ ilan edildi. İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın 6’ncısı Nilay Erkal ise 4 dakika 63 saniyelik derecesiyle ‘kadınlar’ kategorisinde parkuru birinci tamamlayan isim oldu. Son dakika yarışa katılan Suriyeli genç Rami Anes ise 2’nci oldu.

 
OSMANLI KAFTANLARI DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Şemsipaşa Meydanı’nda gerçekleştirilen Osmanlı Kaftanları defilesi göz kamaştırdı. Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü öğretmenleri tarafından, tamamen el emeği göz nuru kıyafetler sergilendi. ‘Osmanlı’dan Günümüze’ konulu defilede kıyafetleri profesyonel mankenler sundu.

 
OKLAR ‘BARIŞ’ İÇİN ATILDI
Osmanlı Tarzı Geleneksel Okçuluk Yarışlarına katılan okçular, hem performanslarıyla hem de geleneksel kostümleriyle izleyenlerin dikkatini çekti. Validebağ Korusu’nda gerçekleştirilen yarışma iki gün sürdü. Okçular giydikleri, ülkelerine ait birbirinden ilginç savaşçı kostümleriyle de dikkatleri çekmeyi başardı. Okçular, Salacak Sahil’de gerçekleştirdikleri ‘Barış İçin Boğaz’a Ok Yağmuru’ etkinliğiyle de bütün dünyaya ‘Barış’ mesajı verdi.

 
MÜZİK ZİYAFETİ, TULUYHAN UĞURLU VE NECDET KAYA’DAN
Tuluyhan Uğurlu’nin Mehteran ile birlikte gerçekleştirdiği açılış konseri ile başlayan Katibim Festivali, Türk Halk Müziği’nin yeni sesi Necdet Kaya konseriyle finali yaptı. Tuluyhan Uğurlu ve Mehter takımının konseri damgasını vurdu. Uğurlu’nun piyanosu ile Mehteran’ın muhteşem düeti vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Festivalin kapanış gününde sahne alan genç sanatçı Necdet Kaya, seslendirdiği birbirinden güzel Türk Halk Müziğiyle de Üsküdarlılara unutulmaz bir final gecesi yaşattı.

 
KATİBİM ETKİNLİĞİ HER MAHALLEDE
Katibim Orta Oyunu, folklor gösterileri ve fasıl dinletileri etkinlikleriyle Katibim Festivali Üsküdarlıların ayağına kadar götürüldü. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ise ‘İçinden Üsküdar Geçen Filmler’ gösterimi yapıldı. Film tutkunu Üsküdarlılar 3 gün süreyle nostalji yaşamış oldu.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]