Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeni sezona “Vira Bismillah”

Yayınlanma:
ABONE OL

Nisan ayından beri devam eden su ürünlerindeki av yasağı, 31 Ağustos’ta sona eriyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Müdürlüğü yeni avlanma sezonuna hazır.

 

 

 

Su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla balıkların genel üreme dönemi göz önüne alınarak 15 Nisan’da başlatılan av yasağı 4,5 aylık bir sürenin ardından 31 Ağustos Cumartesi günü sona eriyor.

 

 

Su Ürünleri avcılığının serbest olduğu 2013-2014 av sezonunda (1 Eylül-15 Nisan) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Haline toplam 38.495 ton su ürünü geldi. Bu miktarın yaklaşık 4.100 tonunu kültür balıkçılığı ürünü (çipura, levrek, alabalık v.d), 2.300 tonunu ithal edilen su ürünleri, 15.650 tonunu hamsi, 1.260 tonu Lüfer, 8.160 tonunu istavrit, 1.800 tonunu palamut, 1.800 tonunu mezgit, 415 tonunu tekir ve 3.000 tonunu da diğer su ürünleri oluşturmakta.

 

 

Avcılığın serbest olduğu dönemde balık alırken şu hususlara dikkat edilmeli

Unutulmamalıdır ki en büyük denetçi tüketicinin kendisidir. Su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak için balık satın alırken avlanabilir minimum av boylarına ve avlanma zamanına dikkat edilmelidir. Yasak boydaki ve avlanması yasak olan türler satın alınmamalıdır. Avlanabilir asgari boylara http://suurunleri.ibb.gov.tr/boy-yasaklari/ linkinden ulaşılabilmektedir.

 

 
Donmuş ürün muhakkak suretle tüketim aşamasında çözündürülmeli, çözünmüş ürün tekrar dondurulup daha sonra tüketilmemelidir.

Çipura ve levrek balığı satın alırken deniz çipurası veya deniz levreği diye daha fazla ücret ödenmemelidir. Bu balıklarının irilerinin ayrılarak tezgâhlarda doğal deniz balığı adı altında satılması ihtimaline dikkat edilmelidir. Çünkü doğal yolla elde edilen çipura ve levrek balığı yok denecek kadar az olup, çok seçkin restoran ve oteller tarafından tüketilmektedir. Kültür balıkları güvenle tüketilebilir.

 

 

 

Su ürünleri türleri, üreme dönemleri, boy ve tür yasakları, hangi mevsimde hangi balıkların tüketileceği, su ürünleri ile hazırlanan yemekler ile balıklar hakkında detaylı bilgilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Müdürlüğü’nün http://suurunleri.ibb.gov.tr sayfasından ulaşılabilmektedir.

 

 

 

Olası şikayetlerinizi 0216-468 21 00 (İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü) nolu telefona veya Alo174 Gıda Hattına, bulunduğunuz belediye sınırları içerisindeki zabıta müdürlüklerine şikayette bulunabilirsiniz.Yeni su ürünleri av sezonunun halkımız ve sektör mensupları için bereketli olmasını temenni ederiz.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]