Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu: “Bir Makam Odası İçin İsrafın Çok Ötesinde”

Yayınlanma:
ABONE OL


“Başbakanlık Odası İçin 330 Bin Lirayı Çok Bulan Chp Şimdi Araştırma Başlatacak Mı?”

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı makam odası için 1 milyon 600 bin lira tutarında mobilya alındığını belirtti. Ödenen rakamın israfın ötesinde olduğunu belirten Topu, konuyla ilgili yasal süreç başlattıklarını söyledi.
Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu, İçerenköy Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlara projelerini anlatan Topu, destek istedi.
Esnaf ziyareti sonrasında İHA’ya önemli açıklamalarda bulunan Topu, belediyelerin her yıl denetlendiği denetim komisyonunun 2013 yılı harcamaları için kurulduğunu ifade ederek “2 CHP’li, 1 AK Partili meclis üyesinin bulunduğu bu komisyonda bizim arkadaşımızın bir tespiti oldu ve bu kamuoyuna da yansıdı.

atasehir-belediyesi-hesap

Belediye başkanının, başkanlık makam odasının sadece mobilyaları için 1 milyon 600 bin lira gibi çok yüksek, fahiş bir fiyat ödendiği tespit edildi. Biz bunun içeriğini, ne tür bir harcama yapıldığını, hangi fiyatlar alındığı konusunda resmi olarak soru önergesi vermemize rağmen 20 gündür tarafımıza bir cevap verilmedi. Biz de konuyu Kamu İhale Kurumu’ndan araştırdık. Siteden elde ettiğimiz belgede sadece bir firmanın ihaleye girdiği ve sadece başkanlık odasının mobilyaları için ödenen rakamın 1 milyon 600 bin lira olduğunu gösteren bu belgeyi elde ettik. Bu belgede her şey mevcut.Firma adı, ödenen miktar gibi. Bu mobilyalar belediye binası 1 yıllık iken alındı. Yani 1 yıl önce o mobilyalar zaten alınmıştı. Şimdi burada ‘israf’ desek, bir makam odası için ödenebilecek israf rakamının da çok çok üstünde. Neredeyse 10 daire fiyatına bir belediye başkanının makam odasının mobilyalarına para harcadığını görüyoruz. Bu para Ataşehirlilere ait olan, denetlenmesi gereken, hesabının verilmesi gereken bir para. Biz bu konuda gerekli yasal süreci başlattık. Belediye meclis grubumuz bu konuda resmi süreci başlattı. Henüz bir cevap alamadık” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANLIK ODASI İÇİN 330 BİN LİRAYI ÇOK BULAN CHP, ŞİMDİ ARAŞTIRMA BAŞLATACAK MI?”
2012 yılının sonunda Başbakan Erdoğan’ın mecliste bulunan odası için yapılan hem tadilat, hem de mobilya alımı için ödenen 330 bin lirayı çok bulan CHP milletvekillerinin soru önergesi verdiğini hatırlatan Topu, “Ben buradan bu soru önergesini veren CHP milletvekillerine soruyorum; kendi belediye başkanlarının, tek bir firmanın ihaleye girdiği, başkanlık makamı için 1 milyon 600 bin liraya mobilya alınması hakkında ne düşünüyorlar? Herhangi bir araştırma başlatacaklar mı” dedi.
30 Mart sonrasında göreve geldiklerinde Ataşehir halkının 1 milyon 600 bin lira parasıyla alınmış bir makam odasında oturmayacağını dile getiren Topu, “Hızlı bir şekilde, meclis üyelerinden oluşan bir denetim kurulu kurup bu konunun aslını, çünkü burada israfın, abartının ötesinde bir rakam var. Bunun aslı nedir araştıracağız. Bunun altında yatan başka sebepler var mıdır? Araştırıp tespit edeceğiz. Sorumlular varsa, sorumluları gerekli mercilere çıkartacağız” şeklinde konuştu. Şu ana kadar konuyla ilgili bir cevap alamadıklarını dile getiren Topu, “Mevcut belediye başkanından ve yöneticilerinden bir cevap alamadık. Konuyla ilgili yasal süreci tamamlayacağız. Ataşehir, İstanbul’un nüfus büyüklüğü açısından on altıncı, bütçe büyüklüğü açısından beşinci büyük ilçesi. Yani kaynakları yüksek olan bir ilçeyiz. Ama kaynaklarımız maalesef çok hoyratça, fütursuzca kullanıldı. Bu parayla ilçemize bir kültür merkezi kazandırabilirdik. Bu parayla bir engelli merkezi, çocuklarımız için büyük bir park yapılabilirdi. Maalesef ilçemizde geçen 5 yılda ‘kalıcı bir eser’ diyebileceğimiz bir eser kazandırılmadı. 5 yıldır 1.2 katrilyonluk bir bütçe harcandı. İşte hepsi de gördüğünüz bu şekilde ortada. Ataşehirliler de bunu takdir edecektir. Biz bu anlamda bu ve bu ölçekteki işlerin, yapılan yanlış işlerin takipçisiyiz” diye konuştu.
İddialarla ilgili Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, “Söz konusu mobilya ihalesi de yeni belediye binası ve başkanlık makamındaki çok sayıdaki odayı, konferans ve toplantı salonlarını, vatandaşlarımızı karşılamaktan ve ağırlamaktan gurur duyduğumuz Halkla İlişkiler birimimizi kapsamaktadır” denildi.İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]