Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eyüboğlu öğrencileri şimdiden kariyerlerini planlıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından lise öğrencileri için düzenlenen  “Kariyer Günü” etkinliği, mesleklerinde uzman kişilerin katılımıyla  11 Mart’ta Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Oturum, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum’un açılış konuşmasıyla başladı.

 

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın, lise öğrencilerinin üniversitede seçecekleri bölüme karar vermelerine yardımcı olmak ve merak ettikleri meslekler hakkında konunun uzmanlarından bilgi almalarını sağmak amacıyla düzenlediği “Kariyer Günü” bu sene Başaran Ulusoy, Nazlı Öztarhan, Tamer Karadağlı ve Vural Gökçaylı gibi meslek hayatlarını başarıyla sürdüren isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler arasında yapılan anket sonucunda belirlenen 24 ayrı meslek dalından uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları etkinlik, 11 Mart’ta Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsü’nde düzenlendi.

Gençlerin ilgi duydukları mesleklerle ilgili merak ettikleri tüm soruları yöneltebildikleri oturum, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum’un açılış konuşmasıyla başladı.

 

Öğrencilik yıllarında yaşadıklarını ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Batum şöyle konuştu:

“Meslek seçiminde çevrenizin etkisinde kalmayın. Hangi mesleği yapmak istiyorsanız, o mesleği seçin. Ailenizin ya da arkadaşlarınızın etkisiyle istemediğiniz bir bölümü seçmeyin. Dil öğrenmeye önem verin. En az bir yabancı dili çok iyi öğrenin. Kendinizi geliştirmek için elinizden geleni yapın. Ne olmak istiyorsanız en iyisi olmaya çalışın.”

Açılış konuşmasının ardından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, Star TV Haber Merkezi Ana Haber Spikeri Nazlı Öztarhan, IGLO Türkiye Başkanı Caner Tunaman, İTÜ Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Yılmaz, oyuncu Tamer Karadağlı, POPSAV Başkanı ve sanatçı Hakan Peker, modacı Vural Gökçaylı gibi mesleklerinde başarılı isimler deneyimlerini gençlerle paylaştı.  

Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra zorluklarına da değinen TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, “Türkiye’nin geleceği turizm… İyi bir turizmci; ayrıntılara dikkat eden, iyi iletişim kurabilen, sabırlı, her zaman güleryüzlü ve kültürlü olmalıdır. Çok iyi derecede yabancı dil bilmelidir” diye konuştu.

Mesleğinin avantaj ve dezavantajlarını anlatan Star TV Haber Merkezi Ana Haber Spikeri Nazlı Öztarhan şöyle konuştu:

“Haber merkezinden önce televizyonun kültür-sanat ve spor gibi farklı sektörlerinde çalıştım. Ama ben sıcak haberin için de olmayı ve bu işi, adrenalini çok sevdim. Muhabirlik bizim işin mutfağıdır. İyi bir gazeteci her zaman muhabir kalmayı başaran kişidir. Çok okumalı, gündemi sıkı takip etmeli, araştırmacı, sorgulayıcı, iyi bir gözlemci olmalısınız. İyi bir habercinin amacı; kaliteli, yorumsuz ve tarafsız haber yapmaktır. Bu meslekte mesai saatleri belli değildir. Ben 8.30’da evden çıkıyorum. Ancak akşam 21.00’de evime dönebiliyorum ve sadece bir gün izin yapıyorum.“

Öğrencilere meslek seçimini yaparken sonucunu iyi düşünmelerini söyleyen İGLO Türkiye Başkanı Caner Tunaman, “Herkesin yaptığı işi yapmayın. Hedefinizi yüksek tutun. Zor işi yapın çünkü zor işin mükafatı da büyük

olur. Yatırım yapan ve ne yaptığını çok iyi bilen insanlarla çalışın” dedi.

Öğrencilere gelecekleriyle ilgili hayaller kurmalarını ve bu hayallere ulaşmak için çok çalışmalarını öğütleyen oyuncu Tamer Karadağlı şöyle devam etti:

“Sinema, dizi ve tiyatro oyunculuğu aynı havuzda üç farklı kulvar… Aktör, bu üç kulvarda da yüzebilmelidir. Aktörlük zeka işidir. Zekanızı iyi kullanamazsanız bu işte başarılı olamazsınız. Sahne sanatları okumak, size vizyon kazandırır. Okul size yetenek katmaz ama çapaklarınızı temizler. Dışarıdan gelen seslere kulaklarınızı tıkayın ve sadece kendi iç sesinizi dinleyin. İç güdülerinize güvenerek mesleğinizi seçin.”

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın lise öğrencileri arasında yaptığı anket sonuçları, gençlerin geçen yıl uzay mühendisliği, nano teknoloji, genetik mühendisliğine; bu yıl ise daha çok tıp, mimarlık ve hukuk dallarına ilgi duyduklarını gösteriyor.

 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]