Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Selami Öztürk, ben seçime gireyim, bir ay sonra bırakırım!

Yayınlanma:
ABONE OL

Adaylığı tartışılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Kadıköy’ün kişisel pazarlıklar odağı olmasını kesinlikle içime sindiremiyorum ve buna müsaade etmemiz mümkün değil” dedi.
Kadıköy Belediyesi önünde bir açıklama yapan Başkan Selami Öztürk, “Uzun bir yol ve uzun bir yolculuktan geliyoruz hep beraber. 1976 yılında gençlik kollarına girdiğim gün ne ideali ve ne heyecanı yaşıyorsam bugünde aynı ideali ve aynı heyecanı yaşıyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başka bir partinin genel başkanı yani AK Partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy’ü bütün AK Partililere örnek bir ilçe olarak gösterdi. Ve bizler bütün bunları Kadıköylülerle, sizlerle beraber yaptık. Bugün aday belirleme sürecinde Kadıköy’ün kaderi hatır gönül işlerine bırakılamaz” diye konuştu.

 

KADIKÖY YÜZDE 73’LÜK ORANDA TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI BELEDİYESİ SEÇİLDİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayların performans ve kamuoyu araştırmaları doğrultusunda seçileceği yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Öztürk, “Sayın genel başkanım bundan iki üç yıl önce Silivri’de yapmış olduğu toplantıda biz belediye başkanlarına seslenirken, ‘artık performans ölçümleri yapılacak, kamuoyu araştırmalarına göre belediye başkan adayları belirlenecek’ dedi. Elbette bu doğru bir karardı. Bugün Kadıköy performans bakımından yapılan kamuoyu araştırmalarda yüzde 73’lük oranda Türkiye’nin en başarılı belediyesi seçildi. Peki ne oldu şimdi? Bütün bu kamuoyu araştırmalarını çöp kutusuna mı attık” diye konuştu.

 

HİÇBİR GÜÇ O ALTI OKU NE KALBİMDEN NE BEYNİMDEN SİLEMEZ”
“Bizi inciten şey sadece bunlar değil” diyen Öztürk, “1967’den beridir bu partideyim ve 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Adaylığımızda var orada. Başka arkadaşlarımızdan da 5 aday var. Saat zannediyorum 5-6 sularıydı. Birden isim dolaştırılmaya başlandı. Hanımefendinin Sivaslı olduğu ve Aşık Veysel’in yeğeni olduğu ve İzmir’de oturduğu, bir şirketin CEO’sunun sekreterliğini yaptığını söylediler. Herkes şaşırdı ve şaşkınlık içerisinde. Biraz sonra efendim diyorlar Bekir Güçlü. Biraz sonra bakıyorsunuz bir hanımefendi geçiyor buraya ve en acısı saat gecenin bir yarısı Kadıköylü olmayan ve parti ile ilgisi bulunmayan birisini arayarak ‘sizi aday yapalım’ diyorlar. Yani bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. İnsanlar için aileleri değerlidir, siyasal partileri değerledir, çalıştıkları kurumlar değerlidir. Benim için de öyledir. Ama insanlar onurları oynandığı zaman ailesini, onurlarıyla oynandığı zaman kurumlarını feda eder. Ama şunu bilin hiçbir kuvvet, hiçbir güç o altı oku ne kalbimden ne beynimden silemez” dedi.
“Sayın genel başkan evvelsi gün yapmış olduğu konuşmada aday yapılmayan arkadaşlarımıza ilişkin, ‘Gençleri, kadınları yapıyoruz’ dedi. Gayet saygılıyım. Buyurun Kadıköy’e koyun genç birini, koyun kadın birini. Değil… Eğer 50 yaşını geçmiş ve de siyasette eskimiş bir yüz koyacaksanız o zaman bunun samimiyetini kimseye anlatamazsınız. Bakınız İzmir’de Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır, diğerleri de öyle. Cevat Durak, buradaki arkadaşlar. Bizler genel başkanın talimatıyla ve hep beraber bir araya geldik. Brüksel’de, Avrupa’da tanınmıyoruz, yüzümüz olsun diye Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği kurduk. Bu derneğin başkanı benim. Bugün dediğim gibi ben bu kriterlere uymuyorum, gece 3,5’da kaldırılan vatandaş uyuyor. Ondan sonra onun da başka bir siyasi partiye ait olduğu çıkınca adaylığı geri çekiliyor” diye konuştu.
‘Şimdi bütün bunlar içimizi acıtmıyor mu? Sıkılmıyor muyuz?’ diyen Öztürk, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de müzakere ettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

5’Lİ KOMİTEYLE TOPLANDILAR AMA TAVIR HİÇ DEĞİŞMEDİ”
Öztürk, “Bütün bunlara rağmen genel başkana gittim ve bunları anlattım. 6 ay önce sayın genel başkanım size geldim. Kadıköy’ün yüzde 27’lerden yüzde 70 oylara çıkarıldığını, büyük çabamız olduğunu ve bu dönem rekor oy alacağımızı, bu sevinci birlikte yaşamak istediğimi söyleyerek bu konuda izinlerini istedi. Beni bugün aday yapmayacaktıysanız o gün niye söylemediniz. O gün bana söyleyin. Bizde de onur var, bizde de haysiyet var, bizde de şeref var. Biz de CHP’liyiz. 1-2 ay sonra burada bir açılış düzenlerdim. Genel başkanımız gelirdi o açılışa, ben de o açılışta; ’Sayın genel başkanım 20 yıllık hizmetimi yaptım. İzninizi istiyorum’ diyebilirdim. Siz de benim boynuma bir çiçek takıp ayırabilirdiniz. Bütün bunlar yapılmadı. 6 ay önce yapmadınız, 1 ay önce çağıraydın, 15 gün önce çağıraydın. Yokuz… Bu konuşmadan sonra genel başkan konuyu yeniden değerlendireceğini söyledi. 5’li komiteyle toplandılar ama tavır hiç değişmedi” dedi.

 

KADIKÖY’ÜN KİŞİSEL PAZARLIKLAR ODAĞI OLMASINI İÇİME SİNDİREMİYORUM”
Kadıköy’ü kişisel pazarlıklara feda etmeyeceklerini belirten Selami Öztürk, “Tabi en acısı da seçimlere 40 gün kalmış olmasına rağmen hala Kadıköy’ün adayının hala belirlenmemiş olmasıdır. Dolaysıyla Kadıköy’ün kişisel pazarlıklar odağı olmasını kesinlikle içime sindiremiyorum ve buna müsaade etmemiz mümkün değil. Şunu çok iyi biliyorum ki oluşan tepkilerden şunu görüyorum. Kadıköy’ün adayını artık Kadıköylüler belirleyecek. Gezi’nin çok güzel bir sözü var; ‘Daha her şey bitmedi, bu daha başlangıç’. Hepinizi seviyorum Mücadeleye devam” diye konuştu.
BAŞKAN ÖZTÜRK GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kadıköy Belediye Balkanı Selami Öztürk, Bir gazetecinin ‘gece 3,5 ‘ta yataktan kaldırılan ismin kim olduğunu sorması üzerine, “Nasuh Mahruki, o da benim çok sevgili dostum, çok da saygı duyuyorum” dedi.
Aday gösterilmeyişinin Mustafa Sarıgül ile bağlantılı olup olmadığı sorular üzerine Öztürk, “Aday gösterilmeyişimin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’le alakası olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü Sayın Sarıgül’de bana defalarca olumlu fikri olduğunu söyledi” diye konuştu.
DSP’ye katılacağı yönünde söylentiler olduğu hatırlatılan Öztürk, “Beni bütün siyasi partiler aradılar. Hepsine teşekkür ettim. Kimseyle bu yönde bir görüşmem yok” dedi.
CHP’den ayrılmayı düşünüyor musunuz? Sorusu üzerine ise, “Şuan da CHP’deyim ve adaylığım daha tartışılıyor. Daha karar verilmedi” şeklinde yanıtladı.
Aday gösterilmemesi durumunda tutumunun nasıl olacağı sorulan Öztürk, “Ama biliyorum ki, partim için de, ülkem için de, kendim için de en sağlıklı kararı vereceğim. Benim için koltuk sevdası bir şey değil. Öyle bir şey yok. Şunu da çok açık net söyledim; Bu seçimi yaşayayım. 1 ay sonra, 2 ay sonra, 3 ay sonra ne zaman istiyorlarsa görevi bırakırım. Ben bu seçimi yaşayıp bu zaferi tatmak istiyorum” diye yanıtladı….İstanbul (İHA)

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]