Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’nın Başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’nın Bu Yılki Konusu “Sağlıklı Besleniyorum”..

 Memorial Hastanesi’nin; çocukların doktor korkularını yenmelerine yardımcı olmak, kişisel yetenekleri ile sanata olan yatkınlıklarını açığa çıkarmak için düzenlediği “Geleneksel Memorial Çocuk Resim Yarışması” başladı.

 

Altıncısı düzenlenecek olan yarışmanın bu yılki konusu  “Sağlıklı Besleniyorum…”

Memorial Sağlık Grubu tarafından düzenlenen resim yarışması; çocuklarda sanatsal etkinliklere yönelik ilgi uyandırmak, anne-baba ve eğitimcilerin çocukların resim yeteneğine ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve sanatsal yeteneklerini ortaya koymaları için fırsat yaratmak amacıyla düzenlenmektedir. Akademisyen, doktor ve pedagogların değerlendirmeleri sonucu dereceye giren eser sahiplerinin ödüllendirilmeleri, çocukların özgüvenleri desteklemek, yeteneklerinden haberdar olmalarını sağlamak, özgür gelişimlerini desteklemek amacıyla atılan adımlardır. 

“Sağlıklı Besleniyorum” konulu Memorial Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, 24 Nisan 2010’da Memorial Ataşehir Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Sağlıklı beslenmek için neler yaptığını en anlamlı şekilde resmeden minikler, birbirinden güzel hediyelerin sahibi olacak.

 

Yarışma Kuralları

1-     Yarışma okul öncesi ve ilköğretim olmak üzere iki kategoride yapılacaktır.

2-     Resim yapımında kullanılacak boya malzemesi pastel boya olacaktır.

3-     Resimler, 35cm x 50 cm ölçülerinde resim kağıdına yapılacaktır.

4-     Her yarışmacı sadece bir kez yarışmaya katılma hakkına sahiptir.

5-     Yarışmacılar resimlerini en geç 10 Nisan 2010 tarihine kadar, Memorial İstanbul Hastanesi, Memorial Ataşehir Tıp Merkezi, Memorial Suadiye Tıp Merkezi ve Memorial Etiler Tıp Merkezi’ne elden veya posta yoluyla ulaştırabilirler.

6-     Resimlerin sağ arka köşesine yarışmacının adı soyadı, yaşı, okulu, velisinin adı soyadı ve telefonu yazılmalıdır.

7-     İlk üçe giren yarışmacılara kutlama töreni ile ödüller verilecektir.

8-     Ödül töreni 24 Nisan 2010 Cumartesi günü, Memorial Ataşehir Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Pedagog Dr. Melda Alantar, resim yapmanın çocuk gelişimine sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi.

“Resim çocuğun düşünme dilidir.”

Resim, özellikle küçük yaşlarda sözcüklerden daha güçlü bir anlatım aracıdır. Çocukların kişilik özelliklerini, insanlar arası ilişkilerini ve değer yargılarını yansıtan güçlü bir araçtır. Örneğin sayfanın tümünü kaplayan büyük resimler çoğu kez iç denetimi zayıf, saldırgan çocuklar tarafından çizilir. Küçük çizgiler ise çekingen, içe dönük çocuklar tarafından çizilebilmektedir. El ve kolların eksik çizilmesi, uyum zorluğu ve güvensizliği yansıtabilir.

“Resim yapmanın gelişim aşamaları vardır.”

2 -4 yaş çocuklar, kağıt üzerine gelişigüzel çizgiler çizerler ve karalama faaliyeti çocuğa haz verir. Bu dönemde anne-babanın çocuğa çizme olanağı sağlamaları ve onu bu konuda cesaretlendirmeleri yeterlidir. 4 -7 yaş arası dönemde çocuk, duygu ve düşüncelerini yansıtan resimler çizer. Renkleri öğrenir ve bol renk kullanmaya başlar. Bu dönemde öğretmen, çocuğun çizme eğilimini hızlandıracak bir eğitim yaklaşımı izlemelidir.

7 ile 9 yaşlarında çocukta kavram biçimleri kesinlik kazanır. Çocuk kendisini çevrenin bir parçası olarak görür ve resme döker. 9 -12 yaş arası dönem gerçeğe yakın çalışmaların başladığı evredir. Bu dönemde resim eğitmeni çocuğun sürekli olarak fotoğrafa bağlı bir benzetmeye yönelmesini engellemelidir. 12 -14 yaş, gerçeğin taklit edildiği evredir. Bu dönemde ergen, cinsiyet özelliklerini de resme yansıtır ve renkleri en iyi biçimde kullanır.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]