Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’a “ALEV Kartalı” Yangın Helikopteri

Yayınlanma:
ABONE OL


İBB Başkanı Kadir Topbaş:
“NEW York İtfaiyesi İle Eş Değer Bir İtfaiye Ekibi Ortaya Çıktı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “alev kartalı” olarak adlandırılan doğal afet ve yangın müdahale helikopterini hizmete aldı. Haliç’te düzenlenen nefes kesen tatbikatta helikopterin hareket kabiliyetini basın mensupları ile birlikte izleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, “New York itfaiyesi ile eş değer bir itfaiye ekibi ortaya çıktı” dedi.
İtfaiye teşkilatını dünya standartlarına taşımayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan “alev kartalı” olarak adlandırılan doğal afet ve yangın müdahale helikopterini hizmete aldı. Özellikle orman ve gökdelen yangınlarına müdahalede kullanılacak helikopterin hizmete alım töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un dünyanın 23 ülkesinden büyük bir kent olduğunu hatırlatarak, “Bu kentteki beklentiler, hatta sorunlar büyük ölçekte. Buna göre refleks geliştiremezseniz birçok sıkıntı yaşayabilirsiniz. İBB olarak bu güne kadar 10 yıllık görev süremiz içinde altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bütçeyi kullanmak suretiyle bugüne kadar 60 milyar yatırım gerçekleştirdiğimiz kentte gözle görülür bir değişim ve dönüşüm var. Başka şehirler tarafından örnek alınan bir şehir olmayı hedefe koyduk. Birçok çalışmamız dünyaya modern teşkil ediyor” dedi.
İstanbul itfaiye teşkilatını dünya ile rekabet eden bir duruma getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Topbaş, “Dünyanın çok konuştuğu New York itfaiyesini dikkate alarak paralel yapılanmayı, hatta bazı alanlarda daha ileri geçmeyi hedefledik. Kötü bir aletle güzel iş çıkmaz. Biz teçhizatımızı en mükemmel hale getirme kararı aldık. İtfaiye teşkilatımızı ciddi yapılandırdık. Olası bir deprem başta olmak üzere her daim hazır olabilecek ve insanımızın önce canını ve malını kurtarma noktasında gayretle çalışabilecek bir birim haline getirmeyi hedefledik. Bunda gayet başarılıyız. Şu anda New York itfaiyesi ile eş değer bir itfaiye ekibi ortaya çıktı. İtfaiyemizin personel sayısını bin 800’lerden 4 bin küsurlara çıkarttık. Mecburduk taşeron marifeti ile hizmet almaya. Taşerondan çalışan zabıta ve itfaiyemizden 5 bin civarında çalışanımızı da sözleşmeli hale getirdik. Şu anda bulunduğumuz ve tanıtımını yapacağımız ‘alev kartalı’ olarak adlandırılan bir helikopter, bu kentte başta yüksek yapılar olmak üzere kent içerisinde trafikte olsun ortaya çıkacak sorunlara müdahale anlamında hizmet verecek. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde kullanılan bir atak diyebileceğimiz önemli bir helikopteri kazandırdık. Olası sıkıntılarda çok daha etkin bir hizmet verebileceğiz. Müfreze alanlarımız, istasyon sayımız 38 idi. 108’e çıkarmak suretiyle olası yangınlarda 3-5 dakikada erişebilir hale geldik. Gönüllü itfaiyeciler oluşturduk. Öğrencilere eğitim verdik” diye konuştu.
‘Alev kartalı’ olarak adlandırılan helikopterle ilgili bilgiler de veren Topbaş, “Bugün takip edeceğimiz helikopter 10 ton su rezervine sahip. Bu suyu 30-40 saniyede doldurabiliyor. 2 saat 15 dakika havada kalabiliyor. 192 km hıza ulaşabiliyor. Gece görüşü olması münasebetiyle gece de müdahale edebilecek, 50 metre yakına kadar inmek suretiyle müdahale edecek” ifadelerini kullandı.
Topbaş’ın konuşmasının ardından helikopterin tatbikat gerçekleştirdi. Haliç kıyısında yakılan eski bir belediye otobüsü, alev kartalı tarafından başarıyla söndürüldü. Helikopter, suyu bitince Haliç’e doğru alçalarak deposunu yeniden doldurdu ve görevini başarı ile tamamladı. Tatbikatın ardından Başkan Topbaş, helikopterin yanına giderek incelemelerde bulundu. Helikoptere binen Topbaş, basın mensuplarına poz verdi.

ALEV KARTALI HELİKOPTERİ
Hizmete alınan “alev kartalı” doğal afet ve yangın helikopteri, ABD Orman Hizmetleri, İtalya Orman Bakanlığı, Kore Orman Hizmetleri, Yunanistan, Los Angeles, Florida ve Avustralya itfaiyeleri ile Fransa, Meksika, Kanada, Malezya’da kullanılıyor. Helikopter orman yangınlarıyla mücadelede etkin kullanılabildiği gibi yüksek katlı bina yangınlarında 50 metreye kadar su veya köpük sıkabilme özelliğine sahip. Helikopterin diğer özellikleri ise şöyle:
“Gece görüş teknolojisi ve gece uçuşu, yangın söndürme (orman, sanayi yangınları çok katlı binalar olmak üzere tüm yangınlar), afetlerde kurtarma ve enkaz kaldırma, ağır yük taşıma (personel, tıbbi konteynır, komuta merkezi nakli, tarımsal uygulama), 2 saat 15 dakika havada kalabilme, her yere konuşlanma, 192 km hıza ulaşabilmesi, 10 bin litre su hacimli depo, 35- 40 saniyede 10 bin litre su dolumu, yangınlarda yüksek katlı binalardan tahliye ve doğal afetlerde 30 kişi kurtarma kapasitesi, 11 bin 250 kg ağırlık kaldırma.”
İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]