Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Modern’de Yarı Yıl Sanat Atölyeleri

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Modern, 7-12 Yaş grubuna yönelik eğlenceli bir program hazırladı

 

Yarı Yıl Sanat Atölyeleri

 

İstanbul Modern, 7-12 yaş grubundaki çocuklar için, okulların yarıyıl tatilinde olduğu 27 Ocak – 7 Şubat 2014 tarihleri arasında sanatla dolu, eğlenceli bir program hazırladı. Her gün farklı bir etkinliğin düzenlendiği 7-12 Yaş Grubu İçin Yarı Yıl Sanat Atölyeleri’nde çocuklar resim, heykel, yerleştirme, tasarım, mimari gibi disiplinleri içeren uygulamalar yapıyor. Yarıyıl tatili boyunca çocuklara, sabah ve öğleden sonraları için iki program seçeneği sunuluyor. Haftanın her günü farklı bir program uygulanıyor.

 

 

Hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında düzenlenen üç saatlik sabah atölyelerinde, pazartesi günleri “Kuş Evi”, salı günleri “Büyülü Gezegenler”, çarşamba günleri “Mavi Heykeller”, perşembe günleri “Gizemli Nesneler” ve cuma günleri “Takı Tasarımı” başlıklı programlar düzenleniyor. Çocuklar bu atölye çalışmalarında kuşlar için evler hazırlıyor, evrenin derinliklerindeki cisimlerden ve sanat yapıtlarından yola çıkarak yerleştirmeler yapıyor, heykel çalışmaları gerçekleştiriyor ve takılar üretiyor.

 

 

Hafta içi her gün 13.30-15.00 saatleri arasında düzenlenen bir buçuk saatlik öğleden sonra atölyelerinde pazartesi günleri “Kostüm Tasarımı”, salı günleri “Renkli Motifler”, çarşamba günleri “Hazır Nesneler”, perşembe günleri “Geleceğin Tasarımları”, cuma günleri “Köpük Kent” başlıklı programlar düzenleniyor. Çocuklar bu atölye çalışmalarında kostümler hazırlıyor, motifler üretiyor, geleceğe yön verebilecek tasarımlar hayal ediyor ve kent maketleri hazırlıyor. Müzenin kapalı olduğu pazartesi günleri gerçekleşecek atölye programlarında, sergi turu yer almıyor.

 

 

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için: 0212 334 73 52

 

7-12 Yaş Grubu İçin Yarı Yıl Sanat Atölyeleri Programı

 

 

09:00-12:00 (3 saatlik atölyeler)

13:30-15:00 (1,5 saatlik atölyeler)

27 Ocak 2014 Pazartesi

Kuş Evi

Kostüm Tasarımı

28 Ocak 2014 Salı

Büyülü Gezegenler

Renkli Motifler

29 Ocak 2014 Çarşamba

Mavi Heykeller

Hazır Nesneler

30 Ocak 2014 Perşembe

Gizemli Nesneler

Geleceğin Tasarımları

31 Ocak 2014 Cuma

Takı Tasarımı

Köpük Kent

3 Şubat 2014 Pazartesi

Kuş Evi

Kostüm Tasarımı

4 Şubat 2014 Salı

Büyülü Gezegenler

Renkli Motifler

5 Şubat 2014 Çarşamba

Mavi Heykeller

Hazır Nesneler

6 Şubat 2014 Perşembe

Gizemli Nesneler

Geleceğin Tasarımları

7 Şubat 2014 Cuma

Takı Tasarımı

Köpük Kent

 

 

3 SAATLİK SABAH ATÖLYELERİ

 

 

KUŞ EVİ

 

Pazartesi günleri düzenlenir

 

Etkinlikte çocuklar, tarihi uzun yıllar öncesine dayanan kuş evlerinden yola çıkarak, kendilerine verilen hazır kuş evi formlarını boyayarak tasarımlarını oluşturuyor. Farklı tarihlerde, farklı coğrafyalardan örnekleri değerlendiriyor, yaşadıkları bölgenin koşullarına özgü kuşların kullanımına uygun evler hazırlıyorlar.

 

Buyulu Gezegenler (1)

BÜYÜLÜ GEZEGENLER

 

Salı günleri düzenlenir

 

Yerleştirme sanatına odaklanan program, çocukların İstanbul Modern koleksiyonunda yer alan yerleştirme çalışmalarını incelemeleri ile başlıyor. Müze uzmanı ile gerçekleştirilen bu yapıt incelemesinin ardından çocuklar, atölye mekanında, mekana özel bir düzenleme hazırlıyor. Atölyede japon fenerlerini boyayarak, fenerlerin üzerine çizimler yaparak temsil ettikleri gezegenleri bu düzenleme için önceden hazırlanmış tavandan sarkan iplere asıyor ve büyülü gezegenlerden oluşan hayali bir evren oluşturuyorlar.

 

gİZEMLİ nESNELER (4)

 

MAVİ HEYKELLER

 

Çarşamba günleri düzenlenir

 

Bu atölye çalışmasında çocuklar form, kütle, mekan gibi heykel sanatının temel sanat kavramlarını ele alıyor. Atölye çalışması için özel olarak üretilen köpük parçalarını birleştirerek, mavi renginin anlamı ve çağrışımlarından esinlenip heykeller yaratıyorlar.

 

 

GİZEMLİ NESNELER

 

Perşembe günleri düzenlenir

 

Program, çağdaş sanatçı Handan Börüteçene’nin İstanbul Modern’de sergilenen sanat çalışması “Bana Kendini Getir”den esinlenilerek tasarlandı. Programın ilk adımında çocuklar; sanat atölyesinde, Börütüçene’nin sanat çalışmasında kullandığı nesnelere benzer nesnelerin izdüşümlerinden oluşan bir çizim çalışması gerçekleştiriyor. İkinci adımda ise bu nesneler çocukların yaratacakları bir masalda hayat buluyor. Çizim ve masal tasarımını içeren atölye çalışmasının ardından program, çocukların bir müze uzmanı ile odaklanılan sanat eserini tahlil etmeleri ile tamamlanıyor.

 

 

TAKI TASARIMI

 

Cuma günleri düzenlenir

 

Programda çocuklar İstanbul Modern’in koleksiyonunda yer alan sanat çalışmalarından yola çıkarak bu çalışmalarda kullanılan formlarla küçük objeler ve desenler üretiyor. Yaratılarını küpelere, kolyelere, yaka iğnelerine ve daha birçok farklı formdaki takılara dönüştürüyorlar.

 

 

1,5 SAATLİK ÖĞLEDEN SONRA ATÖLYELERİ

 

 

KOSTÜM TASARIMI

 

Pazartesi günleri düzenlenir

 

Bu atölyede çocuklar; renklerle, lekelerle ve farklı sanat malzemeleriyle çalışarak hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor, bugünün ve geleceğin kostümlerini tasarlıyor.

 

 

RENKLİ MOTİFLER

 

Salı günleri düzenlenir

 

Sanatçı Ekrem Yalçındağ’ın “Kontrastlar” adlı, müzede sergilenen sanat çalışmasına odaklanan programda, çocuklar sevdikleri şekillerle motifler hazırlayıp kompozisyonlarını tamamlıyor.

 

 

HAZIR NESNELER

 

Çarşamba günleri düzenlenir

 

Program çağdaş sanatta hazır nesne kullanımına odaklanıyor. Etkinlik çocukların İstanbul Modern’de sergilenen sanat yapıtlarını bir müze uzmanı ile incelemesiyle başlıyor. Müze gezisinin ardından çocuklar, kendilerine sunulan saydam kutuların içinde artık kullanılmayan nesnelerle düzenlemeler yapıyor.

 

 

GELECEĞİN TASARIMLARI

 

Perşembe günleri düzenlenir

 

Atölye çalışması çocukları, teknoloji ve tasarım ürünleri arasındaki ilişki üzerine düşündürmeyi amaçlıyor. Çocuklar gündelik yaşamımızı, alışkanlıklarımızı ve hatta davranışlarımızı etkileyen ve geleceğe yön veren tasarım araçlarının neler olduğunu tartışarak atölye çalışmasına başlıyor. Ardından, bundan 3000 yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı ve ne gibi tasarım araçları kullanacağımızı hayal ediyorlar. Atölye çalışması, çocukların ulaşım, iletişim ve bunun gibi birçok alanda tasarım ürünlerini birbirlerine sunmalarıyla tamamlanıyor.

 

 

KÖPÜK KENT

 

Cuma günleri düzenlenir

 

Çocuklar bu atölyede kendileri için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu yeşil bir kent yaratıyor. Çalışma, çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]