Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İhlas Koleji Öğretmeni Eskader Tarafından Yılın Yazarı Seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in her yıl kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerine verdiği ödüllerin sahipleri açıklandı.
ESKADER tarafından bu yıl altıncı kez verilen ödüllerde Çocuk Edebiyatı dalında İhlas Koleji Öğretmeni Bestami Yazgan ödüle layık görüldü.
Çocuk edebiyatı dalında yazmış olduğu eserleriyle Türkiye’nin son dönemdeki en önemli isimlerinden biri olan Yazgan, bu yıl ödül alan 31 isimden biri oldu.
Yazar kimliğinin yanı sıra İhlas Eğitim Kurumları’nda edebiyat öğretmeni olarak da görevine devam eden Yazgan, bu ödülle son dönemdeki başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.
Kazandığı ödül hakkında konuşan Yazgan, böyle bir ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyledi. Böylesine önemli kurumlar tarafından takdir edilmenin önemine değinen Yazgan, yeni kitaplar için bu ödüllerden güç aldığını belirtti. Son şiir kitabı hakkında da bilgi veren Yazgan, Gülü İncitme Gönül” isimli kitabının Nar Yayınları’ndan çıktığını söyledi.
Çemberlitaş’ta bulunan Basın Müzesi’nde yapılan basın toplantısı ile ödül alan isimler açıklandı. Derneğin yönetim kurulu üyesi Elif Sönmezışık yaptığı konuşmada kültür sanat çevrelerinden görüşlerine itimat ettikleri kişilerle yapılan istişarelerin sonucunda bu ödüllerin belirlendiğini ifade etti. Bu yıl ESKADER olarak altıncı kez ödül dağıttıklarını vurgulayan Sönmezışık, “Amacımız titiz bir değerlendirme sonucunda en doğru seçimi yapmak ve kültür sanat dünyasına bu tercihlerle katkıda bulunmaktır.”dedi.
Kültür, sanat ve bilim insanları ile bazı kurumların bu ödüllerle takdir edildiğini söyleyen Sönmezışık, ödüllerin Nisan ayında yapılacak törenle verileceğini ifade etti.İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]