Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sağlıkta yeniliklerle dolu 2013…

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

İstanbul Ajansı olarak, Sağlık Bakanlığı’nın 2013 yılında yaptığı düzenleme ve yenilikleri sizler için derledik.

 

Sağlık Bakanlığı’nın son 10 yılda yaptığı faaliyetleri yeni yıla girerken tekrar gözden geçirdik.

 

Sağlık Bakanlığı’nın 2013 faaliyetlerinden kısa özetler;

 

Hastaneler tek çatı altında; kamu hastanelerinin tek bir merkezden yönetilmesi amacıyla bu sene Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu açıldı.

 

Obezite ile mücadele;Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısıyla obeziteyle mücadele için kampanya başlatıldı.

 

Türkiye’de tütün kontrolü çalışmaları; pasif içicileri korumaya yönelik, dumansız bir Türkiye oluşturmak adına tüm kapalı alanlarda (restoran, bar ve kafeler hariç) sigara tüketiminin yasaklanması amaçlandı ve “Dumansız Hava Sahası” kampanyası başlatıldı.

 

Özel sağlık hizmetine teşvik;özel sağlık, hastalık sigortası yaptıranlar, ödedikleri primlerin bir kısmını gelir vergisinden düşebilecek. Özel sağlık sigortasındaki vergi avantajı yüzde 15’e çıkıyor.

 

e-reçete dönemi; artık okunmayan el yazısı ile hazırlanan reçeteler tarih oluyor. Doktorlar, ilaç reçetelerini elektronik ortamda yazacak. Vatandaşlar ilaçlarını başvuru numarasıyla eczanelerden alacak.

 

Çocuk Felci aşılama kampanyası;Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Suriye’de çocuk felci hastalığının görüldüğünü açıklamasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Suriye sınırındaki illerde aşılama kampanyası başlattı.

 

Merkezi Randevu Sistemi;2010 yılında hastanelerde başlatılan “Merkezi Randevu Sistemi” (MRS) uygulamasına, 01 Temmuz 2013 tarihinde aile hekimleri de dâhil edilerek, vatandaşların kendi Aile Hekimleri’ne muayene olabilmeleri için randevu almalarına olanak sağlandı.Vatandaşlar, ALO182 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak, www.saglikrandevu.gov.tr, www.ailehekimligirandevu.gov.trinternet adreslerine girerek veya cep telefonlarına yükledikleri mobil randevu uygulamasını kullanarak randevu alabilirler.

 

 

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü kampanyası;Sağlık Bakanlığı 2014 yılını ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ olarak ilan etmesi dolayısıyla Türkiye genelinde her ilde yürüyüş düzenlendi.

 

Tam Gün yasası;kamuoyunda “tam gün” tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair “torba tasarı” üzerinde çalışmalar yapıldı.

 

Sahte ilaca karşı karekod uygulaması; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte ilacı takipte önemli bir sistem olan karekod uygulamasını vatandaşın kullanımına 1 Ocak’ta açacaklarını söyledi.

 

İlik bankası çalışmaları; Sağlık Bakanlığı 2014 Ocak ayında Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) bünyesinde Ankara’da ulusal ilik bankası kuracağını bildirdi.

 

Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi;sağlıkta biyometrik döneme geçiş önceki gün başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından zorunlu hale getirilen “Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi” adıyla tanıtılan parmak ya da avuç içi iziyle muayene dönemi özel hastanelerde başlandı.

 

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]