Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

OPET’ten Türkiye İçin Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Yayınlanma:
ABONE OL

“Trafik Dedektifleri” bilinçli bir   Türkiye için yola çıkıyor

 

Sosyal sorumluluğa odaklanmayı bir kurum kültürü olarak benimseyen ve kuruluşundan bu güne bir çok başarılı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren OPET,  yepyeni bir sosyal sorumluluk projesi için daha kolları sıvadı. 3 yılda, 81 ilde 3-17 yaş arasındaki 1,5 milyon çocuk ve gencin trafik konusunda bilinçlendirilmesini hedefleyen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor.

 

Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlenmek için, pek çok kurum kurum, kuruluş,sivil toplum örgütü ve bireyinbirlikte çalışacağı ve daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ”Trafik Dedektifleri” projesi, trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla hayata geçiriliyor. OPET’in desteğiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü,  Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (Pekay) ve Uluslarası Polis Birliği Türkiye ortaklığında uygulamaya alınan proje ile bu kez işe ‘çekirdek’ten başlanıyor.

 

1,5 milyon çocuk ve genci trafik konusunda eğitecek ve böylelikle trafik konusunda farkındalığı ve bilinç düzeyi yüksek yepyeni bir gelecek inşa edecek ‘Trafik Dedektifleri Projesi’nin tanıtım toplantısı, 27 Kasım 2013 tarihinde Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, , Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca da hazır bulundu.

 

 

 

 

Bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de pek çok konuda değişim yaratan OPET’in, Yönetim Kurulu Üyesi ve sosyal sorumluluk projelerinin fikir lideri Nurten Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada böyle bir projede bu kadar güçlü paydaşları ile bir arada olmaktan gurur duyduklarını belirterekşunları söyledi:

 

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ TOPRAKLARA SORUMLULUĞUMUZU UNUTMADIK

 

 

“Bir Türk şirketi olarak doğup büyüdüğümüz topraklara olan sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Fayda sunabileceğimiz her alanda çözüm odaklı ve sonuca yönelik projeler geliştirdik. Trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla bugün işe “çekirdekten” başlıyoruz. “Ağaç yaşken eğilir” demiş atalarımız. Biz de bu düsturla yavrularımıza küçük yaştan itibaren trafik kavramını öğretmek, ailelerinde farkındalık yaratmak ve her şeyden önce trafik kavramını insan odaklı bir yaklaşımla yeniden tanımlamak istiyoruz. Trafik Dedektifleri adını verdiğimiz proje ile geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek amacındayız. Ülkemizin en önemli sorunlarından trafik sorununun çözümü için var gücümüzle çalışarak geleceğimizin mimarı çocuklarımızın bilinçli ve eğitimli bireyler olması için çaba harcayacağız.”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında şunları söyledi: “ Bakanlık olarak Trafik Dedektifleri Projesini çok önemsiyoruz ve bu projenin destekçisi olmaya talibiz. Çocuklarımızı sağlam bir şekilde yetiştirip toplumun bilinçlenmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Toplum bilinci yükseltip farkındalığı arttırarak kazalara dur diyebiliriz. Çocuklarımız bu konuda toplumun vicdanı olacak.”

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise yaptığı konuşmada “ Türkiye’de 23 milyon sürücü ve 17 milyonun üzerinde de kayıtlı araç bulunuyor. Bu sayı her yıl 1 milyon artmaya devam ediyor. Kazaları önlemek için daha çağdaş bir trafik anlayışını bilinçlere yerleştirmek gerekiyor. Çocuklarımızın yeni trafik alışanlıkları edinmeleri için eğitime önem vermeliyiz.” dedi. Muammer Güler sözlerine projeye verdikleri önemli desteklerinden dolayı OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’e teşekkür etti.

 

TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK

 

Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor.  Proje ile önce öğretmenlere, daha sonra çocuklar ve gençlere 9 ana konuda vedrilecek eğitimlerle, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

 

Proje kapsamında; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılarak, trafik kazalarının azaltılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.

 

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş HAKKINDA…

 

OPET, akaryakıt dağıtım sektöründe, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel satışlar, depolama ve uluslararası ürün ticareti konularının yanısıra iştirakleri ile madeni yağlar ve jet yakıtı alanlarında faaliyet göstermektedir. Yeni ürün ve hizmetleri, hızla gelişen istasyon ağı ve sosyal sorumluluk yaklaşımıyla hareket eden OPET sektörün büyük oyuncuları içindeki tek yerli şirkettir.  Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 19’luk pazar payı ile 2’nci sırada yer alan OPET’in SUNPET markası ile birlikte 1340 istasyonu bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına ağırlık veren OPET’in pazarda büyük bir rekabet avantajı sağlayan depolama kapasitesi ise 1 milyon metrekübün üzerindedir. OPET, ölçülmeye başlandığı ilk yıldan bu yana KalDer Türkiye müşteri memnuniyeti endeksine göre 8 yıldır müşterinin en çok memnun kaldığı marka olmuştur. OPET, ‘kusursuz hizmet anlayışı’ ile bu iddiasını koruyarak, yepyeni projeler, ürün ve hizmetlerle müşterisinin yanında olmaya devam edecektir.

 

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

 

Doğup büyüdüğü topraklara fayda sunmayı en önemli görevlerinden biri sayan OPET, sosyal sorumluluğa odaklanmayı bir kurum kültürü olarak benimsemiş ve kuruluşundan bugüne birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Toplumsal temel sorunların çözümüne yönelik projelerle ülkeye değer katmaya devam eden sürdürülebilir ve sonuç odaklı OPET sosyal sorumluluk projeleri;

 

–       Temiz ve daha sağlıklı bir toplum yaratma hedefi olan “ Temiz Tuvalet Kampanyası”

–       İstasyon giriş ve çıkışlarının ağaçlandırılmasının yanısıra pek çok il ve ilçemizde park ve bulvar ağaçlandırmaları yapılan “Yeşil Yol Projesi ”

–       Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri zengin, turizm potansiyeli olan köylerin seçilerek ekonomik kalkınma ve bilinçlenmeyi destekleyen “Örnek Köy Projesi”

–       Ülke tarihi açısından son derece önemli olan Çanakkale için hazırlanan “Tarihe Saygı Projesi”. Bu kapsamda, Gelibolu yarımadasında yer alan köylerde ve Eceabat ilçesinde; fiziki düzenlemelerin yanında eğitim, sağlık, çevre, turizm hizmeti gibi önemli konularda çağdaş ve uluslararası saygınlık kazandıracak atılımlar gerçekleştirilmiştir.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]