Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İhlas Koleji E-Atık Tehlikesine Dikkat Çekti

Yayınlanma:
ABONE OL

Teknolojinin hızlı gelişimi ile güncelliğini kaybederek atık haline gelen elektronik parçaların çevreye ve insana olan zararlarına dikkat çekmek için Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu Fen Zümresi ve öğrencileri özel bir proje hazırladı. Hazırlanan proje kapsamında Türkiye Haritası elektronik eşyaların parçaları ile kaplandı.
Kullanılmayan elektronik eşyaların evde tutulmasının da bir tehlike oluşturduğundan yola çıkan proje ekibi okulda başlattıkları kampanya ile evde kullanılmayan elektronik eşyaları toplamaya başladılar.
Bir sene sonunda toplanan parçalar Türkiye haritasına yerleştirilmek üzere hazırlanarak yapım aşamasına geçildi.
Yapım aşamasıyla birlikte haritanın tamamlanmasının yaklaşık 1,5 sene aldığını belirten Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sinem Bütün, emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Atık parçaları toplamaya başladıktan sonra okul genelinde sayısız parça geldiğini söyleyen Bütün, bunların içinden gerekli parçaları temin ettiklerini ifade etti.
Bu projenin amacını anlatan Bütün, e-atık olarak adlandırdıkları parçaların içerdiği elementlerin insan sağlığı için önemli tehlikeler oluşturduklarını belirtti. Bu tehlikelerin bilimsel olarak ispatlandığına da dikkat çeken Bütün, örneğin evde kullandığımız bir bilgisayar ekranının ağırlığının yüzde 6’sı kadar kurşun bulunduğunu söyledi.
Tüm bunlara rağmen dünya üzerinde bu konuda bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Bütün, buna dikkat çekmek için İhlas Koleji olarak böyle bir proje hazırladıklarını ifade etti.
Elektronik atıkların sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkat çeken İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, yapılan projeyle bu konuya dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bu amaçla projeyi okulun lobisinde sergilediklerini ifade eden Koç, projenin okullarına gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini vurguladı.
İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]