สล็อต

betflix

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kılıç: “2007 yılından önce yapılan yüksek binalarda yangın önlemleri yetersiz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi – TÜYAK 2013 törenle açıldı

 

Kılıç: “2007 yılından önce yapılan yüksek binalarda yangın önlemleri yetersiz”

 

Türkiye Yangından Korunma Vakfı (TÜYAK), Yangından Korunma Derneği ve Sektörel Fuarcılık tarafından üçüncüsü bu yıl 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç,  2007 yılından önce yapılan; konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin hiç olmadığını ya da çok yetersiz düzeyde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ayrıca İstanbul’da her gün ortalama 60 adet yangının çıktığını ve son yıllarda bu yangınlar arasında endüstriyel yapı yangınlarının sayısında hızlı bir artış gözlendiğini belirtti.

 

TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi 14 Kasım 2013 Perşembe günü yapılan törenle açıldı. Açılış törenine Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği Onursal Başkanı ve TÜYAK 2013 Yangın ve Güvenlik Sempozyum ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı ve TÜYAK Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Odakule’de felaket olabilir

 

Törende konuşan TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, kat sayısı yedinin üzerinde ve yüksekliği 21 metreden yüksek binaların “yüksek binalar” kapsamına girdiğini hatırlatarak, bu binalarda meydana gelen yangınlarda ölü ve yaralı sayısının genelde fazla olduğunu belirtti. İstanbul’da her gün ortalama 60 kadar yangın meydana geldiğini sözlerine ekleyen Kılıç şöyle konuştu:

“2007 yılından önce yapılan; konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında; ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin neredeyse hiç yok, ya da çok yetersiz düzeyde. İstanbul’un tanınmış iş merkezlerinden olan Odakule binasında bile, yangın merdiveni ve yağmurlama sistemi bulunmamaktadır. Odakule’de meydana gelen iki yangının ardından, Bakanlar Kurulu tarafından 2002’de yayımlanan Binaların Yangından Korunma Yönetmeliğine göre üç yıl içinde yangın merdiveni, yağmurlama sistemi yapılması ve yangın güvenlik holleri oluşturulması gerekmesine rağmen, hala yangın merdiveni ve yağmurlama sistemi yapılmamıştır. Zira mevcut merdiven doğrudan ofislere açılmakta, önünde yangın güvenlik holü bulunmamaktadır. Odakule binasına iki adet yangın merdiveni yapılması ve otomatik söndürme sistemi tesis edilmesi hem risk açısından hem de yönetmelikler açısından zorunludur. Günümüzde, hafta içi alt katlarda oluşan bir yangında felaket denebilecek boyutta can kaybı olabilir.

 

Yangın kader değil, tasarımla önlenebilir

 

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ayrıca yangınların kader olmadığını, tasarımla önlenebileceğini belirterek, “Özellikle yüksek binalarda iki şey ölüme sebebiyet verir. Biri duman diğeri ise mimardır. Yangınlar, iyi tasarımla ve iyi alınan yangın güvenlik önlemleriyle başlamadan söndürülmüş olur. Malzeme seçimi hayati önem taşımaktadır. Çünkü yanacak malzeme yoksa yangın da yoktur. Yüksek binalarda yanmaz malzeme ya da zor yanıcı malzemeler kullanılmalıdır.” diye konuştu.

 

Tarihi binalar bir gün bitecek

 

TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı ise açılış töreninde yaptığı konuşmada tüm amaçlarının güvenli bir çalışma ve yaşama alanları yaratmak ve toplumun yangın ve yangın güvenlik önlemleri konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Yangın söz konusu olduğunda “kaza” diye bir kavramı anlamanın mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Turanlı, “güncel fayda peşinde koşmanın getirdiği olumsuzlukları kaza olarak tanımlamak akla mantığa sığmayan bir gerçekliktir.” dedi. Özellikle tarihi binaların korunarak gelecek nesillere taşınması gerektiğinin altını çizen Turanlı, “Tarihi yapılarda koruma – kullanma dengesini çok iyi gözeterek bu yapıları geleceğe aktarmamız gerekiyor. Bu dengeyi korumazsak tarihi binalarımız bir gün bitecek.

 

TÜYAK 2013, yangına, sabotaja, depreme, iş kazalarına, çevre risklerine karşı, önceden haber alan, algılayan, uyaran ve uygun çözüm bulan yeni cihaz ve sistemleri tanıtmak, günümüz teknolojisine uygun koruma ve önleme sistemlerindeki gelişmeleri ve yeni tasarım esaslarını açıklamak, problemleri tartışmak, üretici ve kullanıcıları bir araya getirmek, konu ile ilgili olan yönetmelik ve standartlardaki gelişmeleri açıklamak amacıyla düzenlenmektedir.

 

14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen TÜYAK 2013’te kurulan stantlar sayesinde çeşitli firma ve ziyaretçilerin buluşma fırsatı yakalayacağı sempozyumun hedef kitlesini kamu kurumları, devlet teşekkülleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri, endüstriyel tesisler, organize sanayi bölgeleri, itfaiye birimleri, turistik tesisler, oteller, alışveriş merkezleri ve hastaneler oluşturuyor. Sempozyum boyunca yangın güvenliği alanında en son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmalar yeni iş fırsatları yaratma şansı bulacak.

 

Sempozyuma destek veren kurum ve kuruluşlar arasında İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi (EMO), Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD), Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği (TİGİAD), Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), Türk Mimar Mühendis Müşavirler Birliği (TMMMB), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA), Petrol Sanayi Derneği (PETDER), Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) yer alıyor.

 

Sempozyum ve sergi ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.tuyak2013.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Sempozyumda yer alacak konu başlıkları şu şekilde:

  • Yüksek Binalarda Güvenlik
  • Yangını Önleme, Yangın Yayılımı ve Yangından Kurtarma
  • Yangın Güvenliği ve Eğitim
  • İtfaiye, İtfaiyeci ve Gönüllü Kurtarma Ekipleri
  • İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
  • Yangın algılama ve Uyarı Sistemleri
  • Sigorta ve Yangın Önlemleri
  • Yangın Önleyici ve Geciktirici Malzemeler
  • Mimari Yangın Güvenliği
  • Söndürme Malzemeleri, Araç, Gereç ve Sistemleri
  • Bina Kontrol Sistemleri
  • Endüstriyel Tesislerde Güvenlik
  • Tehlikeli Maddelerin Üretimi, Depolanması ve Kullanımı
  • Yakıt Güvenlik Sistemleri
  • Yangın Yönetmelikleri ve Standartları
  • Binalarda İnsan Tahliyesi ve Esasları
  • Söndürme Sistemleri
  • Yangın Pompaları
  • Yağmurlama Sistem ve Elemanları
  • Yangın Dolap ve Hidrantları
  • Duman Kontrol Sistemleri
  • Kişisel Koruyucular ve Kurtarma Malzemeleri

İlgili Haberler

Etkinlikler
07 Ekim 2024
Basın Platformu “Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor” Şanlıurfa Çalıştayı yapıldı

Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış’ın önderliğinde ” Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Çalıştayı ” bu kez Şanlıurfa ‘da gerçekleşti. İstanbul,  Ankara Hatay- İskenderun, Erzurum illerinden gelen Platform üyeleri ilk olarak İstanbul Şanlıurfa Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Şansal’ın kahvaltı programına misafir oldular. BASIN PLATFORMU’NDAN URFANATİK ‘E ANLAMLI ZİYARET Çalıştay Şanlıurfa’nın önemli medya kuruluşlarından biri olan URFANATİK-  Rose […]

Genel
28 Eylül 2024
12. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN YARIŞMA BAŞVURULARI SONA ERDİ

Bu yıl 18 – 25 Ekim tarihleri arasında on ikinci kez sinemaseverlerle buluşacak olan “Boğaziçi Film Festivali”nin ulusal ve uluslararası film yarışması başvuru süresi 20 Eylül Cuma günü sona erdi. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl on ikincisi düzenlenecek “Boğaziçi Film Festivali”, 18-25 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin […]

Ekonomi
28 Eylül 2024
Tükoder Genel Başkanı Koçal, Kredi kartı borçları dondurularak faizsiz 60 ay yapılandırılmalı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartlarına ilişkin birtakım düzenlemeler yaptı. TÜKODER – Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal konuyla alakalı yaptığı açıklamasında; “Yapılan düzenleme ile Kredi kartı ve ihtiyaç kredileri borçları olan vatandaşlarımıza 60 aya kadar yapılandırma getirilerek borçlu vatandaşlarımıza müjde olarak sunulmuştur. İLGİLİ HABER YATAK SANAYİSİ […]

Basında Kadıköy
25 Eylül 2024
Çizgi dünyası Kadıköy Çizgi Festivali’nde buluşuyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve 27 Eylül’de başlayıp 3 gün sürecek festivalde söyleşilerden canlı çizimlere, imza günlerinden çizgi roman mezatına kadar birbirinden renkli etkinlik sizi bekliyor.   27- 28- 29 Eylül İLGİLİ HABER Orçun Karamustafa’nın İst-anbul’u Müze Gazhane’de sergileniyor Yoğurtçu Parkı Slot Demo.Kumar Becerileri admin See Full Bio