Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TSD Marmara Bölge Başkanları İtişare Toplantısı Çorluda Gerçekleşti.

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Türkiye’nin en etkin ve köklü geçmişi olan Türkiye Sakatlar Derneği 4. TSD Marmara Bölge Başkanları İtişare Toplantısı Çorluda geniş katılımla yapıldı. 
Çorlu Sakatlar Derneği Özel eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ‘ne Ziyaret: Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ ve Marmara  Bölge Şube Başkanları ilk önce Çorlu Sakatlar Derneği Özl Eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettiler. Okul Müdürü ve yöneticilerinini nezaketinde okulu gezerek eğitim alan öğrencilerin eğitim aldıkları sınıf atölye iş uygulama odalarını görerek bilgi aldılar.

KATILIM YOĞUN OLDU
Ziyarete Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz,TSD Anadolu Yakası Şube Başkanı Birol EKŞİ Başkan Yardımcısı Alican AYHAN TSD İstanbul Şube Başkanı İlyas YILDIZ TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, TSD Kapaklı Şube Başkanı Ali Karaca, TSD Gazi Osman Paşa Şube Başkanı  Ahmet Gürlevik, TSD Vize Şube Başkanı Eylem Aybek, TSD Pendik Şube Başkanı Nur Özgen, TSD Tekirdağ Şube Başkanı Emine Güvercin Mızrak, TSD Çorlu Şube Başkanı Mustafa Yavuz, TSD Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, TSD Kırklareli Şube Başkanı Başkanı Arif Uzunoğlu, TSD Edirne Şube Başkanı Erol Adem Düzkes katıldı.

‘’EN BÜYÜK DESTEĞİ YEREL YÖNETİMLERDEN BEKLİYORUZ’’
Açılış konuşmasında  Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Şube Başkanlarına  yaptığı konuşmasında  toplantıya önem vererek tam katılım yaptıkları için teşekkür ederek “TSD olarak bizler her yerel yöneticilere 1960 yılından bu yana elimizden geldiğince uğraş verdik ve derdimizi, sıkıntımızı anlatmaya çalıştık. Bununla beraber halkımızda yaşan engellilerin sıkıntılarını çözmek için sürekli çalışmalar gerçekleştirdik. Özellikle son yıllarda yaptığımız çalışmaları anlatmaya kalksak iki gün bu masadan kalkamayız. Fakat ekseriyetle çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bugun gezdiğiniz gördüğünüz okul yaklaşık 2 bin öğrenci kapasiteli bir zihinsel engelliler okulu dur.. Bizler, en çok desteği yerel yönetimlerden bekliyoruz. Hak ekseninde çalışmak bizim olmazsa olmazımızdır. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Engelli olmak kimsenin tercihi değildir ve olamaz da.’’İfadelerini kullandı.30 Mart 2014 Tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimlerinde içlerinizden, seçilecek yerlerden her hangi partiden aday olanla var ise partilerine sahip çıkarak çalışmalarını yapmalarını bizlerde yerel yöneticilerden ise aday adayı olan gerek şube başkanları gerek üyelerimizi gerekli hassasiyetlerini göstermeleri için önemli girişimleri yaptıklarını ifade ederek sözlerini bitirmiştir.Toplantıdan sonra akşam yemeğinde biraraya gelen şube başkanlarına Çorlu Kaymakamı ve eşleri eşlik etmiştir. Siyasi Parti Yetkilileride katılım yapmıştır. Karşılıklı güzel dileklerin ardından ziyaret sona erdi.Kasım ayında Anadolu Yakasında  ise Genişletilmiş Şube Başkanlar Çalıştayı yapılması için Anadolu Yakası Şube Başkanı Birol EKŞİ ye görev verilmiştir.

‘’TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ’’
Okul Müdürü nün bilgilendirme sözlerinden sonra  Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası  Şube Başkanı  Birol EKŞİ  “TSD olarak önce yeni ilçe olmamıza rağmen kısa zamanda çok şeyler başardık. Bir çok yeniliğe ve değişikliğe imza attık.Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ ve Başkan Yardımcımız Apdullah DER desteği ile  2010 yılında  geçtiğimiz Ataşehir in göbeğinde Belediyemizin bizlere tahsis ettiği yerimiz çok kullanışlı ve bu hususta bizlere yardım eden Belediye Başkanımız Battal İLGEZDİ’ye de teşekkür ederiz. Bugun de buraya gelmemizde araç desteği ile bizlere verdiği önemi bir kez daha vurgulamıştır. Bizler, 63 şube ile Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşuyuz. Fiziksel eksiklik asla fiziksel eksiklik değildir.’’diyerek Ataşehirde Engelleri Sevgiyle Aşıyoruz. Hayırsever İşadamımız Sayın Ali AĞAOGL^’nun hibe ettiği Engelli Taşıma Araçları ile Ataşehir Belediyesi İşbiliği protokolu yapılarak Engellilerimizin hizmetinde TSD Engelli Aracı tahsis ettiklerini, yaklaşan seçimlerde ise Engelli Kardeşlerimizin Ailelerimizin Öğrencilerimizin Komşu ve Gönül Dostlarımızın sesi olmak için Ataşehir de ilk defa Engelli Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunuda açıklamıştır.
  29 Ekim Cumhuriyet Bayramında TSD İstanbul Şubesinde Sabah Kavaltısı

 Öte yandan coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında TSD İstanbul Şube Başkanı İlyas  YILDIZ ve yönetiminin hazırladığı Bayram Kavaltısında tüm Şube Başkanları ve Yönetimi bir araya gelerek hem kaynaşma hem itişara etme fırsatı bulacaklar.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]