Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Şit, Türkiye’yi Ayıplarından Kurtarıyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur-Sen,  geçen yıl başlattığı ‘kamuda kılık kıyafet özgürlüğü’ için “10 milyon imza kampanyası” ve akabinde 18 Mart’ta başlattığı sivil itaatsizlik eylemiyle gündem oluşturmuştu. Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Demokratikleşme Paketi” sonucu ‘Kamuda Başörtüsü Yasağı’ ve ilkokullarda ‘Andımız’ uygulamasının kaldırılmasına dönük Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Murat ŞİT gazetemize açıklamada bulundu:

 Yıllardır devam eden “Kamuda Başörtüsü Yasağı” verdiğimiz mücadele sonucu nihayet sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açıkladığı “Demokratikleşme Paketi” sonucu ‘kamuda başörtüsü yasağı’ ve ilkokullarda ‘Andımız’ uygulaması kaldırıldı. Ve ilgili karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Böylece, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak yürüttüğümüz kampanyalar ve eylemler sonucu özgürlüklerin önünü tıkayan, antidemokratik ve darbe kalıntısı yasakların bir bir ortadan kaldırılıyor olması bizi sevindirmiştir.

 

Türkiye’yi ‘kamuda başörtüsü yasağı’ dolayısı ile devletin kendi eliyle vatandaşına uyguladığı ikinci sınıf muamelesi gibi bir ayıptan sendikamızın verdiği mücadele sonucu kurtarmış olmanın haklı sevincini yaşıyoruz.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak başlattığımız “10 milyon imza kampanyası” sonucunda hedeflediğimiz imzanın çok çok üstünde  “12 milyon 300 bin imza” toplayarak dikkatleri bu kanayan yaraya çevirmiştik. Toplanan bu imzaları hükümet yetkililerine sunarak ülkemize yakışmayan darbe döneminin kalıntısı bu kılık kıyafet yönetmeliğinden acilen kurtulmak için kararlılığımızı ortaya koyduk.

 

Gücümüzü ve kararlılığımızı ortaya koyarak, 18 Mart’ta başlattığımız sivil itaatsizlik eylemiyle fiilen son verdiğimiz yasağın hukuken de kaldırılmasını istedik. Nihayet Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan “Demokratikleşme Paketi”  akabinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile yasak hukuken de sona erdi. verdiğimiz mücadele sonucu yasağın kaldırılmış olması dolayısı ile sevinçliyiz, mutluyuz.

 

Dr. Reşit Galip: Kim bu adam?

 

Başbakanın açıkladığı “Demokratikleşme Paketi” sonucu kaldırılan bir başka yanlış uygulama ise andımızdır. İlkokulda çocuklara okutulan andımızın hem pedagojik hem de demokratik anlamda kaldırılması gerektiğini ifade ediyorduk. Çünkü bu uygulamanın toplumun birleşmesine değil, ayrışmasına neden olduğuna inanıyorduk.

Rahmetli Erbakan Hoca, 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl’de yaptığı, andımızın yanlış olduğuna işaret ettiği o tarihi aynı zamanda vecizli konuşmasında ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Ne demişti hoca:

“Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlardı. Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım.’ Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt kökenli bir Müslüman evladı, ‘Ya öyle mi, ben de Kürtüm, daha doğruyum, daha çalışkanım’ deme hakkını kazandı. O Meclis yarın inananların eline geçecek. Bütün bu haklar kan dökülmeden verilecek.’’ demişti.  Rahmetli Erbakanı’ın 1994 te söylediği o meclisin bugün kan dökmeden hakları verdiğine şahit oluyoruz.

 

Demokratikleşme paketiyle okullarda okutulan andımızın kaldırılması sonucu başlayan tartışmalar tüm hızıyla devam ederken bu arada toplumun büyük bir ekseriyetinin bilmediği tarihçi Mustafa Armağan’ın dikkatlere sunduğu bir ayrıntıyı öğrenmiş oluyoruz. Andımız ile ilgili ilginç bu bilgileri milletimizin de bilmesinde fayda olacağı kanaatindeyiz.

Nedir bu ilginç bilgi?

İlginç olan bilgi andımızın yazarının kim olduğu ve neler yaptığıdır.

 

Andımızın Yazarı: Dr. Reşit Galip Kimdir?

 

Meğer Andımızın yazarı Kimmiş?…

Ezanı Türkçeleştiren adam,

Binlerce alimi asan, İstiklal mahkemesi üyesi bir adam,

İslam’da Reform yapmaya kalkışan adam,

Halk evlerinin kurucularından biri olan bir adam,

CHP Genel Yönetim Kurulu üyesi olan bir adam,

Hz Muhammed (s.a.v) Türk’tür diyen bir adam,

Atatürk’ün kafatasını ölçen adam,

Rodos doğumlu olan bir adam,

Yahudi ilkokuluna giden bir adam,

Veeeeeeeee andımızın mucidi, yazarı olan adam….

 

 

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]