Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Rögarlar taştı sürücüler yollarda kaldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağmur nedeniyle bazı yollardaki rögarlar taştı.

Oluşan atık su birikintisi sebebiyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı. İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili alan sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avcılar Ambarlı köprü altı ve E-5 yan yol üzerinde bulunan rögarlar etkili olan sağanak yağış nedeniyle taştı. Yolda oluşan atık su birikintisine giren sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kalırken, E-5’te trafik adeta durma noktasına geldi. Vatandaşlar araçlarının suya girdikten sonra çalışmadığını ve yetkililerden bir çözüm beklediklerini söyledi. Ali Kara isimli bir vatandaş, “Suya girdi aracım. O yüzden çalışmıyor tamirci bekliyorum. Benim gibi birçok araç da suya girdiği için bozuldu. Araçlarını bırakıp gittiler” dedi.

YAĞMUR İZMİR’DE HAYATI FELÇ ETTİ

İzmir’de dün geceden bu yana etkisini sürdüren sağanak yağış, kentte yaşamı felç etti. Gölete dönen yollarda birçok araç mahsur kaldı. Rüzgarın da etkisiyle kuvvetli sağanak yağış şekli bazı yollardaki kaldırım taşlarının aşınmasına neden oldu, işyerleri taşlardan oluşturdukları setlerle su baskınlarına karşın önlem aldıkları görüldü.

İzmir’de dün öğleden sonra başlayan ve etkisini gece boyunca sürdüren sağanak yağış, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Bayramlaşma ziyaretlerinin devam etmesi üzerine yollardaki trafik akışının yoğunluğu, yağışla ikiye katlandı. Konak Yeşildere caddesinde bulunan tarihi su kemerlerin taşları yağmurun etkisiyle yola saçıldığı görüldü.

Kentin Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde ise manzara doğal göleti aratmadı. Diz boyuna ulaşan yağmur sularının oluşturduğu gölette mahsur kalan araç ve sürücüleri, yardımların gecikmesi üzerine kendi imkanları ile sulardan çıkmaya çalıştıkları gözlemlendi. Öte yandan gıda fabrikalarının yoğunlukta olduğu bölgede bazı iş yerlerinin su baskınlarına karşın taşlardan fabrika önüne set oluşturdukları dikkat çekti. Yağmur, gazetecilere de zaman zaman zor anlar yaşattı.

EDİRNE DE YAĞMURA TESLİM OLDU

Edirne’de sabah saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Gece aralıklarla seyreden yağmur, sabaha karşı etkisini artırmaya başladı.

Sağanak nedeniyle zaman zaman sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Kenti etkisi altına alan yağış bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Edirne’nin güney ilçelerinde ve Tekirdağ’ın batı çevrelerinde devam etmekte olan sağanak yağışların, ilerleyerek Trakya genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Açıklamada meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.Meteoroloji yetkilileri ise kente sağanak yağışın yarına kadar devam edeceğini bildirdi.

SAĞANAK YAĞIŞ VATANDAŞLARI HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Bursa’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Bursa’da beklenen yağmur yağışı etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde başlayan ve bazı bölgelerde etkisini yoğun şekilde gösteren sağanak yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan Bursalılar, Bursaray alt geçitlerine ve bazı iş yerlerine sığındı. Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yağışların bayram boyunca devam etmesi bekleniyor.

ANTALYA’DA SAĞANAK YAĞIŞ SU BASKINLARINA SEBEP OLDU

Antalya’da bu sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bir evde mahsur kalan 13 yaşındaki kız çocuğu polis tarafından kurtarıldı.

Antalya’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, merkez Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak, Yenigün, Gebizli, Demircikara mahalleleri ile merkez Kepez ilçesi Teomanpaşa, Demirgül, Varsak ve Güneş mahallelerinde etkili oldu. Yağış sebebiyle onlarca ev ve iş yerini su bastı. Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Teomanpaşa Mahallesi’nde bulunan Sime Yazar Semt Polikliniği’nin girişi yağmur sebebiyle kullanılmaz hale geldi. Hastane çalışanları suyun tahliyesi için büyük çaba sarf ederken, Kızıltoprak Mahallesi 914. Sokak üzerinde bulunan Ahmet Büyükciğer’e ait zemin katta bulunan evde su baskını yaşandı. Bu sırada evde bulunan 13 yaşındaki kızı Ayşenaz evde mahsur kalırken, uzun süre ev içinde kurtarılmayı bekleyen Ayşe Naz, babası ve polisin ortak çalışmasıyla bulunduğu odanın penceresinin demir korkulukları kırılarak evden çıkarıldı. Ahmet Büyükciğer, “Sabah evden çıkarken bir şey yoktu. Telefonla arayıp yağmur var mı diye sordum, evi su bastığı söylenince hemen koştum geldim. Bütün eşyalarım su altında kaldı ama kızıma zarar gelmedi önemli olan bu” dedi.

Yine aynı mahallede 970. Sokak üzerinde yollarda yoğun su birikintisi sebebiyle araçlar giremezken, bazı gecekondu evleri de su bastı. Bazı vatandaşlar çocuklarını sırtlarına alarak karşıdan karşıya geçirdi, araçlardan evlerine taşıdı.
Evini su basan bir kadın ise başına gelenleri gözyaşları içinde anlattı. Bütün eşyalarının su içinde kaldığını söyleyen kadın, “Bayram sebebiyle herkes şehir dışına çıkmıştı, tuvaletlerimiz taştı şu anda evimize giremiyoruz” dedi.

MARMARİS’TE METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kurban Bayramı’nın 3. günü sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili oldu. Sabah 04:00 sıralarında başlayan yağış nedeniyle metrekareye 6 saatte 50 kilogram yağmur suyu düştü.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; İlçede ,bugün sabah 04.40 saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış aralıklarla 6 saat boyunca devam etti. sağanak yağış nedeniyle su baskını ve sel felaketi yaşanmazken ilçeye bayram tatili için gelen yerli turistler otellerden çıkamadı.İlçe genelinde ve köylerde yağmur dolayısıyla her hangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken bayram tatili için ilçeye gelenler yağmur dolayısıyla otellerinden çıkamadı. 6 sat boyunca etkili olan sağanak yağmur , ilçe geneline metrekareye 50 kilogram yağış bıraktı.Kentte zaman zaman rüzgarın hızı 6 deniz miline yükseldi. Fırtına nedeniyle Marmaris yat limanına alarga olmuş teknelerin bir kısmı limanın karşısında bulunan cennet adası arkasına sığındı. Gök gürültülü sağanak yağmurun gün boyunca ilçede etkili olacağı, yarın ise hafif sağanaklar şeklinde süreceği bildirildi. Yetkililer cumartesi günü havanın mevsim normallerine döneceğini bildirdi.

ÇORLU’DA SAĞANAK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur ve rüzgar nedeniyle telefon direkleri devrildi, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan ve aralıklı olarak devam eden sağanak yağış Çorlu’da hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli yağmurun ardından araçlar yollarda kalırken, yola çıkmak isteyen vatandaşlar araçlarına ulaşamadı. Araç otoparklarında da araçlar su içinde kaldı. Vatandaşlar suyun yönünü değiştirmek için kazma ve küreklerle suyun önüne set kurmaya çalıştı.

DEVLET HASTANESİNİ SU BASTI
Sağanağın etkisini arttırması üzerine Çorlu Devlet Hastanesinin yemekhane kısmı da sular altında kaldı. İlçe genelinde belediye ekipleri su biriken yerleri iş makineleriyla açmaya devam ediyor. Yağmur yağışı nedeniyle rögarlar taşınca cadde ve sokaklar göle döndü.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmur yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]