Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bakan Avcı’dan Okul Öncesi Öğretmenlere Müjde

Yayınlanma:
ABONE OL

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:
 “(Bakan Çelik) kendisi de söz verdi. toplum yararına çalışma projesi’ kapsamında yeni alınacak olan görevlilerin belki de tamamını bu konuda, alanda değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edeceği sözünü verdi”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerin yardımcı eleman ve çalışma süreleri konusundaki sorunları ve beklentilerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşüp yardım istediğini söyledi. Bakan Avcı, “Kendisi de söz verdi. ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında yeni alınacak olan görevlilerin belki de tamamını bu konuda, alanda değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edeceği sözünü verdi” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapanış törenine katıldı. Törene Avcı’nın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve diğer yetkililer katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kapanış törenini bir son olarak nitelendirmenin yanlış olacağını belirterek, “Bugünkü etkinliği okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi konusundaki yeni çalışmalara ışık tutması için edindikleri tecrübeleri paylaşma imkanı olarak görüyoruz. Bu süreçte AB ve UNICEF’in uluslararası tecrübelerini inceledik. Türkiye şartlarına en uygun hale getirmeye çalıştık ve ortaya başarılı sonuçlar çıkardık” dedi.
Gerek ulusal, gerek uluslararası paydaşlarla karşılıklı olarak birçok kazanım edindiklerini söyleyen Avcı, “Bugün AB ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki okullulaşma oranı yüzde 93’e yakın. Bizde ise bu oran son 3 yılda yüzde 38’den yüzde 64’e yükseldi. Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak. Nitelikli erken eğitime erişmek yalnızca o çocuğun hayatında köklü değişiklikler oluşturmuyor. Eğitimine erken çocukluk çağında başlayan bir nesil, zihinsel ve sosyal becerileri gelişmiş sosyal bir ülke nüfusuna dönüşüyor” şeklinde konuştu.
Avcı, okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerin özellikle yardımcı eleman konusundaki ve çalışma süreleri konusundaki sorunlarını ve beklentilerini bildiğini ifade ederek, “Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü son yaptığımız görüşmede bu sorundan söz ettim ve ondan özellikle okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerimizin yardımcı eleman desteği konusunda yardım istedim. Kendisi de söz verdi. ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında yeni alınacak olan görevlilerin belki de tamamını ama çok büyük bir bölümünü inşallah bu konuda, alanda değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edeceği sözünü verdi. Kendisine peşinen teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ne katılan çocuklar salona girdi. Sahneye çıkan çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Avcı, çocuklara hediyeler verdi. Küçük bir kız çocuğuna hediye verirken elini öpen Avcı, doktor kıyafetiyle salonda bulunan bir çocuğun ise oyuncak bir streskop ile göğsünü dinlemesine izin verdi. Daha sonra çocuğa “Nasıl iyi mi? Sağlıklı mı?” diye soran Avcı, olumlu cevap alınca, “O zaman sana bir hediye daha verelim” diyerek salondakileri güldürdü. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]