Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ustalar Altın Oklava İçin Yarışacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Baklavanın ustaları bu sefer oklavalarını baklava festivali için yarıştıracaklar. Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) 29 Eylül Pazar günü “8.Tarihi Yarımada Baklava Festivali” düzenliyor. Eminönü Meydanı’ndaki festivalde oklavalar yarışacak, 1.5 ton baklava açılacak.

 Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği  tarafından her yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören “Tarihi Yarımada Baklava Festivali’nin sekizincisi  29 Eylül’de saat 11.30’da başlayacak.

Festival kapsamında Eminönü Meydanı’na Baklava Çarşısı kurulacak. Çarşıda birbirinden lezzetli baklavalar stantlarda yerini alacak. Osmanlı saray mutfağının lezzeti olan baklavanın tarihi anlatılacak, baklavanın hazırlanışından pişirilmesine kadar tüm safhaları baklava ustaları tarafından uygulanacak.

Festivalin her yıl heyecanla izlenen yarışması Altın Oklava Yarışması bu yılda baklava ustalarını yarıştıracak. Baklavanın ustaları en lezzeti baklavayı yapıp, altın oklavayı almak için hünerlerini sergileyecek.

Tüm gün sürecek festivalde, Osmanlı döneminde bir saray geleneği olan “Baklava Alayı” da canlandırılacak. Padişah, Ramazan’ın 15’inde halife sıfatı ile hırka-i şerifi ziyaretinden sonra, İstanbul’daki yeniçeri ve diğer asker ocaklarına, saray baklavası gönderir. Baklavaları alan askerler kışlalara döner ve baklavaları diğer askerlere dağıtır. Baklavaların teslim alınışından kışlalara götürülüşüne kadar yapılan bu korteje baklava alayı denilirdi.

Mehter takımının vereceği konserle renklenecek olan festivalde ziyaretçilere toplam 1.5 ton baklava ikram edilecek.

 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde 29 Eylül Pazar günü saat 11.30’da başlayacak en lezzetli festival olan “8.Tarihi Yarımada Baklava Festivali”nde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

PROGRAM

 

Tarih     : 29 Eylül 2013-Pazar

Saat       :11.30- Açılış

11.45- Protokol Konuşmaları

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]