Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den Kenya ve Pakistan’daki olaylarla ilgili açıklama…

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Kenya’da Pakistan’da gerçekleştirilen saldırılarla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir açıklama yayımladı. “Bir Müslüman olarak bu tür eylemleri hiçbirşekilde tasvip etmediğimizi tüm dünyaya bildirmek istiyoruz” ifadelerinin kullanıldığı mesajda Başkan Görmez şunları söyledi;
“Son yıllarda Müslümanlara yönelik olduğu ölçüdeMüslüman olmayanlara karşı da gerçekleştirilen bu tür eylemleri, her şeydenönce niyet, kapsam ve sonuçları itibariyle şaşırtıcı, üzücü ve sarsıcı birerfitne unsuru olarak gördüğümüzü belirtiyor, bu tür eylemleri tel’in etmeyi deMüslüman olmamızın zorunlu bir gereği olarak ifade etmek istiyoruz.
Kendisini Müslüman olarak gören, hisseden vetanımlayan birinin bu acımasız eylemleri sözüm ona haklılaştırmak içinİslam’dan meşruiyet alması mümkün değildir. İslam’ı terörle, şiddetle,katliamla ve tedhişle eşdeğer hale getiren bu tür eylemleri gerçekleştirenlerinneyi amaçladıklarından ziyade sonuçlarına dikkat kesilmek gerekir. İslam’ınzenginleştirici yorumlama geleneği içinde, hiçbir mezhep, meşrep ve anlayış buzalimce tavır ve tutumları hoş göremez ve onaylayamaz. Bu tür Nevzuhuranlayışlar üzerinde başta İslam bilginleri ve dini müesseseler olmak üzerebütün Müslümanlar keskin tavır alarak bu tutumun yaygınlaşmasının önünegeçmelidirler.
Kenya ve Pakistan’da eşzamanlı olarak büyük birsaldırıya maruz kalan Hıristiyanlara yönelik bu saldırıyı destekleyen birzihniyetin aynı şekilde bitmek tükenmek bilmez bir öfkeyle başta Irak olmaküzere yakın coğrafyamızda da Müslümanlara karşı aynı şiddete tevessül ettiğini,kitlesel cinayetlerine maalesef İslam’ı alet etmeye çalıştıklarını dolayısıylainsanlık nezdinde bir nefret objesi haline geldiklerini; incitici ve rahatsız edici özellikleriyledamgalandıklarını belirtmek gerekir.
Öte yandan Irak’ta peş peşe aralıklarla gerçekleşenve başta mezhep olmak üzere etnik ve kültürel farklılıkları hasmane birşiddetle yok etmeyi ve Müslümanların kadim birlikteliklerini parçalamayayönelik saldırılar da bütün bir coğrafyada kaygıyla izlenmektedir. MüslümanınMüslümana kıymasının, Müslümanın Müslümana eza ve cefa vermesinin, zulümdeadeta birbirleriyle yarışır bir şekilde kendinden menkul aidiyetlerinikutsayarak kendileri gibi olmayanlara hayat hakkı tanımayanların ne İslam’da nede İslami gelenekte hiçbir temelleri, hiçbir meşruiyetleri olabilir. Bu nedenlebiz Müslümanlar bu yaklaşımlardan beri olduğumuzu her fırsatta beyan ediyor,Ümmet-i Muhammed’in içinde ifsad edici bir hareket olarak dolaşan bu kabilfikir ve düşüncelerden, eylem ve saldırganlıklardan dolayı Allah’a sığınıyoruz.

Müslümanların gerek din kardeşleriyle gerekse diğerdin mensuplarıyla hangi ilişkilerini hangi çerçevede nasıl sürdüreceği, 14 asrıaşkın İslam geleneğinde her biri onur ve gurur kaynağımız olan pek çok örnekleilkesel bir yapı oluşturmuş, bu ilişkinin Rahman’ın kulları arasındaki genelgeçer ilke ve kuralları da kurumsallaşmıştır.
Masum insanları Allah’ın adını anarak, O’nu aletederek, İslam’ın yüce gerçeğini kanla, kıtalle, zulüm ve fesatla ilişkilendirmeçabasından başka hiçbir anlamı olmayan bu türden girişimler karşısında İslam’ınolmazsa olmaz sabiteleriyle karşı koymak her birimize düşen büyük birsorumluluktur.
Şunu bir kere daha ifade etmek gerekir ki İslam’ınadını bütün bir dünya önünde lekeleyen, insanları Müslümanlar karşısında korkuve tedirginliğe iten bu komplo ve saldırıların yeni bir fitneden öteye hiçbiranlamı olmayacaktır. Müslümanlar tarih boyunca karşılaştıkları her bir fitneyiaştıkları gibi bu fitneyi de yine Allah’ın izniyle, azm, sebat ve sabırlaaşmayı başaracaklardır. Zira müminlerin toplumsal ahlaki görevlerinin başındayeryüzünde fitneyi ortadan kaldırmak ve çatışmaları ortadan kaldırarak barışıegemen kılmak gelmektedir.
Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Kenya, Pakistan veIrak’ta meydana gelen katliamlardan duyduğumuz acıyı, derin elem ve hüznüpaylaşıyor, tüm insanlık ailesine sabır ve başsağlığı dileklerimizi iletiyorum.”

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]