Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi gençlere iş sahası hazırlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR, “İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TİCARET ODASI’NIN DESTEĞİNİ ALARAK ÖĞRENCİLERİNE İŞ SAHALARINDA BAŞARILI OLMA FIRSATINI SUNUYOR”
İstanbul Ticaret Üniversitesi yeni akademik yıla güçlü eğitimci kadrosunun yanı sıra iş dünyasıyla kurduğu sıkı bağlarla giriyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar, ek kontenjan sürecinde adayların tercihlerine yön verecek önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerinin iş dünyasının gücünü daha fazla hissederek, yapılacak girişimlerle yüksek öğrenime yeni bir soluk getireceklerini ifade etti.
Çağlar, ek kontenjan tercih günleri başlarken adayların tercihlerine yön verecek önemli açıklamalarda bulundu. Üniversite’nin İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulmuş olmasının avantajlarını öğrencilerle paylaşacaklarını kaydeden Çağlar, yeni akademik girişimci üniversite konseptiyle yeni dönemdeki değişimi şöyle anlattı: “İstanbul Ticaret Üniversitesi ile İTO arasındaki organik bağ günden güne güçleniyor. Eğitimdeki farklılığımız da buradan geliyor. İTO’nun 81 komitesi, 81 farklı meslek dalını temsil ediyor. Yeni dönemde öğrenciler ve akademisyenlerimiz İTO’nun aktif meclis üyeleriyle, komiteleriyle birlikte çalışmalar yapacak. Gençlerimiz üniversitemizde hem akademik eğitim alıp hem de günlük pratiği yaşamış olacak. Bu avantaj bizi diğer üniversitelerden ayırıyor. Üniversite – iş dünyası birlikteliğini sağlamada öncü olup, sürekli aktif çalışmalarda bulunacağız. Bilimsel araştırma ve yayınlarımızın sayısını artırmaya dönük olarak akademisyenlerimizi teşvik edici girişimlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.
“İTO’NUN VARLIĞI ÖNEMLİ GÜÇ”
İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İTO Türkiye’nin en büyük Teknopark’ı olan Teknopark İstanbul’un kurucu ortaklarından birisi olduğunu söyleyen Çağlar, “Üniversite, yakın zamanda hayata geçirilecek bu dev projede akademik birikim ve tecrübesiyle hizmet verecek. Gelişim ve çekirdek sermaye şirketi olarak İTO’nun kurduğu şirkete de ortak olan üniversite, bu yolla yenilikçi fikirleri olan kişilere, öğrencilere bir finansman imkanı sağlayacak. Ayrıca kurulan yayın evi ile bilimsel yayınların daha zengin bir şekilde basımı ve yayını imkanı doğacak. İktisadi İşletmesini de kuran İstanbul Ticaret Üniversitesi, girişimci yönünü Mücevherat Mühendisliği bölümünün sektörle bütünleşmesini sağlayan Kuyumcukent’teki laboratuvarını da devreye soktu” dedi.
Çağlar sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitenin sahip olduğu en önemli gücü, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır. İTO’daki meslek komitelerinin taleplerini, tercihlerini dikkate alarak yeni bölümler açtık. İTO ile yapılan protokoller çerçevesinde Üniversite – İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurdu. Merkezde, üniversite ile iş dünyasının klasik diyaloğunun dışında, yeni nesil ilişki biçimini ortaya koyulması amaçlanıyor. Hukuk, ticari bilimler, iletişim, mühendislik, fen edebiyat alanlarında eğitim veren üniversitemizin hedefleri arasında; akademik bilginin yanı sıra ulusal ve küresel ticaretin teoriğini öğretip, öğrencileri öğrenim dönemi sonrası hayata en iyi şekilde hazırlamak da yer alıyor. Bu konuda desteğini hiç esirgemeyen İTO’nun varlığı, kaliteli bir eğitim kurumu olma hedefimizde önemli bir yer tutuyor. Öğrencilerimizin de bu yapıdan maksimum düzeyde yararlanması için girişimlerimiz var”
TEMSİLCİLER DERSLERE KATILACAK
İTO protokolü çerçevesinde İTO’daki meslek komitelerinde görevli olan, aktif rol alan şirket temsilcilerinin üniversitede ‘Meslek Semineri’ adı altında oluşturulacak derslere gelmesinin sağlanacağını açıklayan Çağlar, “İTO ile yapılan protokol çerçevesinde, üniversitenin Kariyer Merkezi ile İTO’da staj ve iş imkânlarını araştırma konusunda işbirliği söz konusu. Hedefimiz, öğrencilerimizin birinci sınıftan, son sınıfa kadar kimlik bilgilerini oluşturup İTO’ya kayıtlı şirketlerle irtibata geçilip hem stajlarında hem de iş imkanların da daha somut, daha pratik, kurumsal ve kalıcı ilişki kurmaktır. KOSGEB ile yaptığımız anlaşma ile seçmeli bir ders olan ‘Girişimcilik ve Proje Tasarımı’ dersinden başarılı olan öğrenciler KOSGEB eğitimi almış kabul edilecek. Öğrenciler, kendi üretecekleri girişimcilikle ilgili olarak teşvik ve desteklerden otomatik olarak yararlanacak. Ticari Bilimler Fakültesi’nde günlük piyasa işlemlerinin takibi konusundaki eğitimler için foreks laboratuvarı kurduk. Sanal banka şubesi de devreye girecek” şeklinde konuştu.
“EK YERLEŞTİRME SÜRECİ ÖNEMLİ”
Medyanın çok önemli bir dal olduğunu vurgulayarak, İletişim Fakültesi’nde donanımlı bir stüdyo geliştirildiğini belirten Çağlar, “Mühendislikte eğitim görenler için endüstriyel otomasyon dediğimiz, mühendisliğin farklı alanlarındaki ihtiyaç olan altyapıları mevcut. İTO’nun yurtdışında katıldığı fuarlara hem öğrencileri, hem de öğretim görevlilerini göndermeye devam edeceğiz. Öğrenciler, teorik bilgilerin uluslararası düzeyde nasıl yankı bulduğunu görecekler. Bu sene Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin Uluslararası Lojistik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri ilk kez öğrenci aldı. Ek tercih günlerinde Basım Yayın Üretim Teknolojileri bölümlerine de ilk kez öğrenci alınacak. Özellikle lojistik ve sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölüm ve programını çok önemsiyoruz. Bu alanlarda deneyimli, donanımlı gençlere ihtiyacımız var. Gençlerimiz ek yerleştirme sürecinde bu imkânı iyi kullanmalı. Başarıyı ödüllendiren burslarımız öğrencilere ayrı motivasyon vermektedir” dedi.
YAŞAM KATKI BURSLARI VERİLİYOR
Çağlar, “İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Odamız Meclis ve Komite Üyeleri arasında yeni bir işbirliği başlatıyoruz. İstanbul Ticaret Odası’nın 81 meslek komitesinde 576 komite üyesi bulunuyor. İstanbullu 340 bin firmayı temsil eden ve iş dünyasının nabzını en iyi tutan girişimcilerimiz de bu 576 kişi. Yaptığımız çalışmaya göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde her komite üyesine 10 öğrenci düşecek. Komite üyesi her işadamımız 10 öğrenciye girişim danışmanlığı verecek. Böylece İstanbul Ticaret Odası olarak eğitim ve iş dünyamız arasında köprüler kurmaya çalışacağız. İstanbul’un Eminönü, Sütlüce ve Küçükyalı semtlerinde konumlanan 6.500 öğrencili Ticaret Üniversitesi’nin 6 fakültesi, bir meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ve 15 adet uygulama ve araştırma merkezi bulunuyor. Bu arada üniversitenin boş kalan kontenjanları için başvuru süresi de başlıyor. Adaylar, ÖSYM kılavuzunda yer alan bölüm ve program listesine göre tercihte bulunabilecek. İTO üyesi olan vatandaşların çocukları bu yılda yüzde 15 avantajlı kayıt yaptırabilecek. Ayrıca üniversitede bünyesinde farklı kategorilerde yaşam katkı bursları da veriliyor” diye konuştu.İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]