Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzlaya yeni bir devlet hastanesi geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi’nin Halk Meclisi Toplantıları devam ediyor. Her mahallede ayrı olarak yapılan toplantıların 5.’si İçmeler Mahallesinde yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalılara yeni bir devlet hastanesi müjdesi verdi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya; Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çalikel, Funda Oktay ve birim müdürleri katıldı.

           

Yerel Seçimlerden bu güne kadar yapılan hizmetleri slayt eşliğinde mahalle halkına anlatan Başkan Yazıcı, daha sonra mahalle sakinlerinin sorularını cevapladı. Yazıcı, 2010 yılında gerçekleştirilecek icraatların başında, Tuzla’nın genel planlarının yapılması ve İçmeler Köprülü Kavşağı’nın çözüme kavuşturulması geldiğini söyledi.

 2-b Arazilerinin çözümü için kanun gerek

        Mahalle sakinlerinin ‘2-B’ olarak adlandırılan orman arazileriyle ilgili soru ve şikayetlerini cevaplayan Başkan Şadi Yazıcı “ Evet İçmeler Mahallesi’nin en büyük sorunlarından birinin 2B arazileri olduğunu biliyorum. Ancak bu sorunu, belediye olarak tek başımıza çözmemiz söz konusu değil. Bu konu şu anda bakanlıkta beklemektedir. Sorunun çözülmesi için yeni kanunun çıkması gerekiyor. Ancak Milli Emlak ile olan tapu sorunlarını kısmen çözmüş bulunmaktayız” diye konuştu.

         Depremde hasar gören ve tadilata ihtiyacı olan okulların yerine yeni okul binalarının yapılacağını da belirten Başkan Yazıcı, Okul arazilerinin Milli Emlak’tan devralınacağını ifade etti.

Park sorununa çözüm bulacağız

         Mahallenin en işlek caddelerinden biri olan Ankara Caddesi’ne park edilen araçların trafiği olumsuz etkilediğini vurgulayan Yazıcı, gerek trafik polisleri gerekse belediye zabıtasının ceza keserek bu sorunu çözeceklerini söyledi. İnsanları cezalandırarak sorun çözme taraftarı olmadığını da vurgulayan Dr.Yazıcı “Ancak bizim insanlarımız indiği yerde aracını park etmek istiyor. Otopark olsa bile sırf araç kendine yakın olsun diye bunu yapıyor.” Dedi. Hastane Sokağında park eden araçların da büyük sıkıntı oluşturduğunu belirten Başkan Yazıcı, bu sokağı tek yön yaparak sorunu çözeceklerini söyledi.

Tuzlaya yeni bir devlet hastanesi şart

         Şu anki Tuzla Devlet Hastanesi’nin yetersiz olduğundan şikayet eden vatandaşlar, Başkan Yazıcı’dan önemli bir müjde aldı. Bu şikayetin Tuzla’nın genelinde olduğunun altını çizen Yazıcı, şu anda orman arazisi olarak görülen Tuzla Belediyesi arkasındaki arazinin planlarda sağlık alanı olarak ayrıldığını belirtti.

 

         Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesiyle yapılan yazışmalarda buraya hastane yapımının uygun görüldüğünü vurgulayan Yazıcı “Proje şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde. Komisyonda görüşüldükten sonra inşallah Tuzla daha büyük bir devlet hastanesine kavuşmuş olacak.” Dedi.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]