Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

100 milyar dolarlık modern perakende sektörü, TAMPF çatısı altında güç birliği yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Uzun süredir sektörel derneklerin gündeminde olan güçlü bir federasyon yapısının oluşturulması çalışmaları, AMPD, AYD ve BMD’nin yoğun çabalarıyla sonuca ulaştı. 19 Aralık 2012’de kurucu dernekler arasında imzalanan protokol ile temelleri atılan Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) 8 Temmuz’da yapılan genel kurul ile yönetim kurulunu seçerek faaliyetlerine başladı. 100 milyar dolar ciro ve 700 bin çalışanı istihdam eden modern perakende sektörünü tek bir çatı altında toplayan TAMPF’ın Yönetim Kurulu Başkanı ise LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük oldu.
Türkiye modern perakende sektörünün güç birliği ile kurulan Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Federasyonu (TAMPF) iddialı hedefleriyle dikkat çekiyor. 100 milyar dolarlık ciro, 700 bin çalışan, 60 bin mağaza ve 15.5 milyon metrekare alanın temsil edildiği TAMPF, Türkiye modern perakende sektörünün sürdürülebilir gelişiminin altyapısını oluşturarak sektörün ülke ekonomisindeki konumunu daha da ileriye taşımayı ve uluslararası platformdaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor.
TAMPF’ın modern perakende sektörünün güçlenmesine dönük yapacağı çalışmalar ile Türkiye’de kurumsal perakendeciliğin gelişiminin yolu açılacak böylece hizmet, ürün ve yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlanacak. Türk modern perakende sektörünün markalı ekonomiye dönüşüm hedefi kapsamında, sektörel tüm derneklerin ve bunların üyesi olan markaların aynı çatı altında birleşmesiyle kayıtlı ekonomi güçlenecek, kalıcı ihracat gelişecek, katma değeri yüksek ürünler üretilerek global rekabette daha sağlam bir yer edinilecek, daha fazla istihdam olanağı sağlanarak özellikle kadın ve gençlerin iş hayatına kazandırılmasında öncü rol üstlenilecek.
Perakende sektörünün duayen isimlerinden LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’ün Başkanlığını üstlendiği TAMPF’da, Orjin Grup Eş Başkanı Zafer Kurşun ise Başkan Vekili oldu. Federasyon’un Yönetim Kurulu’nda ise, TAMPF’ı oluşturan 5 ayrı derneğin; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) başkanları görev aldılar.
Modern perakende sektörü istihdamın dümenini tutuyor
Türkiye’nin en dinamik sektörü olarak dikkat çeken ve her yıl ülke ekonomisinin üzerinde büyüme gerçekleştiren modern perakende sektörü, istihdama sağladığı katkılarla öne çıkıyor. Türkiye’nin istihdam sorununu büyük ölçüde sırtlayan modern perakende sektöründeki istihdamı 2023 yılına kadar 2 milyonun üzerine çıkarmayı hedefleyen TAMPF’ın en büyük hedefleri arasında ise, kadın ve genç istihdamına katkıda bulunmak yer alıyor.
Federasyon’un 700 bin çalışanı, 100 milyar dolarlık ciroyu temsil ettiğini hatırlatan TAMPF Başkanı Vahap Küçük, “Modern perakendenin bugüne kadar ülke ekonomisine yaptığı katkıları bu yapılanma ile birlikte daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Ülkemiz artık marka ekonomisine geçmektedir. Bu dönüşümün lokomotifi olabilecek sektörlerin başında da modern perakende gelmektedir. TAMPF, bu dönüşümün bayraktarlığını yapacaktır” diye konuştu.
TAMPF’ın öncelikli olarak sektörde daha geniş bir vizyon oluşmasına önayak olacağının altını çizen Küçük “TAMPF olarak hayata geçireceğimiz projelerle sektörümüz için sürdürülebilir büyüme stratejilerinin geliştirilmesini mümkün kılacak, kalıcı ihracatı büyütecek, istihdam olanaklarını hayata geçirecek ve büyüyen Türkiye’nin başarılarına başarı katacağız.
Federasyonumuzun sektörümüze dönük kuracağı stratejik yol haritası kapsamında, dünya perakende araştırmalarında en hızlı büyüyen ilk 50 içinde ülkemizden de en az 10 firmanın temsil edilebilmesi için çaba harcayacağız. Öte yandan sektörümüzün hedef kitlesini, yapılanmasını, tedarik zincirini, lojistiğini sadece 74 milyona göre değil, yakın çevresinde bulunan 1.5 milyar kişiye göre kurgulayan bir modelin benimsenmesine yönelik projeler hayata geçireceğiz” dedi.
Modern perakende ‘kayıt dışı’ sorununun ilacı
TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, her yıl yüzde 15-20 gibi bir büyüme kaydeden modern perakende sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri konumunda olduğunu söyledi.
Modern perakende sektörünün kayıt dışı ekonomiyi azalttığını ifade eden Vahap Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda alınan önlemlere rağmen kayıt dışı ekonomi halen önemli sorun alanlarından. Kayıt dışı ekonominin azaltılmasında kayıtlı sektörlerin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda TAMPF’a büyük sorumluluk düşüyor. TAMPF, ekonominin güçlenmesine dönük atılan adımların, fırsatların hayata geçirilmesinde önemli bir yapı taşı olacak. 10 yıllık bir geçmişi olup da, şu an 100 milyar dolar ciro ve 700 bin istihdamı sağlayan sektörün, birlik haline gelmesini çok önemsiyorum.”
Türkiye’nin 2023 vizyonuna güçlü destek
TAMPF’ın kurulması ile birlikte hedeflerini büyüten modern perakende sektörünün öngörüsüne göre, sektörün 2023’te cirosunun 275 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Büyümesine paralel olarak yıllık 50 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan modern perakende sektörü, yine 2023 yılında 2 milyonun üzerinde kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Toplamda yaklaşık 75 milyar dolar stok yatırımı bulunan sektör, yılda 10 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirmeye devam ediyor. Belirlediği stratejik yol haritasıyla Türkiye’nin büyümesine kayda değer oranda katkı sağlamayı hedefleyen TAMPF, şu anda dünya perakendeciliğinde 15’inci sırada yer alan Türkiye’yi, 2023 yılında 9’unculuğa taşımayı hedefliyor.
Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız
Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Federasyonu’nun faaliyetlerini proaktif bir şekilde sürdürmesinin yanı sıra çözüm odaklı hareket edeceğini ifade eden TAMPF Başkan Yardımcısı Zafer Kurşun ise şunları söyledi: “TAMPF ile birlikte perakende sektörüne çok daha vizyoner bir yapı hakim olacak. En gelişmiş kuruluşlar arasında sağlanacak sinerji, Türk perakende sektörünü dünya çapında konuma getirecektir. 2013-15 yıllarında Federasyonumuzun Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonunun başkanlığını yapacak olması bile bu yeni dönemin bir göstergesidir. 3.5 milyar müşterisi, 5 trilyon €’luk cirosu olan bir sektörü temsil eden kuruluşun başkanlığının yürütülecek olması başlı başına çok önemli bir adım. Öte yandan, uluslararası etkinlikleri İstanbul’a getirmek ve ev sahipliği yapmak da öncelikli hedeflerimiz arasında. Eylül ayında gerçekleşecek APRCE perakende etkinliği bunun ilk adımı olacak. Sonrasında hızla yeni etkinlikler için girişimlerimizi yapacağız. Bunlardan biri de Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Avrupa konferansını 2014 yılında İstanbul’da yapması olacak.”
Modern perakende sektöründe ortak ses
TAMPF’ın en dikkat çekici özelliklerinden birisi de, modern perakende sektörünün bütün oyuncularını tek çatı altında toplayabilmiş olması. AVM yatırımcı, yönetici ve danışmanlarından moda-hazırgiyim perakendecilerine, restoran işletmecilerinden gıda perakendecilerine, elektronik/teknoloji zincirlerinden ev geliştirme ve kozmetiğe kadar geniş bir üye skalası olan TAMPF, bu özelliği ile başka hiçbir sektörde bulunmayan bir organizasyonu hayata geçirmiş oldu. TAMPF bu yapısıyla, modern perakende içinde var olan farklı seslerin bir uyum içinde duyulmasına imkan sağlayacak
TAMPF, yurtdışında büyümeyi hızlandıracak
2023 vizyonu olan 10 Türk dünya markasının birçoğunu Federasyon bünyesinden çıkarmayı planlayan TAMPF, Türk perakende markalarının yurtdışında büyümesinde aktif rol üstlenecek. Federasyon çatısı altındaki derneklerin birbiriyle etkileşimi, yurtdışı projelerinde ortak hareket etme bilincini geliştirecek, böylece Türkiye modern perakende markaları yurtdışında çok daha fazla sayıda mağazaya ulaşabilecek. Türk markaları 20 binin üzerinde mağaza ile dünyanın dört bir köşesine yayılmış olacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]