Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim Bir Sen’in Sultanbeyli Zaferi!

Yayınlanma:
ABONE OL

İlçemizde öğretmenlerin uzun süreli durmadıkları bilinmektedir. İlçemizdeki sendika yetkililerin yakınlığı kendileri açısından en büyük sorun yıl içinde mesailerinden, zamanlarından, emeklerinden ve enerjilerinden artırarak gezdikleri okullarda sağladıkları üyeliklerin en yakın ilk atama döneminde il dışına ya da ilçe dışına tayin isteyerek gitmeleridir.

Her yıl 15 Mayıs’ta yetkili sendikayı belirleme çalışmaları yapılmaktadır. 15 mayıs’ta yapılmakta olan sendika sayımlarında ilçemizdeki sayım işlemleri yapılıp sonuçlandı.

İlçede sendika sayımlarını gerçekleştirmek için bir komisyon kurulmaktadır. Komisyonda ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kara , Eğitim-Bir Sen sendikası adına ilçe başkanı Murat Şit, Türk Eğitim-Sen ilçe başkanı Bahtiyar Kaya ve Eğitim-Sen şube temsilcisi Mehmet Aydoğan  oluşan komisyon 20 Mayıs tarihinde eğitim iş kolundaki sendikaların üye sayımlarını yapıp sonuçlandırdılar.

İşte Eğitim Bir Sen’in Zaferi:

Yapılan sendika üye sayım sonuçlarına göre Eğitim-sen 106 üye, Türk eğitim-sen 291 üyeye ulaşırken Eğitim Bir-Sen’nin 2 sendikanın üye toplamının iki katı kadar olan 761 üyeye ulaştığı görüldü.

Sendika üye sayımlarında Eğitim Bir-Sen nin üye ağırlığı dikkat çekti. Okul okul sendika üye sayımlarına bakıldığında Türk eğitim sen’nin iki okulda önde olduğu gözlemlenirken Eğitim Bir-Sen’nin kırk küsür okulda açık ara önde olduğu görüldü.

Bazı okullarda sendika üye sayım sonuçları dikkat çekti. Türk eğitim-sen,  ilçe başkanının olduğu okul olan Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu ile Akşemsettin İlköğretim okulu’nda önde olduğu görülürken Eğitim Bir-Sen ise başta Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere Namık Kemal İlköğretim Okulu, Merkez  İ.Ö.O, Ahmet Yesevi İÖO, Kaptan-ı Derya iöo, Zübeyde Hanım İÖO, Fatih İÖO, Mevlana İÖO, gibi ilköğretim okulları ile Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi, Sultanbeyli Lisesi, Orhangazi Lisesi, Turhan Fevzioğlu Ticaret Meslek Lisesi, Sabiha Gökçen Endüstri Meslek lisesi ve Kız Meslek Lisesi gibi liselerde de açık ara önde olduğu görüldü.

Eğitim Sen ‘ın ise hiçbir okulda önde olmadığı gibi, yapılan sendika sayımları sonucunda birçok okulda ise hiçbir üyesinin olmadığı tespit edildi.

Başkan Şit, Teveccühe Teşekkür Etti

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Murat ŞİT yaptığı değerlendirmede sendikalarına olan bu büyük teveccühten dolayı Eğitim Çalışanlarına teşekkür etti. Bir yıl boyunca 217 üye yaptıklarını ancak bu sayının sayımlara yansımadığını ifade etti. Sayının sayımlara yansımayışının sebebini öğretmenlerin ilçede görev yapmak istememelerine bağlı olduğunu söyleyen Şit, bunun birçok sebebi var dedi. Sınıf mevcutlarının kalabalık olması,  ilçenin sosyo ekonomik durumuna bağlı olarak okullarda görev yapmanın zorlaştığını,  parçalanmış ailelerin çokluğuna bağlı olarak problemli öğrencilerin fazla oluşunu, ilçede birçok sınavın yapılmayışı, diğer ilçelerde sınıf mevcutları az olmasına rağmen kurslardan etütlerden öğretmenlerin yan gelirlerinin olması gibi birçok sebepten dolayı Sultanbeyli’de “acemi birliğini” bitiren öğretmen tayin  hakkının doğduğu ilk fırsatta ilçe dışına tayin istemektedir dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]