Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadiköy’de 18 Form Tai Chi Qigong Shibashi ve İçsel Simya Çalışması !

Yayınlanma:
ABONE OL

8-9 Haziran 2013 , Cumartesi – Pazar , Kadıköy, İstanbul

İzmir’in ve İstanbul’un en iyi Tai Chi ve Qigong eğitmenleri eşliğinde sağlık, zindelik ve farkındalığınızı arttırmak için her yaştan herkesin kolayca öğrenip uygulayabileceği bu yöntemi sizde öğrenmek istemez misiniz?

İster hiç bir fiziksel aktiviteniz olmasın, ister profesyonel sporcu olun, bu eğitimde öğrenecekleriniz hem gündelik hayatınızda hem sportif yaşantınıza çok daha fazla değer katacaktır.

Tai Chi Qigong Shibashi (18 Form) nedir:
Tai Chi Qigong Shibashi, Professor Lin Hou-Sheng tarafından 1979 yılında oluşturulmuş öğrenmesi kolay, herkesin uygulayabileceği ve bir o kadar da etkili Tai Chi ve Qigong* çalışmasıdır. Professor Lin çok bilinen bir Qigong ustası, bilim adamı ve usta şifalandırıcıdır. En bilinen ünvanları Şanghay Çin Tıbbı Koleji Profesörü, Çin Qigong Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Uluslararası Doğal Tedaviler Derneğinin Onursal Başkanlığıdır.
Usta Lin de, Çin de çok bilinen bir üstaddır ve Çin de onun üzerinde kitabı yayınlamıştır. 1980 de cerrahi müdahelelerde kullanmak üzere sadece Qigong ile, hiçbir anestezik madde veya akupunktur iğnesi kullanmadan, sadece “Qi / Chi ” enerjisi ile, başarılı bir anestezi tekniği buldu. Qigong ile ilgili yaptığı bilimsel çalışmalar, Ünlü Nature dergisinde (S. 275, 1978) yayınlanmıştır. Usta Lin aynı zamanda Çin’de yönetimin yüksek kademelerinde olan kişilere, başta Başkan Jiang Zemin olmak üzere, qigong tedavisi uygulamıştır.

Tai Chi Qigong Shibashi Tai Chi felsefesine dayanıp aynı zamanda Yang tarzı Tai Chi Chuan’ın en etkili hareketlerini barındıran bir Qigongdur. 18 hareketin doğru nefes teknikleri ile senkronize etmek üzerinde durur. Yaparken keyif verip, derin gevşeme sağlayan nazik, güzel ve akıcı bir Qigong çalışma rutinidir.

Tai Chi Qigong Shibashi uygulayan kişinin genel sağlık ve refahını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Sallanan, dalgalanan ve esnek hareketlerle kan dolaşımı ve sindirimi güçlendirir. Göğüs egzersizi ve kontrollü nefesler akciğer sağlığı ve astıma iyi gelmektedir. Ve çalışmanın genel etkisi kaslarımızda biriken zihinsel stres ve fiziksel gerginlikleri rahatlatmaktır. Bu Qigong’u öğrenmek oldukça basittir. Dünyada 10 milyondan fazla uygulayanı vardır. Ve Malezya ve Endonezya da ulusal sağlık egzersizi olarak kabul görmektedir.

 

Tai Chi Qigong Shibashi’nin Bazı Faydaları:
Genel sağlığınızı dengeler ve hastalıkların daha çabuk iyileşmesine destek olur.
Enerji, çeviklik ve esnekliğinizi arttırır.
Kas ve eklemlerinizi gevşetip, güçlendirir
Kilonuzu kontrol eder
Ruh, beden ve zihni Dengeler
Stresi düşürür
Konsantrasyon ve sezgisel kabiliyetleri geliştirir
Duyguları kontrol eder
Öğrenmesi kolaydır.

Qigong: Çi (Madde olmayan, ama maddeye dönüşen / Yaşam Enerjisi) ve Gong (Yol, erdem) kelimelerinden oluşur ve belgelenen tarihi 5.000 yıl öncesine uzanmaktadır.Tamamen doğayı izleyerek ve takip ederek sağlık, güç ve performans için insan potansiyelini arttırmaya yarayan ve günümüze kadar 7.000 civarında okulun geliştirdiği bir yaşama sanatıdır.
Bu okullardan kimi insanüstü olarak görülen performansları arttırıp, savunma ve gösteri sanatına ağırlık verirken (Kung Fu, Wu Shu, Shaolin vb.), kimileri de sağlık ve ruhsal gelişim konusunda (Çin Tıbbı, akupunktur, Masaj teknikleri vb.) gelişim göstermiştir. Fakat en başta Tai Chi Chuan ‘da olduğu gibi her iki kolda birbirinden ayrılmaz bir parça olarak görülmüştür. Atasözünün dediği gibi ” Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur”. Qi Gong’daki genel anlayışta insanın birinci amacı ‘sağlıklı’ olmaktır.

PROGRAM AKIŞI:

Bölüm 1 – Temel Qigong bilgisi ve Duruşları: 8 Haziran Cumartesi 10:00 – 13:00

Bu bölümde öğrenilecek bilgi ve beceriler tüm qigong, taiçi stillerine olduğu gibi günlük yaşantıya dahi adapte edilebilir.
Tai Chi duruş gereklilikleri.
Qigong mod gereklilikleri.
Wuji duruşu (çigong dinelmesi).
Tai Chi ve Qigong prensip ve teorileri.

Bölüm 2 – İçsel Simya (Nei Dan):  8 Haziran Cumartesi  14:00 – 17:00

Bu enerji yoğunlaştırma çalışması (meditatif Qigong) en az 5.000 yıllık geçmişi var. Geçmişte bu daha ruhsal deneyimler için çalışılırmış. Fakat başlangış ve orta seviye çalışmaları özellikle sağlık, uzun ömür ve beyin potansiyelini geliştirmek için çok etkilidirler.

Başlangıç  Seviyesi – yeterince Jing (cinsel enerji, böbrek/su enerjisi) elde edip, genel sağlık, canlılık, nefes etkinliği ve zihinsel berraklık sağlamak için alt Dan Tien’i geliştirmek.

Bölüm 3 – Tai Chi Qigong Shibashi: 9 Haziran Pazar 10:00 – 16:00

18 hareketin ayrıntıları.
1. Ve 2. Bölümde öğrenilenlerin nasıl hareketlere adapte edileceği.
Bu formu çalışırken neijing (içsel güç) arttırmayı öğrenmek.

Başlıca akupuntur noktalarının tanımı ve çalışmaları

Yürüme engelli veya ayakta durmakta sıkıntı yaşayanlar için 18 hareketin oturarak yapılması

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]