Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kız Çocuklarına İkinci Bir Şans İçin “Haydi Tut Elimi”

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, ihmal ve istismara maruz kalmış kız çocukları için çalışmalar yürüten “Haydi Tut Elimi Derneği”nin düzenlediği Bahar Kermesi’ne katıldı.

 

Şiddet ve istismara maruz kalmış çocukların hayata tutunmaları için çalışan Haydi Tut Elimi Derneği, Feshane Sadabat Salonu’nda Bahar Kermesi gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Haydi Tut Elimi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi ve Haydi Tut Elimi Derneği Fahri Başkanı Gül Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşen kermeste elde edilen gelir dernek çalışmalarına aktarıldı.

 

Derneğin isim annesi olan Gül Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Birçoğu anne şefkatine hasret, ailelerinden darbe görmüş, hayattan tokat yemiş bu çocuklarımızı sahiplendiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

gul-mutlu-kermes

 

Bu güzel güne katkı yapanların hem bu dünyalarının hem de diğer dünyalarının  aydınlanacağını ifade eden Mutlu, şunları kaydetti: “Bu kermesten ne alırsanız içinizden ‘Allah’ım almış olduğum bu şeyi ibadet gibi kabul et’ diye dua etmenizi istiyorum. Çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. Rehabillitasyon çok önemli. Hayırseverlerimiz yanımızda olup bizim elimizi tutsunlar, biz de çocuklarımızın ellerinden tutalım. Bu halka çoğalsın.”

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise şiddet ve istismara maruz kalan çocuklara fiziksel bakımının yetmediğini, bu çocukların duygusal ve psikolojik bakıma da ihtiyaçları olduğunu söyledi. Tarhan, şunları kaydetti: “Çocukların rehabilitasyon sürecinde annelik rolünü yapabilecek kişilere ihtiyaç oluyor. Gönüllülük esaslı çalışacak bu kişilerin yaptığı insan yatırımının neticeleri yıllar sonra toplumsal fayda olarak bizlere geri dönecek. Bu yatırımlarla ilgili bizler şimdi tohum atıyoruz. Bir karınca gibi yola çıktık, sonucu da inşallah iyi olur.”

 

Yılın Annesi Naciye Torunlar

 

Kermeste, Haydi Tut Elimi Derneği üyeleri ve Üsküdar Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen yılın annesi de ödüllendirildi.

Naciye Torunlar, bir yıl önce evlendiği eşinin otizm hastası oğlu Ayberk ile yaşadıkları, bilimsel makalelere konu olacak cinsten. 1 yıl önce 90 kilo olan, öz annesi tarafından terk edilmenin de etkisiyle kendisine ve çevresine zarar veren 14 yaşındaki Ayberk bugün profesyonel modellere taş çıkartacak bir fotomodel.

 

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri ve Haydi Tut Elimi Derneği tarafından yılın annesi seçilen Naciye Hanım kermeste Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Gül Mutlu’nun elinden plaketini aldı. Ödül töreni esnasında kısa bir konuşma yapan anne Naciye Torunlar, “Ben Ayberk’i sevgimle iyileştirdim. Ne maddi para harcadım, ne akademik bilgim vardı. Olması gerekeni yaptım. Bu sadece sevgi, bu kadar” diye konuştu.

 

Haydi Tut Elimi Derneği, cinsel istismara ve şiddete maruz kalan kız çocuklarının sorunlarıyla yakından ilgilenerek, bu çocukların rehabilite edilmesi, mesleki ve kişisel eğitimlerle geleceğe hazırlanması amacıyla çalışmalar yürütüyor.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]