Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TSD Başkanı Şükrü Boyraz’dan Yerel Yönetici ve Siyasilere Sitem!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı, Göynük’te başladı.

Genel Başkan Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada;

Yerel yönetici ve siyasileri toplantıya davet ettiklerini söyleyen Derneğin Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Toplantıyı önceden bildirdik fakat gelmediler. Takdiri sizlere bırakıyorum” diyerek, sitemde bulundu. Göynük Beldesi’ndeki La Chateau De Prestige Otel’de gerçekleştirilen toplantıya,ATAŞEHİR adımıza Anadolu Yakası Şube Başkanı Birol EKŞİ, Başkan Yardımcıları Alican AYHAN Emrah AYDIN, Muasip Memet Sena ÇAKAR ve 10 kişik bir heyetle toplantıya katılan TSD Başkanlar Toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı ve Engelli Hakları Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve Derneğin Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile şube başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Şükrü Boyraz, 1960 yılında İstanbul’da kurulan ve 53 senedir kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını açıkladı. Üç gün sürecek toplantıda yıllık değerlendirmelerin yapılacağı, ülkede yürüttükleri çalışmalara dair görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Boyraz, yarınki toplantı sonunda, Türkiye’nin birçok yerinden gelen şube başkanları ile engelliler için gelecekte yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alınacağını kaydetti.

“Daha ne istiyorsunuz’ derler”

Boyraz, “Türkiye’de engelli insanların 20 tane engeli varsa ve buna rağmen 20 tane sertifikası da olsa, ya santral memuru olur ya da sakat muamelesi yapıp, ‘devlet memuru olmuşsun daha ne istiyorsun’ derler. Biz Sakatlar Derneği olarak mücadeleyi bırakmayacağız. Birçok sevdiğimiz arkadaşlarımız geldi ve geçti. Ülkede birçok ihtilallar oldu. 1960’lı yıllardan bu yana çok şeyler değişti fakat bu dernek aynı isimle, aynı ideallerle ve dimdik şekilde yoluna devam ediyor. Engelliler adına ezberi bozan bir kuruluş olarak son altı yıldır Kemer’e kendi maddi imkânlarımız ile gelip, bu yolda mücadele ediyoruz. Vatandaştan topladığımız parayla burada toplantı yapıp, eğitim vermiyoruz” dedi.

“Özgür yaşam istiyoruz”

Türkiye genelinde 60 şubeleri olduğunu ve 46 şubeden 190 kişinin toplantıda yer aldığını anlatan Genel Başkan Boyraz, yerel yöneticilere ve siyasilere toplantıyı önceden bildirdiklerini ancak katılımın olmadığını belirtti. “Takdiri sizlere bırakıyorum” diye konuşan Boyraz, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz, özgür yaşam hakkımızı istemek için buradayız Dilenci değiliz. Türkiye’yi eşit haklarla kullanmak için savaşıyoruz. Sakat kalmak hiç kimsenin kendi tercihi değil. Her zaman haklarımızı arayacağız. Bugün buradayız, yarın da burada olacağız. Daha sonraki günlerde ise sokaklarda olacağız. Sokakta olmadığımız sürece haklarımızı arayamayız ve görmezden geliniriz. Biz onlar gibi olamıyorsak, kendimizi onların gözüne sokacağız. Bugün burada çok değerli arkadaşlarımız yanımızda.

Bu süreç içerisinde, yasalarla ilgili, bazı dönemlerde atlatabileceğimiz problemleri, gelecekle ilgili sorunları tartışacağız. Uzman arkadaşlarımız var. Onlardan profesyonel anlamda bilgi alacağız ve ufkumuz açık bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 10 Mayıs’ta İstanbul’da, 11 Mayıs’ta ise Ankara’da eylem yapacağız.”

“Özür bedende, engel mekandadır”

Türkiye Sakatlar Derneği Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise, özürlülük sorununun bütün toplumların sorunu olduğunu dile getirdi. Herkesin kendi payına düşeni alması halinde engellilik diye bir şeyin kalmayacağını söyleyen Çelebi, “Özür bedende, engel mekandadır. Bir özürlü düşünür demiş ki, ‘özürlülüğün mesafesi ne Çin’dedir ne de Hindistan’dadır.’ Özürlülük mesafesi, beyinler arasındaki mesafedir.

Eğer biz, beyinler arasındaki mesafeyi çözmezsek hiçbir zaman engellilerle ilgili çözüm noktasına ulaşamayız” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından toplantıya ara verildi. Üç gün sürecek olan toplantıda, özürlülerin karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar masaya yatırılacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]