Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

20 Dakika Dizisinin Oyuncusu Sinan Mordağ Al Pacino’yu Anlattı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sinan Mordağ’la bir araya gelince aklıma takılan soruları tek tek sıralamak istedim. Ben Sinan Mordağ’ı tanıyorum. Sizlerin tanıması için onu sorguya çekmem gerekiyordu, bu şarttı.

Sinan farklı biri! Sinan aklı başında bir genç adam… Sabırlı… Ani kararlar veren, verdiği kararlardan da pişmanlıklar duyan biri değil.

Küçük yaşında karar vermiş.

“Ben oyuncu olacağım. Bunun içinde ne gerekirse yapacağım.”

Yapmışta.

“Bir şeyi yapacaksam en iyisi olmalı “ demiş. Bunun için uğraşmış, emek vermiş…

 

“Sinan’cığım önce senin Amerika serüvenini dinlemek istiyorum, anlatabilir misin?”

“Tabi anlatırım. Aslında benim Amerika sevdam çocukluktan geliyor. O zamanlar Antalya’da oturuyorduk. Bir gün annem bana Amerika’yı Hollywood’u anlatmıştı. Sinema dünyasından söz etmişti. Nasıl heveslenmiştim anlatamam. Sinema demiştim büyülü bir dünya. Ben bu dünyanın içinde olmalıyım. Ben oyuncu olmalıyım.”

“Yani çocukken karar verdin ve uyguladın.”

“Evet, aynen öyle oldu. Annemin anlatıları sadece Amerika’ya sevdalandırmamıştı beni, sinema dünyasına da merak saldırmıştı. Ben geçen yıllarla birlikte bilinçaltına yerleşmiş olan yeni dünyayı görme isteğim ile büyüdüm. Sonunda karar verdim. Yapmalıyım dedim. Yaptım.”

“Büyük bir karar ve yapmalıyım dedin!”

“Dahası var, Ameria’ya gittim hatta Amerika vatandası oldum.”

“Nasıl yani ciddi ciddi sen Amerika vatandaşlığını mı elde ettin?”

“Evet. Ve tabi Los Angeles…”

“Niçin Los Angeles?”

“En büyükler orada… James Cameron, Al Pacina, Johnny Deep, Stewen Spielberg… Oradasınız, onlarla aynı şehirde, aynı havayı soluyorsunuz, heyecanı düşünebiliyormusunuz? Üstelik dünyanın en büyük film endüstrisi de Hoolywood’da…”

“Peki, bize ilk Amerika’ya gittiğinde neler yaptığını anlatır mısın?”

“Elbette. İlk gittiğim zamanlarda, koyu İngiliz aksanı ile konuştuğum için ilk başlarda zorlanmadım dersem yalan söylemiş olurum. Los Angeles’ta LA Backstage Acttorfeste,  The Dark Knight Rises, ınception, Seven, Fight Club gibi bir çok Hollywood yapımının cast direktörleri olan John Papsidera, Kerry Barden, and Laray Mayfield’ work shoplarına katıldım. Onlardan öğrendiklerim oyunculuğuma büyük katkılar sağladı.”

“Sen orada ünlülerle de tanıştın, hatta bazıları ile uzun sohbetler ettin, dostluklarını kazandın, nasıl oldu bunlar?”

“Onlar farklı bir dünyanın içinde farklı ve güzel insanlar. Benim çok heyecan duyduğum ender gecelerden biridir büyük sinema starları ile tanıştığım gece.”

“Al Pacino ile tanışmışsın bu çok güzel ondan söz eder misin?”

“Los Angeles’ta oyuncuların katıldığı çok özel bir geceydi. Orada Alpacino ile tanışmıştım. Anlatamam sizle kalbim nasıl çarpıyordu… Müthiş biri. Onu anlatmak gerçekten zor… Sıcak, mütevazi ve samimi… Uzun uzadıya konuştuk. Oyunculukla ilgili tüyolar verdi desem yeridir. Bana çok güzel temennilerde bulundu. “

“Yakın tarihte Amerika’ya gitmiştin, sen Amerika, Türkiye arası yaşıyorsun değil mi?”

“Evet öyle. New York’a gittim. Brodwav’deki müzikalleri ve oyunları izledim. Dünya tiyatrosunu ve oyuncuları takip ediyorum.”

“Sonra seni 20 dakika’da izledik, duyduğuma göre 20 dakikada oynamak üzere Amerika’dan gelmişsin.”

“Evet, öyle oldu. 20 dakika çok güzel bir dizi. Yapımcısından tüm ekibine kadar herkes sıcak davrandı bana, kısa sürede de kaynaştık. Huzurlu bir set, dostluk kurulmuş. Ben sonradan gelmiş olamam rağmen hemen kaynaştık.”

“Şimdi hastanede yatıyorsun, sonrasında ne olacak?”

“İyileşeceğim tabi ve neler olacak neler?”

“Neler?”

“Sizce söyler miyim?”

“Şansımı denemek istemiştim.”

 

Sinan Mordağ, iyi bir oyuncu. Bu işin eğitimini alan, konservetuvar mezunu devlet tiyatrosunda bir süre görev yapan, bir çok dizide oynayan, birkaç yıl İngiltere’de sinema ve tiyatro için eğitim gören, tiyatroya ve oyunculuğa gönül vermiş bir genç. Sanıyorum onu çok dizilerde, sinema filmlerinde göreceğiz.

 

 

Nazan Şara Şatana

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]