Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

GDO ile İlgili Basın Açıklaması!

Yayınlanma:
ABONE OL
 

 

 

 

 

 

Gdo‘lu Pirinç İthal Eden Firmaların İsimlerinin Ve Markalarının Açıklanmasını İstiyoruz!

Sayın Basın Mensupları, Değerli Tüketiciler

Bir süredir gerek basında, gerekse kamuoyunda ithal edilen GDO’lu pirinçlerle ilgili açıklamalar okuyor ve gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Gerçek bilim insanları ithal edilen tonlarca GDO’lu pirincin piyasaya sürülerek satıldığını söylerken, bir kısım halk düşmanı fırsatçılar sadece bulaşma olabileceğini iddia edip tüketicilerin akıllarını bulandırmaya çalışmaktalar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın GDO’lu ithalat yapıldığını söyleyip, onbinlerce tonluk GDO’lu pirinç ithalatıyla ilgili olarak “ Savcılığın gizlilik kararı var, başka limanlardan ve başka yerlerden ithalat olmuş mu şeklindeki çalışmalar sonucu, bu tür ithalat  yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Daha önce bir parti mal daha gelmiş, takibi yapılmış, 1500 tonuna el konulmuş” şeklindeki açıklamasına karşın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın “pirinçte GDO olmadığı” iddiasında diretmesi, ilgili Bakanlıklar arasındaki çelişkileri ortaya koymaktadır.

Bu açıklamalar karşısında sorulması gereken sorulardan birisi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sorumlu olduğu gümrükten yüz milyonlarca dolar ödenerek ithal edilen 23 bin ton GDO’lu pirincin nasıl geçirildiği, nasıl  depolandığı ve bunlar yapılırken Bakanlık denetçilerinin ne yaptıklarıdır? Diğer bir soru da gıda denetiminden sorumlu Tarım Bakanlığı’nın GDO’lu ürünlerin tespiti için ne yaptığı, tespit edilenler için ne gibi işlem uyguladığıdır? Bakanlar Tüketicilere önce bu soruların cevabını ve hesabını vermelidirler?

Bakanlıklar bu hesabı vermek yerine  “GDO, bizatihi ürünün içerisinde mi, yoksa taşınan araçta daha önce GDO’lu ürün taşınmış, ondan mı bulaşmış, bütün bunlar araştırılacak” diye geçiştirmekle yetinmekte ve tüketicilerin “ Sağlığının Korunması Hakkını “ hiçe saymaktadırlar. Gümrük Bakanı’nın, “konu savcılığa intikal ettirilmiş olup tahkikatın sürdüğü” açıklamasına mukabil, Tarım Bakanı’nın “Benim size Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak söylediğim şey şu, vatandaşlarımız o pirinçleri güven içerisinde endişe etmeden tüketebilirler. Çünkü ne Türkiye’de ne dünyada GDO’lu pirinç üretimi söz konusu değil” cevabı ise ciddiyetsiz ve gerçekçi olmayan bir açıklamadır.

Greenpeace Akdeniz Tarım Kampanyası Sorumlusunun,” GDO’lu gıdaların denetiminden doğrudan sorumlu olan Tarım Bakanlığı’nın GDO’lu pirinçleri tespit edememesinin etkin ve sağlıklı denetimi sağlayamadığını gösterdiği “şeklindeki açıklamasına katılmamak mümkün müdür ?

 

Gerçek şudur ki ;

 

Tüketicilerimiz Bilmeden Gdo’lu Pirinçleri Tüketmektedirler. !

 

Değerli tüketiciler, Bakanlıkların duyarlı davranmadığı, birtakım çevreleri ve şirketleri kayırdığı, denetim görevini yeterince yerine getirmediği bu olayla BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTIR. Anayasamızın 172. Maddesi Devlet’e “ tüketicileri aydınlatmak ve tüketicileri koruyucu tedbirleri almak” görevini yüklemesine rağmen, AKP Hükümeti tüketici haklarını hiçe saydığını bu gayrı ciddi açıklamalarıyla hepimizin gözleri önüne sermiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı her konuşmasında “ bilinçli tüketici, basiretli tüccar “ ifadesine yer vermektedir. Şimdi Sayın Bakan’ dan sözünün arkasında durarak  bu basiretli (! ) tüccarların kim olduğunu ve halka hangi marka adı altında GDO’lu pirinç sattıklarını açıklamasını bekliyoruz .      Yıllardır tüketicilerimizin sağlığı ile oynayan, tüketici haklarını hiçe sayan bu tüketici düşmanı fırsatçıları TEŞHİR etmediğimiz sürece yaptıkları yanlarına kar kalacak ve tüketicilerimiz geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de GDO’lu gıdaları ve sağlıksız gıdaları tüketmeye devam edeceklerdir.

Bu gidişe DUR diyebilmek için konuyla  ilgili bakanları gerçekçi açıklamalar yapmaya, GDO’lu pirinçleri ithal edip piyasaya süren firma ve şirketlerin isimlerini ve sattıkları ürünlerin markalarını açıklamaya ve bu pirinçleri  toplatarak tüketicilerimizin sağlığı ile oynanmasına izin vermemeye çağırıyoruz.

TÜKODER olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

 

Tükoder ( Tüketiciyi Koruma Derneği)

Genel Merkez Yönetim Kurulu

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]