Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Besteler Kayınvalideden, Yorumlar Gelinden!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bestekar Cem Adalı Ve Gülnihal Kalkan Besteleri Konseri Büyük İlgi Gördü.

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllülerinin düzenlediği, Gülnihal Kalkan ve Cem Adalı Besteleri konseri 09 Nisan 2013 Salı akşamı, Kadıköy Evlendirme Salonunda gerçekleştirildi.

Gecenin program yönetimini yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, yaptığı açılış konuşmasında; “-Türk Müziğine yeni eserler kazandırmak amacı ile 13 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz beste yarışmamız, bu yıl da 22 Mayıs’da bu salonda final konseri ile gerçekleştirilecektir. Bu yıl ki yarışmamızda geri sayıma başladığımız şu günlerde, hem yarışmamızı hatırlatmak, hem de 2012 yılında dereceye giren bestekarlarımızı besteleri ile halkımıza tanıtmak amacı ile bu geceyi düzenledik. Türk müziğinin son yıllarda yükselen bir ivme kazandığını görüyoruz. Bunda sanatçılarımızın, korolarımızda yetişen koristlerimizin ve sanata sanatçıya destek veren Kadıköy Belediyesi gibi kurumların büyük rolü bulunmakta. Kültürümüzün bir parçası olan müziğimizin yaşamasına destek veren herkese sonsuz teşekkürler ederiz.”Dedi.

Geçtiğimiz yıl Kadıköy Belediyesinin düzenlediği 12. Türk Sanat Müziği Yarışmasında, birinci olan Bestekar Cem Adalı’nın Bestelerini Ses Sanatçısı Arzu Kırali ile Cem Adalı birlikte yorumladılar.

Geçtiğimiz yıl ikinci olan Bestekar ve Piyanist Gülnihal Kalkan’ın Bestelerini de Ses Sanatçıları Gürsel Mercanlı ve Merve Utandı yorumladılar.

Aynı zamanda Gülnihal Kalkan’ın gelin adayı olan Merve Utandı’nın kayınvalidesi Gülnihal Kalkan’ım bestelerini yorumlaması gecenin sürprizi oldu.

Tanınmış Türk Müziği sanatçısı Münip Utandı’nın kızı olan ve 2003 Yılı Safiye Ayla Ses Yarışması birincisi Merve Utandı, kendisi gibi sanatçı, Piyanist Babür Kalkan ile kısa süre önce nişanlanmıştı.

.

Programda yer alan bestelerin söz yazarları; Sami Derintuna, Fatma Onur, Hülya Şenkul, M. Kemal Kalkan, Atılay Erge ve Nedim Saatçioğlu ile bir çok koro şefi ve sanatçı da konuk olarak geceye katıldılar.

Bestelerin güzelliği ve solistlerin muhteşem performansları izleyicilerin büyük beğenisini kazandı..

Programda;  Talat Er( Keman), Caner Altınbaş (Ud), Atilla Ataeren (Kanun), Tamer Özkan ( Klavye), Babür Kalkan (Klavye), Seyhun Çelik (Ritm)’den oluşan saz ekibi solistlere eşlik ettiler.

Gece tüm sanatçıların birlikte söyledikleri , “Sevdim bir genç kadını ve Papatya” isimli, sevilen iki tango ile sona erdi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]