Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

49 Kadın Sanatçı 90 Eser!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Işık Üniversitesinin 16. Kuruluş Yıldönümü

Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 49 kadın sanatçımızın 90 eserinin sunulduğu “Kadın Sanatçılar” Resim, Heykel, Baskı resim, Seramik Sergisi, Galeri Işık Şile’de açıldı.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. ve Işık Üniversitesinin 16. Kuruluş Yıldönümü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” anısına 49 Kadın Sanatçımızın 90 eserinin sunulduğu “Kadın Sanatçılar – Resim, Heykel, Baskı resim ve Seramik Sergisi 12 Mart 2013 günü Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile’de açıldı.

 

Sergi açılışı, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Şimşek, Şile Garnizon Komutan Vekili Albay Ali Beşir ve çok sayıda sanatçı ile davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Işık Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak yaptığı açılış konuşmasında; “Tarihsel olarak bakıldığında, kadınlar bütün süreçlerde toplum dışı bırakılmışlardır. “ diyerek;  “Marie Curie, kadın olduğu için, Fransa Bilimler Akademisine kabul edilmemiştir. İki farklı bilim dalında; fizikte ve kimyada Nobel Ödülü almış ve yaptığı çalışmalarla ülkesinin ve kendi adının bir bilim dalının birimine verilmesiyle tarihe geçmiştir.” diyerek verdiği örnekle; kadınların geçtiğimiz yüzyıldan günümüze, toplumun her alanında kendini ispat ettiğini anlattı.

 

Günümüzde kadına şiddetin arttığını ve bunun için acilen önlemlerin alınması gerektiğini ve bu önlemlerin önce aileden başlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, “Kadın sadece eş ve anne değil; kadın aynı zamanda kültür mirasımızın yaratıcısı, üreticisi, koruyucusu ve bu mirası daha sonraki kuşaklara aktaran toplumsal dokunun çimentosudur.” dedi.

 

Prof. Dr. Kıyak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. ve Işık Üniversitesinin 16. Kuruluş Yıldönümünde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına 49 Kadın Sanatçının 90 eserinin sunulduğu “Kadın Sanatçılar Sergisi”nin Işık Üniversitesinde açılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm sanatçılara teşekkür ederken, kendilerine teşekkür belgelerini takdim etti.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Hızal ise;” Yaptığımız işimizi dile getirdiniz; sanatçılar dünü bugüne bağlıyor; bu mirası yarına aktarıyor. Bu konuda bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz” diyerek; sergiye katılan tüm kadın sanatçılar adına Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak’a teşekkür plaketi sundu.

 

Sergi 12 Nisan 2013 tarihine kadar, Işık Üniversitesi Şile Kampüsü, Galeri Işık-Şile’de hafta içi her gün 10:00-17:00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]