Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP İstanbul’u Almak İçin Strateji Geliştiriyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İl Başkanlığı tarafından Kartal’da, “Yerel seçim stratejileri’ konulu toplantı yapıldı.

 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “İstanbul’da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız” dedi.
Hamzaçebi, CHP genel başkan yardımcıları Şafak Pavey, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Kadir Gökmen Öğüt, Ayşe Eser Danışoğlu ve Kartal belediye başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün de aralarında bulunduğu CHP’li ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin katılımıyla, Kartal’daki Emex Otel’de düzenlenen CHP İstanbul 1. Bölge 2. Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Akif Hamzaçebi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere ilişkin CHP’nin yerel seçim stratejisinin İstanbul ayağını değerlendirdiklerini kaydetti.
“İstanbul’u kazanacağız”
Gelecek yıl Türkiye’yi, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere 2 seçimin beklediğini dile getiren Hamzaçebi, “İstanbul, CHP’nin yerel seçimde başarılı olmak için birinci sıraya koyduğu çok önemli bir hedeftir. İstanbul’da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız” dedi.

 

Hamzaçebi: AKP’nin BDP ile ortak hareket etmesi kötü sonuçlar doğuracaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AK Parti’nin yeni anayasa ve başkanlık sitemi için BDP ile ortak hareket etme düşüncesinin kötü sonuçlar doğuracağını savundu. Hamzaçebi, “Bu ittifakın başkanlık sistemine ilişkin anayasa değişikliği konusunda, halkın önüne koyacağı seçenek ya başkanlık sistemi, ya terör olacaktır. Halkımız böyle bir ikilem arasında kalacaktır.” dedi.

Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından Kartal Emex Otel’de düzenlenen ‘Yerel seçim stratejileri’ toplantısına katıldı.

Burada milletvekilleri, belediye başkanları ve parti meclis üyeleriyle bir araya gelen Hamzaçebi, başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi, “AK Parti, başkanlık istemi için referanduma gitmeye çalışmaktadır. BDP ile ittifakın yollarını aramaktadır. Bu ittifakın başkanlık sistemine ilişkin anayasa değişikliği konusunda, halkın önüne koyacağı seçenek ya başkanlık sistemi ya terör olacaktır. Halkımız böyle bir ikilem arasında kalacaktır. İnanıyorum ki halkımız ne başkanlık ne de terör diyecektir.” şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin önerdiği başkanlık sistemi ile dünyada uygulanan başkanlık sistemlerinin farklı olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “AKP’nin önerdiği başkanlık sistemi güç yarışında ABD’deki Obama’yı Rusya’daki Putin’i bile geride bırakacak bir sistemdir. Obama’nın konseyi feshetme, ülkeyi başkanlık kararları ile yönetme, bürokratları, büyük elçileri atama yetkileri yoktur. Ancak Sayın Başbakan bu yetkileri istemektedir. AKP’nin önerdiği başkanlık sisteminde yargı üyelerinin atama yetkisi istenmektedir. Bu ne ABD’de ne de Rusya’da vardır. 22 anayasa üyesinin 16’nın meclisteki çoğunluğa sahip partinin ataması demokrasiye vurulacak darbedir. Bu demokrasiye veda demektir.” açıklamalarında bulundu.

Hamzaçebi, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını zamanı gelince açıklayacaklarını da sözlerine ekledi. Aday olacak kişinin değil, CHP’nin İstanbul sorunlarına yönelik çözümlerinin önemli olduğunu belirten Hamzaçebi, “En iyi adayı Büyükşehir için çıkaracağız. Planlı ve programlı bir çalışma sonunda seçimi kazanacak adayımızı en kısa zamanda açıklayacağız. İstanbul için adayla değil, partinin çözüm programlarıyla ortaya çıkacağız.” dedi.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]