Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TÜGİAD’ın Sesi Roma’dan Duyuldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

-TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın’ın Başkent’ten yurtdışına direkt uçuş isteğine THY’den sonra İtalyan Havayolu Şirketi Alitalia da olumlu cevap verdi

-Alitalia, haftada 3 gün Ankara-Roma arasında karşılıklı direkt uçuş kararı aldı

-Alitalia Türkiye Genel Müdürü Catuogno: ‘’TÜGİAD’ın yakınmaları, bu cesur

adımı atmamızı sağladı’’

-TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: “Ankaralılar, Alitalia’nın bu jestini karşılıksız bırakmaz’’

 

Ankara – İtalyan havayolu şirketi Alitalia, Ankara-Roma arasında haftada 3 gün karşılıklı direkt  uçuş kararı aldı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın’ın, Başkent’ten yurtdışına direkt uçuş sayısının artırılması için başlattığı girişim, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Aydın’ı  ziyaret eden Alitalia Türkiye Genel Müdürü L. Carla Catuogno, TÜGİAD’ın yakınmalarını medyadan takip ettiğini, talepleri Roma ile paylaştığını, sonucunda da Ankara-Roma arasında haftada 3 gün karşılıklı direkt seferler konulmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Catuogno, Ankara-Roma seferlerinin 26 Mart’ta başlayacağını, 2 Haziran’dan itibaren de Roma-Antalya arasında haftada bir gün sefer yapılacağını kaydetti.

3 yıl öncesine kadar devlet kuruluşu olan Alitalia’nın yüzde 51 hissesinin özelleştirildiğini anlatan Catuogno, şunları söyledi:

‘’Özelleştirme sonucu kısa sürede toparlanan Alitalia, yeniden dünyanın önemli havayolları şirketleri arasına girmek için cesur adımlar atıyor. Türkiye’de THY ile rekabet etmek zor. Zaten bizim de böyle bir amacımız yok. Rekabetten çok bir açığı kapatmaya çalışıyoruz. THY’nin eksiklerini görerek, yatırımları buralara yönlendirme kararı aldık. Yeni bir hatta, haftada 3 gün direkt sefer düzenlemek, havayolu şirketleri için oldukça iddialı bir adımdır. TÜGİAD’ın yakınmaları bu cesur kararı almamızı sağladı.’’

Ankara-Roma arasında Kapadokya bölgesi hedef alınarak geçmişte de direkt seferler düzenlendiğini anımsatan Catuogno, ‘’Ancak istenilen verim alınamadığından seferler kaldırılmıştı. Ankara’nın eski Ankara olmadığını biliyoruz. Yine de bu uçuşlardan kısa sürede sonuç almamız gerekir. Ankaralıların, özellikle de iş dünyasının desteğini bekliyoruz’’ dedi.

 

-Aydın: “İsteyince, emek verince oluyor”-

 

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da Alitalia’nın Ankara’ya direkt sefer koyma kararında TÜGİAD’ın görüşlerini referans almasının onur verici olduğunu vurguladı.

Aydın, sorunların giderilmesi, çözüm önerileri sunulmasının STK’ların en önemli görevi olduğunun altını çizerek, “Biz en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak sorunların tespiti, giderilmesi yolunda çok ciddi emek veriyoruz. Yurt dışı doğrudan uçuşlarla ilgili geldiğimiz bu noktada ilk olarak THY’nin 12 olan uçuş noktasını 16’ya çıkarma yolunda adım atması, ardından sesimizin Roma’dan bile duyulması ne denli doğru hamleler yaptığımızı gösteriyor. Biz Ankara için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü doğru adımları atınca, isteyince, emek verince oluyor” diye konuştu.

 

-”Ankaralılar, Alitalia’nın bu jestini karşılıksız bırakmaz’’

 

”Ankaralılar, Alitalia’nın bu jestini karşılıksız bırakmaz’’ diyen Aydın, bir süre önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret ettiklerinde de bu konunun gündeme geldiğini anlattı. Aydın, şunları söyledi:

‘’Sayın Kılıç da Ankara’dan yurt dışına direkt uçuş sayısının yetersizliğinden şikayet etti. Bu konu, sivil toplum kuruluşlarının, işadamının, memurun, işçinin, öğrencinin, Başkent’te yaşayan 16 bin yabancının ortak sorunu. Zaman, artık herkes için çok değerli. Tüm yurt dışı uçuşları İstanbul üzerinden yapmak, hem zaman hem de ekonomik açıdan kayba yol açıyor. Sadece 4,8 milyon nüfusu değerlendirmeyin, çevre illerle birlikte 12 milyonluk yolcu kapasitesine sahip bir kent Ankara. Alitalia, aldığı kararın doğruluğunu seferler başladığında anlayacaktır.’’

Aydın, yakında yapı fuarı için Milano’ya gideceğini belirterek, direkt seferlerin başlamasıyla Türk ve İtalyan işadamları arasında karşılıklı işbirliği olanaklarını artacağını vurguladı.

Aydın, Ankara’dan direkt uçuşların Roma ile sınırlı kalmamasını, diğer İtalyan şehirlerinin de uçuş programına alınmasını istedi.

 

-Alitalia’nın uçuş programı

 

Ankara-Roma arasında 26 Mart’ta başlayacak olan direkt uçuşlar haftada 3 kez karşılıklı yapılacak. Uçuş saatleri Ankara’dan Roma’ya Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri saat 05.20’de, Roma’dan Ankara’ya ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 22.30’da olacak. İtalya’da başka noktalara gitmek isteyen Ankara çıkışlı yolcular, bu uçuşu kullanarak Roma’dan aktarmalı olarak 25 farklı kente ulaşabilecekler.

Antalya-Roma arasında 2 Haziran’da başlayacak olan uçuşlar Pazar günleri karşılıklı yapılacak ve Eylül sonuna kadar devam edecek. Uçaklar Roma’dan saat 08.40’da, Antalya’dan ise saat 13.25’de havalanacak.

 

-THY de uçuş sayısını ilk etapta 12’den 16’ya çıkarmayı planlamıştı

 

TÜGİAD Ankara’nın girişimleri sonucu Başkan Barış Aydın’ı ziyaret eden THY Ankara Müdürü Emrullah Kirişçi de Ankara’dan yurt dışı uçuş sayısını ilk etapta 12’den 16’ya, ardından 20’ye çıkarmayı planladıklarını bildirmişti. THY’nin de doğrudan uçuş yapmayı hedeflediği kentler arasında Roma da bulunuyordu.

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]