Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tüketici Elektroniği Pazarı Türkiye Ekonomisinin 5 Katı Kadar Büyüdü!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan elektronik perakendenin en önemli oyuncularından Electro World Türkiye, 2012 yılında pazara yakın büyüme gösterdi. Yıl içerisinde özellikle tablet PC, akıllı telefon ve LED TV satışlarında önemli bir ivme yakalayan Electro World Türkiye’nin mevcut durum değerlendirmesini ve 2013 hedeflerini Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek açıkladı.

 

2012 yılı tüketici elektroniği sektöründe rekabetin çok sert yaşandığını belirten Bahadır Özbek, dünyanın bir başka ülkesinde görülmesi mümkün olmayan bu kadar çok yerli ve yabancı oyuncunun varlığı, bu kuruluşların maliyet ve karlılık paritelerini doğal yapısından farklı şekilde konumladığını belirtti. Bu nedenle sektör kuruluşların kendi oyun planlarının diğerlerinin davranışlarını direkt olarak etkilediğini söyleyen Özbek, “Electro World Türkiye olarak biz tüm bu mevcut koşulları değerlendirerek, sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir bir büyüme için her zamankinden daha titiz bir şekilde çalışıyoruz. Mevcut mağazalarımızın her biri üzerinden yaptığımız analizlerle daha verimli olmanın hesaplarını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Electro World, Türkiye’de 80 bin metrekare net satış alanına sahip olacak

Bahadır Özbek, Electro World Türkiye’nin sağlıklı büyüme kararının somut göstergesi olarak 2012 mali yıl sonuna kadar açacakları yeni mağazalarla toplam mağaza alanını 80 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Dixons Retail plc’nin, Electro World’ünamiral gemisi olduğunu belirten Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, ”28 ülkede 1.200’ün üzerinde mağazaya sahip olan Dixons Retail plc’ınözellikle İngiltere ve Kuzey Avrupa’da gösterdiği büyüme ve performansı bizi motive ediyor. Bu gelişmeler ışığı altında 36 bin 500 çalışanı olan Dixons Retail plc’ın Londra Borsasında işlem gören hisse değerleri son bir yıl içerisinde üç kat artış gösterdi” dedi.

 

DixonsRetail plcCEO’su Sebastian James: Türk girişimcisindeki potansiyelin farkındayız

Franchise mağazaların Electro World Türkiye’nin hızlı büyüme stratejisinin en önemli ve vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen Bahadır Özbek,“Franchise mağaza sahiplerimizle birlikte yılsonunda bir İngiltere gezisi gerçekleştirdik. Bu gezide 3 mağaza ziyareti yaparak, Dixons Retail plc CEO’su Sebastian James ile buluştuk. Franchise mağazalarımızın sahipleri ile bir araya gelen James Türkiye’de var olan girişimciliktekigüçlü potansiyelin farkında olduklarını belirtti. James ayrıca “Franchise zincirimize katılan iş ortaklarımızın mevcut iş kollarının yanı sıraelektronik perakendede de var olmak istemeleri bizlere duydukları güvenin göstergesidir. Bu da bizim için gurur kaynağıdır.Perakende her geçen gün zorlaşıyor.

Bu zorlukta yükselmenin tek formülü doğru ürünü doğru donanım paketiyle sunmaktır. Bu da tüketicinin ihtiyaçlarını belirlemek, ekonomik ve net bir çözüm sunmayı gerektirir.” şeklinde konuştu.

 

Electro World Türkiye, Tablet PC satışlarını 3’e katladı

Genel sektör değerlendirmesi Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, Ekim sonuna kadar kesin, Kasım ve Aralık için tahmini rakamlar kapsamında panel markette 2011 yılında yakalanan yüzde 25’lik büyümenin, 2012 yılında yakalanamayacağını öngördüklerini belirtti. Özbek, 2012 yılı panel market büyümesinin bir önceki yıla göre yaklaşık 7puan civarında düşerek yüzde 18 civarında gerçekleşeceğini beklediklerini belirtti.

 

Bahadır Özbek değerlendirmesine şöyle devam etti; “2012 yılının ilk 10 ayına bakacak olursak, Panelmarket’in büyüme oranı yaklaşık yüzde 17 iken, TSS kanalındaki büyüme oranı Panelmarket’in 2 katından fazla olupyaklaşık yüzde 38’dir. Buna benzer bir trendin yıl sonuna kadar devam ettiğini ön gördüğümüzde TSS kanalı büyüme oranının yaklaşık yüzde 42-44 oranında olmasını öngörüyoruz. Electro World Türkiye olarak ise biz Tablet PC satışlarımızı üçe katladık. Akıllı Telefon satışlarımız yüzde 70’in ve LED TV satışlarımızı da yüzde 50’nin üzerinde arttırdık”.

 

“Tüketici Aksesuarlarda Fonksiyonuna Değil Modasına Bakıyor”

2012 yılı tüketici tercih ve eğilimlerini de değerlendiren Bahadır Özbek, tabletlerin netbook satışlarını olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Özbek bu konuda “Tabletler aynı zamanda, Smart TV’ler ile birlikte, sahip oldukları ve her geçen gün zenginleşen içerikleri nedeni ile oyun konsollarının da satışlarını olumsuz yönde etkiliyorlar. Ayrıca tüketicilerin oyunları artık internetten indiriyorlar. Bilgisayar oyunlarının satışı giderek güçleşiyor. Albümlerin ve filmlerin rahatça indirilebildiği internet, CD ve DVD piyasasını da hızla tüketiyor.Artık hayatımızın birer parçası olan akıllı telefonlar, doğal olarak giriş seviyesi fotoğraf makinesi mp3 ve mp4 player satışlarını düşürüyor. Hızlanan ve bireyselleşen yaşam biçimi kurutma makinelerinin önemini ve kullanımını arttırıyor.Aksesuarlar artık kendi modasını yaratıyor. Tüketiciler aksesuarlarda faydadan çok modasıyla ilgileniyorlar ve kararlarını buna göre veriyorlar” dedi.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]