PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı Gözaltında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, “28 Şubat” soruşturması kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı.
Emekli Orgeneral Karadayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “28 Şubat” soruşturması kapsamında Kadıköy’deki Fenerbahçe Orduevi’nde gözaltına alındı. Fenerbahçe Orduevi’ndeki ikametinde de arama yapılan Karadayı’nın, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya götürülmesi bekleniyor.

İSMAİL HAKKI KARADAYI KİMDİR
30 Ağustos 1994 – 30 Ağustos 1998 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22’nci Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan İsmail Hakkı Karadayı, 1932 yılında Çankırı’da doğdu. Karadayı, 1951 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1953 yılında Uçaksavar Okulu’ndan mezun oldu.

1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda takım komutanlığı ve karargâh subaylığı yapan İsmail Hakkı Karadayı, 1963 yılında Kara Harp Akademisi’ni kurmay subay olarak bitirdikten sonra; 12’nci Tümen İstihbarat Şube Müdürlüğü, 2’nci Tümen Topçu Komutanlığı’nda karargâh subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığında Proje Subaylığı, Kara Harp Okulu’nda öğretim üyeliği ile lojistik şube müdürlüğü, Şam Kara Ataşeliği, 33’üncü Tümen 86’ncı Piyade Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı Plan Prensipler Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

1977 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Karadayı, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 28’inci Piyade Tugay Komutanlığı yaptı ve 1981 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 39’uncu Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı görevlerinde bulunan Karadayı, 1985 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 8’inci Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1989 yılında orgeneralliğe terfi eden Karadayı, orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttükten sonra 30 Ağustos 1994 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1998 tarihinde emekliye ayrıldı.

Orgeneral Karadayı; T.C. Devlet Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Altın Şeref Madalyası, Güney Kore Tong Iljang Madalyası, Pakistan Nişan-ı İmtiyaz Madalyası, ABD Liyakat Madalyası, Ürdün Birinci Derece İstihkak Nişanı, Fransız Liyakat Nişanı (Commander Dans L’ordre De La Legion D’Honneur) ve ABD Liyakat Madalyası (ikinci kez) sahibi.

14 Nisan 1999 tarihinde Orgeneral Karadayı’ya Trakya Üniversitesi tarafından Kamu Yönetimi dalında “fahri doktora” unvanı verildi. Seren Karadayı ile evli olan emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın iki çocuğu var. Karadayı Fransızca bilmektedir. İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]