Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu Yakası’nın İlk ve Tek Oto Avm’si Oto World Asya’nın Temelleri Atıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Has Şirketler Grubu ve Evra Group imzasıyla hayata geçirilen Oto World Asya’nın temelleri 1 Aralık Cumartesi günü; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve projenin reklam yüzü Ahmet Özhan’ın katılımıyla düzenlenen törende atıldı.

Anadolu yakasının ilk ve tek oto AVM’si Oto World Asya, inşaat sektörünün iki deneyimli firması Has Şirketler Grubu ile Evra Group ortaklığıyla hayata geçiriliyor.

1 Aralık Cumartesi günü düzenlenen temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Pendik Belediye Başkanı ve projenin reklam yüzü Ahmet Özhan katıldı.

Oto World Asya Pendik’i Cazibe Merkezi Haline Getirecek

Temel atma töreninde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Oto World Asya projesini ‘Otomobil Dünyası’ olarak nitelendirdi. Şehir merkezlerindeki galerilerin sağlıklı şartlarda hizmet veremez hale geldiğini vurgulayan Ergün, otomobil alışveriş merkezlerinin sektöre getireceği katkının altını çizdi. Hem galericiler, hem de müşteriler için birçok avantaj sağlayacak olan Oto World Asya projesinin sosyal donatılarına da değinen Ergün, ‘Projede bulunan sosyal yaşam alanları sayesinde otomobil alıcılarının alışveriş merkezine ailece gelip tüm günlerini keyifli bir şekilde geçirebileceğini belirtti. Otomobil sektörünün ülkemiz için önemini anlatan Ergün, ‘İstanbul trafiğine bakıp da ne çok otomobil var diye düşünmeyin. Coğrafi nüfus göz önüne alındığında Türkiye’deki otomobil sayısı çok değil. İnsanların en büyük arzularından bir tanesi ilk fırsatta otomobil sahibi olabilmek. Bu tür alışveriş merkezleriyle, kredi imkanlarının gelişmesiyle otomobil sahibi kişi sayısı artacak. Pendik’i cazibe merkezine getirecek olan Oto World Asya umarım en kısa zamanda tamamlanır ve herkes buradan bahseder” dedi.

Yaptığı konuşmada Oto World Asya’nın istihdama yapacağı katkıyı vurgulayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, “Şehirlerin dönüşümüyle ilgili önemli bir dönem yaşıyoruz. Sanayi alanları İstanbul’dan tasfiye ediliyor. Pendik bu projeyle şehirdeki istihdamı korumaya çalışıyor.” diye konuştu.

Olumsuz Şartlarda Otomobil Alışverişi Artık Türkiye’ye Yakışmıyor

Konuşmasına Has Şirketler Grubu ve Evra Group’u tebrik ederek başlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Oto World Asya’nın bulunduğu lokasyonun fevkalade olduğunu belirterek, “Böyle kıymetli bir arazinin tematik alışveriş merkezine dönüşmesi çok önemli bir karar. Umarım Anadolu yakasında Oto World Asya’nın benzerleri inşa edilir ve çoğalır. Zaten bölgenin otomobil alışveriş merkezine ihtiyacı olduğu aşikar. İnsanların olumsuz şartlarda otomobil alışverişi yapmaları artık Türkiye’ye yakışmıyor” dedi.

 

 

 

Pendik’in, İstanbul’un son yıllarda en iyi hizmet alan ilçelerinin başında geldiğini ifade eden Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti, “Pendik, çok iyi ulaşım ağlarına sahip oldu. Diğer komşu ilçelerin önüne geçti geriden gelmiş olmasına rağmen. Bu projenin de Pendik’e daha fazla değer katacağını görüyoruz. Tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ancak bu tür projeleri gördükçe bizi esas memnun eden Türkiye’de ticaretin ve üretimin başarılı olduğunu görmektir” dedi.

Galericiler Çok Zorluk Çekti

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Her fert kalkınmadıkça ülke kalkınamaz. Her ferdin zengin olmasıdır gerçek anlamda ekonomik başarı. Bu projeye emek veren herkese yüksek kazançlar diliyorum. Galeriler şehir içinde çok zorluk çektiler. Galericiler de, biz de zordayız. Bu anlamda Oto World Asya’nın ihtiyaçların karşılanacağı medeni bir proje olduğuna inanıyorum. Sektörün başarısı açısından da önemli bir yatırım olmasını diliyorum. Kazasız belasız inşaat dileklerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Temelini atacağımız bu tesisin ülkemize, Pendik’e, sektöre hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye başladığı konuşmasını, “Şehirlerin hem ekonomisini, hem istihdamı geliştirerek bu tür tesisleri kentlerin ulaşımı da kolay olan yerlerinde projelendirmek planlamak belediyelerin en önemli görevi. Başarılı bir proje olduğunu düşündüğüm, Oto World Asya, havaalanı yatırımlarının göbeğinde, ulaşım arterinin yanı başında, şehrin gelişmekte olan bir yerinde yaşama geçecek.” dedi.

Birçok Sektörün Tematik Alışveriş Merkezine İhtiyacı Var

Temel atma törenindeki konuşmasına Türkiye’deki alışveriş merkezleriyle ilgili bilgi vererek başlayan Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, “Son yılların en parlak yatırımlarından biri haline gelen AVM projelerinin Türkiye’deki serüveni 22 yıl önce Ataköy Galleria’nın açılması ile başladı. Türkiye’de henüz 81 ilimizin 52 sinde AVM bulunuyor. Toplam 309 AVM’nin 102 adedi İstanbul’da faaliyet gösterirken, bunun 23 adedi ise Anadolu yakasında yer alıyor.” diye konuştu.

Büyükşehirlerdeki yaşamın, beraberindeki ihtiyaçları da tek elden ve hızlı bir şekilde karşılama ihtiyacını doğurduğunu hatırlatan ve tekstil, gıda ve otomobil gibi birçok sektörün tematik alışveriş merkezlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Topaloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda tematik AVM’lere olan ilginin artması ile otomobil alışveriş merkezleri de önem arz etmiştir. Halen İstanbul’un Avrupa yakasında 5 adet otomobil alışveriş merkezinin olduğunu dikkate aldığımızda Asya yakasının ilk ve tek otomobil alışveriş merkezi olan Oto World Asya’nın önemini daha da anlıyoruz.”

Metrekaresi 2.500 TL

Satışların hızla devam ettiği Oto World Asya’da galerilerin metrekaresi 2.500 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Has Şirketler Grubu ve Evra Group, Oto World Asya projesi için Sabiha Gökçen Havaalanı’nın karşısında, 333 metre TEM ve E-5 bağlantı yoluna cepheli arsayı özel mülkiyetine alarak inşa çalışmalarına başladı.

Has Şirketler Grubu Başkanı Ali Gedik ve Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Otomotiv sektöründe hizmet veren üretici, distribütör ve 2. el galeri sahiplerinin yer alacağı Oto World Asya projesi için sektörden olumlu görüş ve destek aldıklarını belirtti.

365 adet işyerinden oluşan Oto World Asya’nın 0 ve 2. el showroom, oto servis, banka, cafe ve restoran düzeninde oluşturulması planlanıyor. Projede yer alan mağazalar ise 200 metrekare ile 600 metrekare arasında değişiyor.

Sabiha Gökçen Havaalanı’nın karşında konumlandırılan Oto World Asya, sahil yolu, E- 5 ve TEM otoyollarının birleştiği bir noktada yer alıyor. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde dahi Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar gibi lokasyonlardan kısa zamanda ulaşım imkanı bulunan Oto World Asya, konumuyla da öne çıkıyor.

95 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Oto World Asya’da teslimler 31 Aralık 2014 olarak belirlendi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]