Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ağaoğlu Maslak 1453, Ülke Ekonomisi ve Çevre İçin Önemli Bir Değerdir

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülkemizin konut sektörüne vizyonu ve yatırımlarıyla yön veren Ağaoğlu; yepyeni bir yaşam alanı olan Maslak 1453 projesiyle, yalnızca 30 günlük bir tanıtım döneminde kırılması güç bir satış rekoru gerçekleştirmiş bulunuyor. Ön satışlarına yalnızca ilk iki etapla başlanan projede, bugüne kadar 2.100 konutun satışı gerçekleştirildi.

 

Maslak 1453 Projesi’nin elde ettiği başarıyı ve proje detaylarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu, projenin tanıtım çalışmaları ile birlikte başlayan kimi eleştiri ve iddialara da cevap verdi.

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un yer aldığı Basın Toplantısında, Ali Ağaoğlu Maslak 1453 Projesinin başarısını değerlendirerek, “Bu başarı, kamuoyundaki Ağaoğlu markasına ve Ali Ağaoğlu’na olan güvenin göstergesidir. Bu proje sektörümüzün ve ülkemizin gerek ekonomik ve gerekse iş yaratabilme hacmi açısından ulaştığı düzeyi ortaya koyan önemli bir başarıdır. Bu proje ile ön satışlarda yurt içinde önemli bir başarı grafiği yakalayarak sektöre hareketlilik getirdik” dedi.

 

Ağaoğlu, projenin lansmanını Dubai’de yaptıklarını ve Türkiye’de görülen yoğun ilgi ile burada da karşılaştıklarını ve uluslararası sermayenin ilgisini Türkiye üzerine çektiklerini belirterek, ülke ekonomisinin en büyük sorunlarından birisinin cari açık olduğunu, yabancılara gayrimenkul satışının da bu sorunun çözümünde önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

 

“Tam da burada Maslak 1453 projesi yabancıya konut satışı anlamında milat niteliğinde önemli bir rol üstlenmiştir. Dolayısıyla bu tanıtım sadece Maslak 1453’ün değil aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımını yapmış, sektörümüz ve ülke ekonomimiz adına yeni bir kapıyı aralamıştır” diyen Ağaoğlu, projenin yakaladığı başarının Ağaoğlu markasına duyulan güvenin de önemli bir göstergesi olduğunu belirtti ve projeye ilgi gösteren tüm müşterilerine teşekkür etti.

 

“Maslak 1453 çevreci bir anlayışın ürünüdür”

 

Maslak 1453 ile ilgili gündemde tartışılan konulara ve iddialara da açıklık getiren Ağaoğlu, projenin yarattığı ekonomik değer kadar çevreye duyarlı bir anlayışın da ürünü olduğunu ve proje hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Ağaoğlu; “Maslak 1453 projesinin inşasında değil 320 bin ağaç, tek bir ağaç bile kesilmemiştir, sadece bir ağaç kökünden toprağıyla birlikte makine ile alınarak yakında bir başka alana nakledilmiştir. Bu alan daha önce kısmen Silahlı Kuvvetler tarafından atış poligonu, kısmen de hafriyat döküm sahası olarak kullanılmaktaydı. Geçmiş yıllarda çekilen uydu fotoğraflarından da görüleceği üzere arazi üzerinde orman veya ağaçlık bir alan bulunmamaktadır. Kimilerinin uydu fotoğrafına dayanak iddia ettikleri fotoğraflarda bile bu arazi üstünde ağaç değil, kendiliğinden çimenlenmiş toprak bulunmaktadır.

 

Maslak 1453 projesi, Kuzeyden Fatih Ormanlarının bir parçası olan Park Orman’a komşudur. Biz de reklamlarımızda “evinizin yakınında bir orman istemez misiniz? derken yanlış bir şey söylemedik. Projemiz ormana komşu bir projedir. Tahsisi veya işletme hakkı kime ait olursa olsun Fatih Ormanının mülkiyeti kamuya aittir, yani 75 milyon Türk vatandaşının kullanımına açıktır. Orman Bakanlığınca iptal edilen sözleşme, oradaki mesire yerinin kiralama ve tahsis sözleşmesidir,  Maslak 1453 Projesi ile uzak yakın ilgisi yoktur. Biz söz konusu mesire yerini de ciddi bir yatırım ile gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş, temiz, İstanbul’un ortasında tüm halkımıza açık yeşil bir alan olarak kazandırmayı düşünmüştük ancak izin verilmedi. Kaybeden yine halkımızdır aslında” dedi.

 

Maslak 1453’ün de diğer Ağaoğlu projelerinde olduğu gibi çevreci yaklaşım ile geliştirildiğini belirten Ağaoğlu, projenin uluslararası kriterlere sahip çevre dostu ‘Leed Gold ‘ sertifikası adayı olduğunu da vurguladı.

 

 

“Kentsel Dönüşüm bu ülke için bir fırsattır”

 

‘Yaşam Mimarı’ sloganının her zaman arkasında olduklarını söyleyen Ali Ağaoğlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yalnızca konut değil, sağlıklı ve çağdaş yaşam alanları yapıyoruz. Bu kapsamda kentsel dönüşümün ülkemiz için önemli bir dönemeç olduğunu düşünüyorum. Deprem gerçeği ile defalarca yüzleşen bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizin bina stoku güvenilir değil. Bu konuda son olarak Bağdat Caddesi’ndeki konutların depreme dayanıklılığına ilişkin rapora dikkat çekmek istiyorum. Ülkemizin en güzide bölgelerinden birindeki tablo içler acısıdır. Burada bile hal böyleyse ülkemizin kalanını siz düşünün. Bu nedenle kentsel dönüşüm sadece kamuyu değil hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bu sorunun çözümü adına Ağaoğlu olarak biz de taşın altına elimizi koyacağız ve çözüm için üstümüze düşen ne varsa yerine getireceğiz.”

 

Basın toplantısında söz alan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Ağaoğlu ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen Maslak 1453 projesinde 2.700 konutun satışa çıkarıldığını ve şu ana kadar bunlardan 2.100 adet satış gerçekleştiğini söyledi. Gerçekleşen bu satışlar neticesinde 1 milyar 250 milyon TL’nin Emlak Konut GYO’nun hesabına geçmiş durumda olduğunu sözlerine ekleyen Kurum, İnşaatın seviyesinin de yüzde 7’ye ulaştığını sözlerine ekledi. Kurum, “Ağaoğlu projeyi yüklenici olarak yürütüyor. Hasılat paylaşımı ile birlikte geliştirilen projenin arkasında devlet iştiraki olan Emlak Konut GYO olarak biz bulunuyoruz. Mülkiyet şirketimize ait olduğundan yapılan satışlar tarafımızdan verilen vekalet ile Ağaoğlu tarafından yapılmaktadır.”dedi.

 

Maslak 1453 Projesinin mülkiyeti, halen TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş.’ye ait olup, yüklenici olarak Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından hasılat paylaşımı ile yürütülüyor.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]