Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Taşyürek, meclis başkanına vicdan hukukunu hatırlattı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Artan borçlarını ödemek amacıyla Samandıra Fenerbahçe Tesisleri yanında bulunan arazisini satmaya karar veren Kartal Belediyesi’nin 07 Kasım 2012 tarihinde olaylı sona eren Meclis Toplantısına ilişkin toplantı tutanaklarının oylandığı Belediye Meclisinin 09 Kasım Cuma günkü oturumunda AK Partili üyeler ile CHP’li Meclis 2. Başkanı İmkan Demirci ve diğer bazı CHP’li üyeler arasında yoğun tartışmalar yaşandı.

Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yönettiği Belediye Meclisinin 07 Kasım Çarşamba günkü oturumunda belediye arsasının satış yetkisine ilişkin oylamada, başkan muhalif teklifi oylamadan, başkanlığın teklifini oylatarak satış yetkisinin kabul edildiğini ilan etmesinin tartışmaları Cuma günkü toplantıda da devam etti.

Arazi satışına ilişkin 07 Kasım tarihli toplantı tutanaklarını emri vakiyle meclise kabul ettirmeye çalışan CHP’li Meclis 2.Başkanına AK Partili üyeler tepki gösterince, meclis başkanı toplantıya ara vermek zorunda kaldı. AK Partili meclis üyeleri Mehdi Akman,Temel Yaz, Abdi Kesimal veAbubekir Taşyürek’in meclis 2.başkanını ikna gayretleri sonuç vermedi.

CHP’li Kartal Belediye Meclis 2.Başkanı İmkan Demirci’nin yaptığı uygulamaya ilişkin görüşmeler ve konuşmalar sırasında söz alan Kartal ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İBB Plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanıAbubekir TAŞYÜREKmeclis üyelerine hitaben duygusal bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında belediye meclisinde yaşanan bu kargaşadan büyük üzüntü duyduğunu ifade edenAbubekir Taşyürek, CHP’li Meclis 2.Başkanı İmkan Demirci ile CHP Grup Başkanı Osman Güdü’nün “yapılandan memnun değilseniz hukuka gidersiniz” şeklindeki ifadelerinin kendisini bu konuşmayı yapmaya sevk ettiğini belirtti.

Biz yanlış veya doğru bildiğimizi yaparız sizin tereddüdünüz varsa “hukuka gidersinin” anlayışının doğru olmadığını söyleyenAbubekir Taşyürek, “ülkeler gibi insanlarında bir sınırlarının bulunduğunu, bu sınırında hukukla iç içe olduğunu” ifade ederek  “hukuk önce insanın kendi vicdanında başlar” ifadesinin kullanarak, “Burada ortaya koyduğumuz uygulamaları önce kendi vicdanımızda kabul etmeliyiz” dedi.

Belediye Meclisinin 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimle oluştuğunu, Mart 2014 tarihinde yapılacak seçilmede görevlerinin sona ereceğini, üç yıla yakın süreyi geride bıraktıklarını, bir seçimle geldikleri gibi bir seçimle gideceklerini anlatanAbubekir Taşyürek, “bize meclis üyesi olarak tevdi edilen görev süresinin önemli bir bölümünü tamamladığımızı” hatırlattı.  Meclis üyeliği görevi süresinde hangi makamda olunursa olunsun “vicdana uygun, doğru işler ve uygulamalar yapılması lazım geldiğini” anlatanAbubekir Taşyürek, “unutmayın, evlatlarımıza bırakacağımız enbüyük serveterdemli bir hayattır” dedi.

Edebiyatçı ve düşünür Yahya Kemal Beyatlı’nın bir sözünü hatırlatanAbubekir Taşyürek, “Medeniyet dünyamızın önemli isimlerinden Yahya Kemal’in “Baki Kalan Kubbede hoş bir sada imiş” sözünü hatırlatarak, seçilme süremiz bittiğinde “arkamızda bu meclis çalışmalarında ortaya koyduğumuz dürüst ve ilkeli çalışmalar ve tavırlarla hoş bir sada bırakmalıyız” dedi.

Meclis 2.Başkanı İmkan Demirci’yi yaptığı uygulama için “önce hepimiz elimizi vicdanımıza koymalı ve bir yerlerden gelen talimatları uygulamamalıyız” diye de uyaran ve “bu yapılan bizlere ve bu meclise yakışmıyor” şeklinde ifade kullananAbubekir Taşyürek, “yapılması gerekenin tutanakların kabulüne ilişkin oylamanın yenilenmesi” olduğunu anlattı.

Abubekir Taşyürek’in konuşması sonrasında AK Partili üyelerce yapılan bütün itirazlara rağmen Meclis 2.Başkanı İmkan Demirci yaptığı uygulamadan vazgeçmedi. Oluşan bu olumsuz hava içinde diğer gündem maddelerine geçildi.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]