Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gürsel Tekin: “Adaylığıma İstanbul Halkı Karar Verecek”

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağına İstanbul halkı ve partisinin karar vereceğini söyledi.

Gürsel Tekin, CHP Halkevleri’nin düzenlediği etkinlik kapsamında çocuklar ve aileleriyle boğaz gezisine çıktı. Tekin, gezi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Önümüzdeki seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?” sorusu üzerine Tekin, “Şimdi öncelikle bir projemiz var. Gürsel Tekin adına, Ahmet, Mehmet adına değil.

CHP önümüzdeki süreçte İstanbul’un sorunlarının üstesinden nasıl gelebilir, hangi öngörüler var bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Adaylık kararına da İstanbul halkı karar verecek. İstanbullu kime güveniyorsa, kimin yönetmesini istiyorsa ona bakacağız. İnşallah gördüğüm kadarıyla İstanbul’da yaşanan önemli sorunların üstesinden ancak sosyal demokrat bir siyasi parti gelebilir. Rakip kim olacak tabi bilemiyoruz.

Sonuç itibarıyla Kadir Bey ile 5 yıl burada çalıştık. İstanbul il başkanı ve aynı zamanda meclis üyesiydim. Sayın Topbaş da belediye başkanıydı. Kendisini çok önceden tanırım, çok kibar beyefendi bir insandır. Sonuç itibariyle AK Parti kimi aday gösterecek bilemeyiz. O AK Parti’nin vereceği karara bağlıdır. 2009 yılında Sayın Kılıçdaroğlu talep edildi. Bende o dönem aday olmama rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’na teklif götüren insanım. Macera peşinde koşmam. İstanbul’un sorunlarının üstesinden gelecek hangi CHP’li varsa yanında saf alırım” diye konuştu.

CHP’nin önceki seçimde çok az bir oy farkıyla seçimi kaybettiğini anlatan Tekin, bu kez öngörülerinin seçimi almak olduğunu söyledi.
Tekin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kamuoyunda tartışılmak üzere sunduğu 11 maddelik ‘Teröre Karşı Ulusal Mutabakat’ çağrısıyla ilgili de şunları söyledi:

“Bugün 11 maddelik bir öngörü olarak kamuoyuna sunmuş ve bunu da meclis başkanı olarak değil kendisi bireysel Cemil Çiçek olarak önerdiğini ifade etmiş. Ama inceledim ki Sayın Çiçek’in önermiş olduğu 11 maddenin tamamı bu meşhur demokratik açılamayan kitapçığın tamamı. Yani görülüyor ki AKP mutfağında hazırlanmış ve Sayın Cemil Çiçek’e verilmiştir.”
Tekin, daha sonra kendisinden iş isteyen bir kadına, “Kameralara söyle, Başbakan duysun” dedi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]