Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Spor Basını Kadın Futbolundan Habersiz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Sadık Kayhan Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligine katılacak Ataşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımına destek istedi.

 

Türkiye’de kadın futbolunun gelişememesinin en büyük nedeninin ilgisizlik olduğunu belirten Ataşehir Belediyespor Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Sadık Kayhan, kadın futboluna spor basınının ilgi göstermediğini söyledi.

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde basın toplantısı düzenleyen Sadık Kayhan, kadın spor yazarlarının dahi kadın futboluna ilgisiz olduğunu vurguladı. Kayhan, “Avrupa’da ülkemizi Fenerbahçe ve Galatasaray ile Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı temsil edecek. Ancak spor basınımızın Kadın Futbol Takımımızdan haberi yok. Basının amatör spor dallarını öne çıkarması ve tanıtımını yapması durumunda halkında kadın futboluna ilgi göstereceğini ve kadın futbolunun daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

Kadın futboluna da erkek futbolu kadar önem verilmesi durumunda kadınların erkeklerden daha başarılı olacağını belirten Sadık Kayhan şunları söyledi:

“Bugün bu basın toplantısını yapmamızın nedeni kadın futboluna ilginizi çekmek. Ülkemizde 60 civarında kulüp kaderine terk edilmiş durumda. Sponsor bulamıyor, saha bulamıyor, maaş veremiyor, forma bulmakta bile zorluk çekiyor. Bu yıl şampiyon takıma verilen şampiyonluk pirimi 30.000 TL, 4’üncü takıma verilen ise 7.500 TL idi. Bu para Alanya da kalan takımın 7 günlük masraflarını dahi karşılamıyor.

 

Umarız Federasyonumuzun yeni yönetimi bu durumları yeniden değerlendirir. Kulüpleri teşvik edecek önlemleri alır. Sizlerde bağlı bulunduğunuz basın organlarında takımların maçlarının en azından sonuçlarını vererek, olanaklı ise bazı maçların görüntülerini vererek tanınmamıza katkı sağlayabilirsiniz. Nüfusumuzun yarısı olan, yaşamımızın olmazsa olmaz parçası kadınlarımıza sahip çıkmak mesleki anlayışın ötesinde insanlık görevidir. Elbette reyting kaygılarını anlayabiliyoruz ama yine de kadın futbolu ile ilgili yeni reytingler yaratılabilir. Avrupa buna örnektir”

 

Ataşehir Belediyespor Kulübü’ndeki futbolcuların yabancı uyruklu olanlar hariç hepsinin spor akademilerinde öğrenci olduğuna dikkat çeken Kayhan:  “Futbolcularımız antrenman ve maçların dışında ev işlerini de yapıyor. Onlar erkek futbolculardan daha fazla çalışıyor ve futboldan gelecek bekliyorlar. Onların futboldan geleceklerini garanti etmeleri sonraki nesilleri de teşvik edecektir. Onların sayılarının artması ve başarıların gelmesi, maddi manevi her türlü özveride bulunan yöneticileri mutlu edecektir. Daha fazla çalışmayı, daha fazla özveriyi getirecektir. Kadın sporuna daha fazla ilginizi bekliyoruz” diye konuştu.

 

Takım adına söz alan Antrenör Selma İzitaş da basının desteğinin onlara güç vereceğini söyleyerek: “Avrupa’da iyi bir hedefimiz var. Bu hedefi yakalamamız için destek çok önemli” dedi.

Takım Kaptanı Sevinç Çorlu ise Avrupa’da başarılı olabilmeleri için Futbol Federasyonu’nun da desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]