Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başbakan Erdoğan: Eğitim Sistemini Yeniden Yapılandırmak Zorundayız!

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitim sistemimizi, genç beyinlerimizi, bilim ve teknoloji alanlarına yönlendirecek şekilde yeni baştan yapılandırmayı gerçekleştirmek zorundayız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 24. Toplantısı’nda konuştu. Gerçekleştirilen toplantının, bilime ve bilimsel gelişmelere verilen desteğin bir göstergesi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bilim, teknoloji ve yenilik konuları bütün bakanlıkların, bütün kurumların üniversitelerin gündeminde her geçen gün daha da artan bir yer tutuyor. Burada aldığımız kararlar aşama aşama titizlikle uygulanıyor.” diye konuştu.

Erdoğan, 2011 yılı başından bugüne kadar özel sektör Ar-Ge destekleri kapsamında, bin 462 projeye 338 milyon destek sağlandığını kaydetti. Erdoğan, “Akademik Ar-Ge destekleri kapsamında ise bin 235 projeye 240 milyon lira destek sağladık. Bunun yanında, bilim insanları ve öğrencilere sağlanan burs ve destekler çerçevesinde 18 bin 108 kişiyi, 81 milyon liralık bir kaynakla destekledik.” diye ifade etti.

Ar-Ge yatırımlarını desteklemek için yapılan teşvikler konusunda bilgi veren Erdoğan, “Bu alana ayırdığımız kaynakların ve verdiğimiz emeklerin neticelerini almaya başladık. Bugün Türkiye bilimsel araştırmalar, teknolojik gelişmeler ve yenilik konusunda 10 yıl öncesi ile mukayese edilemeyecek kadar ileri yerdedir.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik alanında köklü bir değişim süreci yaşadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu süreci arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandırabilmemiz için Ar-Ge odaklı firmaların sayısını artırmamız, bilişimciliği desteklememiz, ticarileştirilebilir Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini yoğunlaştırmamız gerekiyor. Bunlar için de eğitime, kültüre, bilgi birikimine, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte insan kaynağına ihtiyacımız var. Bugünkü toplantımızda ‘uzun vadede yetişmiş insan gücümüzü nasıl karşılayabiliriz’in yöntemlerini konuşacağız. Bilimi, teknolojiyi ve yeniliği kalkınmanın lokomotifi yapan toplumlara baktığımızda en çok önem verdikleri konunun insan kaynağı olduğunu görürüz. Bunun için eğitim sistemimizi, genç beyinlerimizi bilim ve teknoloji alanlarına yönlendirecek şekilde yeni baştan yapılandırmayı gerçekleştirmek zorundayız.”

Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerine, ancak eğitim sistemini buna uygun şekilde yapılandırarak ulaşılabileceğini belirtti. Erdoğan, “Bugün alacağımız kararların temel amacı, milli eğitim sisteminde bilim ve teknoloji politikalarımızı bütünleştirmek olacaktır. Çocuklarımıza matematik, fen, teknoloji, yabanı dil derslerinde yeni eğitim metotlarıyla kolay kavrayacakları ve derinleşebilecekleri bir eğitim ortamı hazırlayacağız. Bilgi birikimi yanında kendini ifade edebilen, dünyadaki gelişmeleri takip eden ve analiz edebilen gençlere ihtiyacımız var. Bu konularda üniversitelerimizin aktif rol üstlenmesini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu konularda önemli çalışmalar ortaya koyacak, hepimiz için hayırlı neticeler elde edeceğiz.” diye konuştu.(CHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]