Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’li Kadınlar Son Dönemde Artan Kadına Yönelik Şiddeti Ve Cinayetleri Protesto Etti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolu Üyeleri, son dönemde gittikçe artan kadına yönelik şiddeti ve kadınların kurban gittiği cinayetleri Taksim Meydanı’nda düzenledikleri oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto etti.

 

Taksim Meydanı’nda üzerinde eşleri tarafından öldürülmüş kadınların fotoğraflarının yer aldığı “Bu Vahşet İnsanlık Suçudur – Fatma Şahin Bakansın, Bakacaksın” yazılı pankart açan CHP’li kadınlar meydanda oturma eylemi yaptı, ellerindeki dövizlerle “Kadına Şiddete Hayır”, “İnadına İsyan, İnadına Özgürlük”, “Kadınız Anayız Şiddete Karşıyız” sloganları attı.

 

Protesto eylemine, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP PM Üyesi Benan Baykal, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Saymanı Ümran Köksüz ve ilçelerden gelen çok sayıda kadın katıldı.

 

 

CHP’li kadınlar adına basın açıklamasını ise CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu yaptı. AKP hükümetinin son 7 yılında 4 bin 200 kadının hayatını kaybettiğine ve Türkiye’de her üç kadından birinin şiddet görmekte olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu açıklamasında, “Yeni yasal düzenlemeler, evet yapıldı. Fakat bunların kâğıt üzerinde durduğunu ve uygulamada çok ciddi sorunlar olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda genç bir kadının eşi tarafından öldüresiye şiddet görmesiyle bu aksaklıklar bir kez daha gün yüzüne çıktı. Yaşadığı şiddete karşı var gücüyle mücadele eden bu kadın devlete başvurmuş ve koruma talep etmiştir. Buna rağmen yeterli önlemler alınmadığı için şiddet görmüştür” ifadelerine yer verdi.

 

Benzer örneklerin çokluğuna dikkat çeken CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, “Birçok kadın yaşadıkları şiddetten kurtulmak için mücadele veriyor. Ağır travma altında, korku ve gelecek kaygısı ile başvurdukları devletin güvenlik görevlilerinden aldıkları cevap: “şikayetçi olsan da olmasan da aynı eve gideceksin”, “evlilikte olur böyle şeyler”, “haydi kızım evine git biz onun kulağını çekeriz” gibi kadını korumak ve güçlendirmek bir yana onları çaresizliğe hatta ölüme sürükleyen sözler olabiliyor. Bunlar kadınları çıkmaza sürüklüyor. Evlerine dönüp şiddeti kabulleniyorlar ve canlarından oluyorlar” dedi.

 

Türkiye’de şu an 35 ilde kadın sığınma evi bulunmadığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Kadın sığınma evlerinin niceliklerinin artması kadar niteliklerinin de düzeltilmesi ivedilikle gerekmektedir. Kadınların ve çocukların şiddetin yaralarını sarabilecekleri alanlara dönüştürülmelidir. Şiddet gören kadınların yeni bir yaşam kurmaları maddi destek almadan neredeyse imkânsızdır. Devlet hem meslek edinmelerine yardımcı olmak hem de bu süreçte maddi olarak destek sağlamalıdır aksi bir uygulama önce kadını ekonomik sıkıntıya sonra da şiddet gördüğü eve sürükler” diye konuştu.

 

Kadınların erkek şiddetine karşı birlik olması ve yaşanan haksızlıklara karşı ses çıkarması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu şiddet ancak cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kalkması ile son bulabilir. Devletin şiddetle mücadele için attığı olumlu olan bazı adımları görmüyor değiliz fakat kadını ikinci sınıf vatandaş gören zihniyet ortadan kalkmadıkça bu şiddetin önüne geçilemez. Cinsiyetçi sözleri kendine şiar edinmiş Polis Akademisi Başkanı’na itirazımız da bundandır, “kadın erkek eşit değildir” diyen Başbakan’a da. 4+4+4 eğitim sistemiyle kız çocuklarının erken evlendirilmesi, “kadınlara yönelik meslek” söylemiyle kadınların esnek ve düşük ücretli iş alanlarına kaydırılması konusundaki endişelerimiz de. Biz bugün CHP kadınlar olarak haykırıyoruz; kadına yönelik şiddete karşı mücadelede tüm gücümüzle biz de varız ve bu konunun takipçisi olacağız. Şiddetsiz bir hayat kurma hakkımızı kimsenin ihlal etmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]