Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Barcelona seçmeleri Kartal’da başladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Barcelona’nın Alt Yapı Etkinliği Olan Fcbescola Camp Avea İstanbul’da Başladı

Geleceğin Messi’leri görücüye çıkıyor!

Barcelona alt yapısına yetenekli futbolcular kazandırmak için düzenlen FCBEscola Camp Avea’nın Van ve İzmir ayaklarından sonra 3. durağı olan İstanbul seçmeleri Kartalspor Altyapı Tesisleri’nde başladı. 3 gün sürecek olan etkinlikle, 9-14 yaş grubundaki gençler, geleceğin Messi’leri olmak için görücüye çıkacak.


Dünyanın en başarılı futbol takımlarından birisi olan FC Barcelona’nın alt yapı etkinliğini FCBEscola Camp Avea adıyla Türkiye’ye kazandıran Avea’nın Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, seçmelerde geleceğin yıldızlarını seçtiklerini belirterek, “Geçen sene 18 olan futbolcu sayısını bu yıl 240 olarak belirledik. Daha genç ve daha geniş bir katılım ile elemeleri yapıyoruz. Sadece seçilen ya da elenen çocuklar olarak bakmamak lazım. Seçmelere katılan çocuklarımız diş ve kalp taraması gibi sağlık hizmetlerinden de yararlanıyorlar” dedi.
Kamplara katılan beden eğitimi öğretmenlerinin de Barcelona alt yapısına eğitmen olarak yetiştirileceklerine değinen Şahin, “İstanbul ayağının tamamlanmasından sonra 120 kişilik birinci grup seçilmiş olacak. Seçilen 1. gruptaki 120 çocuğumuzla 9-13 Temmuz tarihleri arasında Riva’da kamp faaliyetimiz olacak. Daha sonra belirlenecek 3 şehirde daha kamp çalışmalarımız olacak ve onlarla da 12-16 Kasım tarihleri arasında kama gideceğiz’ şeklinde konuştu.
Temmuz ve Kasım Kamplarında tamamen Barcelonalı eğitmenlerin görev alacağını belirten Şahin, “Bu kamplarda ayrıca, dünyada ilk kez Türkiye’de yapılacak olan kaleci eğitimi olacak. Bu kamplarda Messi’yi kimler seçip, yetiştirdiyse, o hocalar Türkiye’ye gelecek. Bu etkinlikte akademik seviyesi çok yüksek bir seçme gerçekleştiriliyor. Türkiye Okul Sporları Federasyonu’ndan akademisyenlerimiz var” diye konuştu.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Projeler Genel Direktörü Erkut Tutkun ise,
Bu projede spor geçmişi olan 6 tane seçici antrenörün görev yaptığını, psikolojik, sağlık ve saha içi testlerinin uyguladığı bir yetenek seçim kriterlerinin olduğunu söyledi. Buradaki kriterlerin sadece Barcelona’ya uyumlu, Türk çocuklarının normlarına uyumlu, ve sağlık ayağı ile desteklenmiş bir proje ile 100 tane kriterden oluşmuş bir yetenek seçimi olduğunu belirten Tutkun, “Hocalarımız sahada çocukları seçiyor. Kriterlerde tek başına gol atmak ya da golü kurtarmanın hiçbir anlamı yok. Biz bir maç boyunca bütün çocukların dinlenmesine, koşmasına, yardımlaşmasına kısacası bir sporcu gibi davranmasına bakıyoruz” açıklamasında bulundu.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) olarak 44 bin okul ve 17 milyon öğrenciye sahip olduklarını belirten Tutkun, “Bu etkinlikle bin 300 sporcuya ulaştık. Her sene genişleyerek, ulaştığımız çocuk sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.
Bu arada Barcelona’nın Türkiye’de yaptığı ilk etkinlik olan FCBEscola Camp’da 5 FC Barcelona antrenörü iki kamp döneminde 24 Türk hocanın eğitimini de gerçekleştirecek. Ayrıca, FCBEscola Camp’larında ilk kez bir kaleci antrenörü de geleceğin kalecilerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak.
Öte yandan Barcelona takımının mevcut kadrosunun yüzde 50’si FCBEscola Camp projeleriyle seçildi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen yetenek seçmelerinde, 9-14 yaş gruplarındaki çocuklar kendi yaş gruplarındaki akranları ile karşılaşıyorlar.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]