PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

FSM ve Haliç Köprülerinde 3 Ay Bakım Çalışması Yapılacak!

Yayınlanma:
ABONE OL

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç köprülerinde 18 Haziran’dan itibaren bakım çalışması başlatılıyor. Çalışmalar sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki 3 şerit 3 ay boyunca trafiğe kapatılacak. Ayamama Deresi’nde de aynı anda ıslah çalışması yürütülecek.

İstanbul ulaşımının ana arterleri üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde asfaltlama çalışması başlatılıyor. Köprülerdeki asfaltlama çalışmalarının yanı sıra 2009’daki su taşkınıyla gündeme gelen Ayamama Deresi’nde de yaz boyunca ıslah çalışması yapılacak. Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, söz konusu çalışmalarla ilgili olarak Ortaköy’deki Karayolları Dinlenme Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

 

Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüsünde çelik tabliyenin tamiratı, izolasyonu ve asfaltlama çalışmalarının yapılacağını, bunun yanı sıra Ayamama Deresi’nin de sanat yapılarının kesitlerinin büyütülmesi için çalışma yapılacağını söyledi. İstanbul ulaşımının üç önemli noktasındaki yenileme çalışmalarında trafiği rahatlatarak, sürüş konforu ve trafik güvenliğini artırmayı, köprülerin yapısal ömrünü uzatmayı amaçladıklarını aktaran Karaman, Ayamama Deresi ıslahı ile de olası sel felaketinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bu kış bozulmalar meydana geldiğini aktaran Mehmet Karaman, “Bunun yenilenmesi kaçınılmazdı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir günde her iki yönde 250 bin araç geçmektedir. Üstteki bozulmalar trafiği olumsuz etkilemektedir” dedi.

Ayamama Deresi’nde ise 2009 yılında Basın Ekspres yolunda meydana gelen su taşkınlarının ıslah çalışmalarını gerekli kıldığını dile getiren Karaman, “Bizden kaynaklanan bir şey olmamasın rağmen biz bunu yapmayı kendimize görev atlettik” ifadelerini kullandı.

“FSM’DE ULAŞIM İKİ YÖNDE 5 ŞERİTTEN SAĞLANACAK”

Karaman, tüm bu çalışmaların trafiğin az olduğu tatil döneminde yapılacağını belirterek, “24 saat, 3 vardiya şeklinde sürdürülecek ve bu süreçte trafiğin aksamaması için gerekli tüm önlemler alınacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışmalar 4 etapta yapılacak. Her etapta 3 şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım 5 şeritten sağlanacak.

Birinci etapta Asya’dan Avrupa’ya geçişte 3 şerit açık olacak, Avrupa’dan Asya’ya geçişte işse 2 şerit açık olacak. İkinci etapta yine Asya’dan Avrupa’ya 3 şerit, Avrupa’dan Asya’ya 2 şerit açık olacak. Üçüncü etapta ise Avrupa’dan Asya’ya 3 şerit, Asya’dan Avrupa’ya ise 2 şerit açık olacak. Dördüncü etapta da yine Avrupa’dan Asya’ya 3 şerit, Asya’dan Avrupa’ya ise 2 şerit verilecek” diye konuştu.

 

Haliç Köprüsü’nde 5 aşamalı yapılacak olan üst yapı yenileme çalışmalarında ana köprüde çalışırken, ilave köprülerden, ilave köprülerde çalışırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacağını dile getiren Mehmet Karaman, çalışmalar süresince metrobüs hattının ise açık tutulacağını dile getirdi. Karaman, her iki köprüde çalışmaların 24 saat boyunca süreceğini belirterek, “Uygulama yalnız Türkiye’de değil, Türkiye’nin her yerinde böyle” dedi.

Karaman, Haliç’te yapılacak çalışmalar sırasında alternatif ulaşım yollarının nasıl olacağını ise şöyle anlattı:

 

 

“Haliç Kuzey yan köprüde bakım çalışması yapılacağından dolayı Halıcıoğlu’ndan Edirne istikametine gitmek isteyen sürücüler Halıcıoğlu kavşağından Ankara istikametini kullanarak Okmeydanı kavşağından E5 Edirne istikametine katılabilecek. Haliç Kuzey yan köprü bakım çalışmasından dolayı kapatılacağından, Ankara istikametinden gelecek sürücülerin Ayvansaray’a gitmeleri için E-5 Edirnekapı ayrımını kullanarak, Edirnekapı alt geçitten Ankara istikametine bağlanıp, Ayvansaray kavşağından gidebilecek.

Haliç Güney yan köprü bakım çalışmasından dolayı kapatılacağından Halıcıoğlu’na gitmek isteyen sürücülerin Haliç Güney orta köprü Ankara istikametinden Okmeydanı kavşağına gelerek E-5 Edirne istikametine bağlanıp, Halıcıoğlu kavşağından inmelidir. Haliç Güney yan köprü bakım çalışmasından dolayı kapatılacağından Haliç sahil yolundan Ankara istikametine gitmek isteyen sürücüler Savaklar Caddesi’nin takip edip Edirnekapı alt geçitten bağlanabilirler.”

“METROBÜS SEFERLERİ AKSAMAYACAK”

Metrobüs hattında çalışma yapıldığında seferlerin aksatılmayacağını ifade eden Mehmet Karaman, Ayamama Deresi ıslah çalışması sırasında ise Mahmutbey Batı kavşağında kapatılacak şeritler için ilave servisler yapılacağını söyledi.
Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmaların 18 Haziran-17 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Ayamama Deresi ıslah çalışmaları Mahmutbey batı kesimi için 1 Haziran’da başlamış olup, anayol üzerindeki çalışmalar okullar açılana kadar tamamlanacaktır.

Bakım çalışması sırasında trafiğin güvenli bir şekilde seyrini sağlamak amacıyla her türlü güvenlik tedbirleri alınacaktır. Sürücüler ‘www.kgmistanbulyol.com’ sitesinden çalışmalar hakkında bilgi alabilirler: Sürücüler acil bir durumda 159 telefonunu arayabilirler” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Karaman, “Bu çalışma gerekli, şart. Köprü trafiğindeki araç sayısı 250 bini buldu. Halkımız biraz sıkıntı yaşayabilir, o sıkıntıyı bizde yaşıyoruz” diye konuştu.

Haliç Köprüsü’nde geçtiğimiz ay yaşanan sıkıntıya da değinen Mehmet Karaman, “Orada teknik bir konu var. Köprüyü yapan Japon firma yetkilileri geldi. 15 gün içerisinde oradaki çalışmalar bitecek ve köprü trafiğini aksatmayacak” ifadelerini kullandı.

Karaman, Boğaziçi Köprüsü’nde ise bu sene çalışma olmayacağını belirterek, köprünün sadece çelik tabliyesinin içinde çalışma olduğunu, bunun da trafiği etkilemeyeceğini söyledi. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]